Η Γλυκερία επιμένει να εμφανιστεί στο Ισραήλ στις 17 Ιουνίου, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τον αποκλεισμό της από τη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο.
Η προγραμματισμένη εμφάνιση της Γλυκερίας στο φεστιβάλ Meridiano στο Ισραήλ άνοιξε νέο κύκλο συζήτησης και αντιπαράθεσης, ειδικά μετά τις εικόνες από τη Γάζα που συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στο φεστιβάλ, όπου επρόκειτο να συμμετάσχουν κι άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Διονυσίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελεάννα Παπαϊωάννου και η Κατερίνα Τσιρίδου, τελικά οι περισσότεροι αποσύρθηκαν λόγω της γενικευμένης κατακραυγής.
Η στάση της Γλυκερίας
Η ίδια η τραγουδίστρια, με δηλώσεις της σε ισραηλινό μέσο, ξεκαθάρισε:
«Λυπάμαι που μία μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να καταστρέψει τη θαυμάσια πολιτιστική σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία διατηρείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια».
Τόνισε επίσης ότι:
«Είμαι καλλιτέχνιδα που ασχολείται με τη μουσική και όχι με την πολιτική. Θα εμφανιστώ όπου με θέλουν, και στο Ισραήλ».
Οι αντιδράσεις και ο αποκλεισμός
Το θέμα δεν έμεινε αναπάντητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΚΕ έκρινε σκόπιμο να αποκλείσει τη Γλυκερία από τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο, αφαιρώντας το όνομά της ακόμη και από την επίσημη αφίσα της εκδήλωσης.