Σαββατοκύριακο, 05 και 06 Απριλίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!
Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 05 Απριλίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που είναι αφιερωμένο στην ευκολία: μας δείχνει 3 φανταστικές συνταγές, κλασικές και αρκετά παραδοσιακές, με τα πιο απλά βήματα.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με κουλούρια Θεσσαλονίκης, στην πιο εύκολή τους εκδοχή αφού τα βάζει στο air fryer, αλλά και ένα αποτέλεσμα γεύσης που συναρπάζει. Πρώτα, ανακατεύει αλεύρι με λίγη ζάχαρη, αλάτι και τυρί κρέμα. Διαμορφώνει τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την αφήνει να φουσκώσει. Κόβει τη ζύμη σε 4 κομμάτια, ανοίγει κάθε ένα σε μακρόστενο σχήμα, ενώνει τις άκρες πιέζοντας με τα χέρια, βουτάει πρώτα σε μπολ με νερό και ζάχαρη, μετά σε μπολ με σουσάμι και κατόπιν στον κάδο του air fryer. Επαναλαμβάνει τη διαδικασία άλλη μια φορά, βάζει τον κάδο στο air fryer, ψήνει, αφήνει να κρυώσουν για 10 λεπτά, κόβει εγκάρσια στη μέση, γεμίζει με τυρί κρέμα, γαλοπούλα και τυρί του τοστ σε λωρίδες, καπακώνει και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα εύκολο ριζότο μανιταριών, αφού με ελάχιστα υλικά και την πιο απλή μέθοδο μας προσφέρει κάτι πολύ αρωματικό και γευστικό.
Αρχικά, κόβει μανιτάρια champignon και τα σοτάρει σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Προσθέτει κρεμμύδι, αλάτι και σκόρδο και ανακινεί το τηγάνι. Βάζει θυμάρι, επιπλέον ελαιόλαδο, ρύζι αρμπόριο και σοτάρει. Σβήνει με λευκό κρασί, βάζει λίγο νερό, προσθέτει ζωμό λαχανικών και ανακατεύει, προσθέτοντας σταδιακά επιπλέον νερό. Σβήνει τη φωτιά, προσθέτει βούτυρο, λάδι τρούφας, παρμεζάνα, ανακατεύει και σερβίρει με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει καριόκες, ένα πολύ κλασικό γλυκάκι που εκείνος το φτιάχνει με γκρανόλα και απογειώνει θρεπτικότητα και ευκολία την ίδια στιγμή. Σε κατσαρολάκι βάζει νερό, μέλι ανακατεύει και αφήνει πάρουν μια βράση. Σβήνει τη φωτιά, βάζει ψιλοκομμένη κουβερτούρα, κακάο, περιμένει για λίγα δευτερόλεπτα και ανακατεύει με σύρμα χειρός. Σε μπολ βάζει γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, βάζει επιπλέον γκρανόλα σε ένα πολυκοπτικό και χτυπάει. Την προσθέτει στο μπολ, βάζει κανέλα,κονιάκ, καρύδια, το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύει. Ρίχνει το μείγμα σε λαδόκολλα, απλώνει, φτιάχνει 1 ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, κλείνει σαν καραμέλα, τυλίγει και με μεμβράνη και μεταφέρει στην κατάψυξη. Κόβει σε φέτες, τις βουτάει σε λιωμένη σοκολάτα, τις γυρίζει να πάει παντού η σοκολάτα, τις μεταφέρει στην λαδόκολλα, αφήνει να στεγνώσουν και σερβίρει.
Την Κυριακή 06 Απριλίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με πολύ πρακτικές συνταγές, αφού κάθε μία ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί συνθέτουν ένα γαστρονομικό σκηνικό, στο οποίο απογειώνονται πολύ αγαπημένα φαγητά.
Για πρώτο πιάτο σερβίρει bagels, μια «αμερικανικά» που χρησιμοποιείται σε σάντουιτς ή καταναλώνεται σκέτη και είναι τόσο αφράτη στο εσωτερικό και τόσο ιδιαίτερη απέξω που έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Ανακατεύει αρχικά νερό με μαγιά και ζάχαρη και κατόπιν προσθέτει αλεύρι και αλάτι και χτυπάει με τον γάντζο. Στη συνέχεια πλάθει τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, αφήνει να φουσκώσει, τη χωρίζει στα 2 και από κάθε κομμάτι ζύμης φτιάχνει 5 μπαλάκια. Μεταφέρει σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και αφήνει να φουσκώσουν άλλη μια φορά. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρά, βάζει σόδα, κάνει μια τρύπα στην μέση κάθε κομματιού, βουτάει στο νερό και γυρνάει και από την άλλη πλευρά. Στραγγίζει το νερό σε απορροφητικό χαρτί, μεταφέρει στο ταψί με τη λαδόκολλα, επαναλαμβάνει τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια, αλείφει με ασπράδι, πασπαλίζει με παπαρουνόσπορο και σουσάμι, και ψήνει. Κόβει το κάθε bagel εγκάρσια στη μέση, αλείφει με τυρί κρέμα, βάζει σολομό με ψιλοκομμένο άνηθο, ρόκα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κρέμα βαλσάμικο με σύκο και καπακώνει, σερβίροντας κάτι πολύ φρέσκο και απόλυτα σπιτικό.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ συνεχίζει με το απόλυτο μεσημεριανό, χοιρινές μπριζόλες με πατάτες, πεντανόστιμο, σε μόλις μισή ώρα. Πρώτα, αλατοπιπερώνει τις μπριζόλες και τις βάζει σε μπολ με τις κούπες από ένα λεμόνι. Τις μεταφέρει σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και τις σοτάρει. Βάζει σε ένα ταψί κατεψυγμένες πατάτες Νάξου και προσθέτει κρεμμύδι και σκόρδο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ανακατεύει, προσθέτει νερό και μεταφέρει τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες. Στο τηγάνι ρίχνει βούτυρο, αφήνει να λιώσει, περιχύνει πάνω από τις πατάτες, ψήνει και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.
Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει ένα brownie στη χύτρα ταχύτητας, μια συνταγή που μειώνει τους χρόνους μαγειρέματος στο ελάχιστο και απογειώνει με τον ατμό της χύτρας την ζουμερή υφή και σύσταση που είναι απαραίτητη σε ένα brownie. Αρχικά, λιώνει στα μικροκύματα βούτυρο μαζί με κουβερτούρα και ανακατεύει. Σε μπολ βάζει δύο αυγά, και τα μεταφέρει ένα ένα στο μείγμα του μπολ. Προσθέτει έναν κρόκο, ζάχαρη, ανακατεύει, μεταφέρει το μείγμα σε μεγαλύτερο μπολ και προσθέτει μέλι, κακάο, λευκή κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύει. Σε βουτυρωμένη λαδόκολλα μέσα σε φόρμα, μεταφέρει το μείγμα και τοποθετεί τη φόρμα στην χύτρα ταχύτητας, πάνω σε τρίποδο στήριξης. Κλείνει τη χύτρα, την βάζει στη φωτιά, γυρνάει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, σιγοβράζει για 30 λεπτά, κόβει σε κομμάτια, περιχύνει με λιωμένες κουβερτούρες και σερβίρει.
Δείτε το trailer εδώ: