Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Μαΐου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 10 Μαΐου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ comfort μενού, που περιλαμβάνει στοιχεία ευκολίας, παράδοσης αλλά και δημιουργίας.
Για πρώτο πιάτο φτιάχνει meatballs sandwich, και μας δείχνει πώς να εξελίξετε τα κεφτεδάκια σας, ή ακόμη και να αξιοποιήσετε κεφτεδάκια που δεν φάγατε, δημιουργώντας από την αρχή κάτι εντελώς νέο. Στον πολυκόφτη χτυπάει ψωμί του τοστ με σκόρδο, μαϊντανό και ρίγανη. Μεταφέρει το μείγμα σε μπολ όπου έχει βάλει μοσχαρίσιο κιμά, τρίβει με τον τρίφτη ένα κρεμμύδι στο μπολ, προσθέτει ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Πλάθει σε κεφτεδάκια και τα μεταφέρει σε τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο. Σοτάρει, γυρίζει απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτει τριμμένες ντομάτες, ρίγανη, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά και προσθέτει ψιλοκομμένο βασιλικό. Κόβει εγκάρσια τσιαπάτες, προσθέτει στην βάση κεφτεδάκια με σάλτσα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού, και σερβίρει με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει κοντοσούβλι κοτόπουλο στο air fryer, εξελίσσοντας μια πολύ παραδοσιακή ελληνική συνταγή που είναι το κοντοσούβλι, και κάνοντάς την πιο υγιεινή, αλλά και πιο εύκολη. Πρώτα, βάζει στο πολυκοπτικό σκόρδο, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χτυπάει. Βάζει σε ένα μπολ ένα κρεμμύδι κομμένο στα 4, πράσινη και κόκκινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, ξίδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, κόβει το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα προσθέτει στο μπολ. Ανακατεύει με τα χέρια το κοτόπουλο με τα λαχανικά, προσθέτει τη μαρινάδα, ανακατεύει και αφήνει να μαριναριστεί. Περνάει από μεταλλικές βέργες εναλλάξ το κοτόπουλο με τα λαχανικά, βάζει στον κάδο του air fryer, ψήνει και σερβίρει με πατάτες τηγανητές, ψημένες και αυτές στο air fryer.
Για γλυκό, ο Άκης προτείνει banana bread, ένα αμερικάνικο γλυκάκι που του δίνει μια πιο light μορφή, βάζοντάς του γκρανόλα με φιστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα, ώστε να έχει τελικά μια πολύ θρεπτική και εύκολη επιλογή γλυκού. Αρχικά, καραμελώνει 2 μπανάνες, κόβοντάς τις σε φέτες και σοτάροντάς τις. Κατόπιν, κόβει άλλη μια μπανάνα σε λεπτά κομμάτια και μια τέταρτη στη μέση. Προσθέτει στο τηγάνι μέλι και ανακινεί απαλά. Μεταφέρει τις καραμελωμένες μπανάνες σε ένα μπολ, τις λιώνει με ένα πιρούνι, προσθέτει ελαιόλαδο, μέλι και ανακατεύει. Βάζει 2 αυγά, αλάτι, αλεύρι, μπέικιν, βανιλίνη, γκρανόλα με φιστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα και ανακατεύει. Βάζει τα κομμάτια της μπανάνας, ανακατεύει, μεταφέρει σε λαδοαλευρωμένη φόρμα, τοποθετεί από πάνω τα κομμάτια από την τέταρτη μπανάνα, ρίχνει επιπλέον γκρανόλα, μεταφέρει στον φούρνο, ψήνει, αφήνει να κρυώσει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.
Την Κυριακή 11 Μαΐου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που παρουσιάζει ένα μενού με πολύ συνηθισμένες σε γενικές γραμμές συνταγές, σε καθεμία από τις οποίες όμως, εκείνος βάζει μια δική του πινελιά για να τις πάει ένα επίπεδο πιο πάνω.
Κάπως έτσι, για πρώτο πιάτο παίρνει τα κλασικά αυγά με μπέικον και τα αναδεικνύει προσθέτοντας μια κρέμα παρμεζάνας που θα τους ταιριάξει εξαιρετικά και θα δώσει άλλη νότα στο πιάτο. Αρχικά, βάζει σε ένα μπολ μια πατάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες, τους ρίχνει κρύο νερό, τις σουρώνει, τις πιέζει μέσα σε μια πετσέτα για να φύγει η παραπανίσια υγρασία και κατόπιν, τις τηγανίζει σε μια φριτέζα. Παράλληλα, δίνει χρώμα σε φέτες από μπέικον, αφαιρεί πατάτες και μπέικον σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και τους βάζει αλάτι. Σπάει τα αυγά στο τηγάνι που έψησε το μπέικον, προσθέτει αλάτι και ετοιμάζει μια σάλτσα παρμεζάνας, ανακατεύοντας σε μπολ παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και πιπέρι και ζεσταίνοντας το μείγμα στα μικροκύματα. Βάζει τις πατάτες σε πιάτο, από πάνω μεταφέρει τα αυγά, ρίχνει την κρέμα της παρμεζάνας, τα κομμάτια του μπέικον, και σερβίρει με κομματάκια από φρέσκο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα πολύ comfort φαγητό, ένα χοιρινό σνίτσελ πανέ που αντί για το συνηθισμένο πανάρισμα θα έχει πανάρισμα με κανταίφι.
Ξεκινάει βάζοντας στα σνίτσελ μηλόξιδο και αλάτι και ανακατεύει. Σε ένα ταψί με αλεύρι προσθέτει αλάτι, κόβει κανταίφι σε κομμάτια και τα μεταφέρει σε άλλο ταψί. Σε μπολ ανακατεύει 3 αυγά με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βουτάει ένα ένα τα σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά, και μετά στο κανταΐφι και τα μεταφέρει ανά 2 σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Αφού τα ψήσει από όλες τις πλευρές, αφαιρεί σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρει με πουρέ, και μια σαλάτα με ντομάτα, μηλόξιδο, μοτσαρέλα, βασιλικό, ελαιόλαδο και αλάτι.
Για γλυκό, ο Άκης επιλέγει ένα αρκετά συνηθισμένο γλυκό, το cheesecake, που του δίνει καραμελένια γεύση και παραδίδοντας ένα συγκλονιστικό καραμελένιο αποτέλεσμα.
Πρώτα, ετοιμάζει μια σάλτσα καραμέλας, ζεσταίνοντας κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων, ενώ σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζει ζάχαρη σε δόσεις και αφήνει να λιώσει. Ανακατεύει απαλά με μια μαρίζ, ρίχνει την κρέμα γάλακτος, ανακατεύει μέχρι να δέσει η ελαφρά η σάλτσα και προσθέτει αλάτι και εκχύλισμα βανίλιας. Στον κάδο του μίξερ ρίχνει 200 γραμμάρια από την καραμέλα, άχνη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα, χτυπάει και μεταφέρει το μείγμα σε μπολ. Στο πολυκοπτικό χτυπάει μπισκότα τύπου digestive μαζί με λιωμένο βούτυρο, μεταφέρει σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, απλώνει και βάζει στην κατάψυξη. Βάζει την κρέμα πάνω από την βάση, μεταφέρει στο ψυγείο για να σφίξει, ξεφορμάρει, βάζει σε πιατέλα σερβιρίσματος, κόβει σε κομμάτια, ρίχνει κρέμα καραμέλας, διακοσμεί το πιάτο με καραμέλα και δυόσμο και σερβίρει.
Δείτε το trailer εδώ: