Σαββατοκύριακο, 31 Μαΐου και 01 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 31 Μαΐου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 το οποίο κάνει καταπληκτικά «προξενιά», αφού ενώνει υλικά που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και δημιουργούν «ζευγάρια» γεύσης, με φόντο μοναδικές συνταγές.
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι μια πατατοσαλάτα με απάκι, μια εκδοχή πατατοσαλάτας που είναι μοναδική και δημιουργεί ένα ζευγάρι γεύσης που θα αγαπήσετε πολύ, χαρίζοντάς σας πληρότητα σε κάθε μπουκιά. Αρχικά κόβει πατάτες σε κομμάτια, τις βράζει, τις σουρώνει και τους βάζει ξίδι. Έπειτα, κόβει το απάκι σε κομμάτια και τα σοτάρει με ελαιόλαδο. Ανακατεύει μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ξίδι, προσθέτει το μείγμα στις πατάτες, βάζει φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, ανακατεύει, μεταφέρει σε πιατέλα, προσθέτει το απάκι και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και ρύζι, και απογειώνει την έννοια της γεύσης. Για το ρύζι, βάζει σε μια κατσαρόλα νερό, δάφνη, ρύζι μπασμάτι, σκόρδο, βούτυρο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζει. Λιώνει βούτυρο σε μια πλασοτέ κατσαρόλα, προσθέτει ελαιόλαδο, κιλότο γάλακτος κρέας σε κομμάτια και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Βάζει σκόρδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα, ανακατεύει, σβήνει με λευκό κρασί, αφήνει να εξατμιστεί και προσθέτει κρέμα γάλακτος. Βάζει σε ένα πιάτο το ρύζι, από πάνω το κρέας, περιχύνει με σάλτσα και σερβίρει με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γλυκό ο Άκης προτείνει τιραμισού φράουλα, συστήνοντας ένα κλασικό και λατρεμένο γλυκό, σε ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα στον κόσμο. Πρώτα, κόβει φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις βάζει σε μπολ, προσθέτει ζάχαρη άχνη, ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύει. Σε μπολ, βάζει βραστό νερό, λικέρ καφέ, στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και ανακατεύει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνει τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, βανίλια, λικέρ καφέ και χτυπάει, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βουτάει σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα του σιροπιού και τα βάζει στη σειρά στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους. Από πάνω ρίχνει το μισό μείγμα με τις φράουλες, στρώνει την μισή κρέμα από το μίξερ, επαναλαμβάνει την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα με τις φράουλες και την υπόλοιπη κρέμα, απλώνει, καλύπτει με μεμβράνη καιμεταφέρει στο ψυγείο. Κόβει σε κομμάτια, πασπαλίζει με κακάο και σερβίρει με κομμάτια φράουλας και δυόσμο.
Την Κυριακή 01 Ιουνίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, αφού παίρνει έναν βασικό καμβά σε κάθε συνταγή και τον απογειώνει με παραλλαγές που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Ξεκινάει με τοματοκεφτέδες, αντί όμως για ντομάτες χρησιμοποιεί ντοματίνια και τους σερβίρει με μια θεσπέσια σάλτσα φέτας. Αρχικά, κόβει ντοματίνια στα 4 και τα βάζει σε μπολ. Προσθέτει ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο, ρίγανη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ξίδι και ανακατεύει. Προσθέτει πελτέ ντομάτας, αλεύρι και φέτα, ανακατεύει, πλάθει κεφτέδες, πατάει με την παλάμη, ρίχνει σε ταψί με κορν φλάουρ, μεταφέρει σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, τηγανίζει ανά 5 κεφτέδες και αφαιρεί με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Σε έναν πολυκόφτη χτυπάει φέτα, γιαούρτι, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, αφαιρεί σε πιατέλα, απλώνει με ένα κουτάλι, μεταφέρει από πάνω τους ντοματοκεφτέδες και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα γιουβέτσι που όλοι φτιάχνουμε κατά καιρούς σπίτι μας, εκείνος όμως το κάνει με γαρίδες και το πάει σε άλλο επίπεδο. Καθαρίζει τις γαρίδες, και βράζει τα κελύφη σε μια κατσαρόλα με νερό και δάφνη. Κόβει τη σάρκα από τις γαρίδες στη μέση κατά μήκος και κατόπιν κάθε κομμάτι στα 3. Προσθέτει αλάτι και ελαιόλαδο, ανακατεύει, μεταφέρει σε καυτό βαθύ τηγάνι, σοτάρει, σβήνει με ούζο και βάζει σε μπολ.
Στην κατσαρόλα, προσθέτει επιπλέον ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρει. Βάζει κριθαράκι μέτριο, ζάχαρη, πελτέ ντομάτας, τριμμένη ντομάτα, και ανακατεύει. Προσθέτει τον ζωμό από τις γαρίδες, πιπέρι, σιγοβράζει, ρίχνει τις γαρίδες, σβήνει τη φωτιά, προσθέτει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Μεταφέρει σε πιάτο, προσθέτει ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρει.
Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει σοκολατόπιτα, όχι όμως μια οποιαδήποτε σοκολατόπιτα, αλλά μια σοκολατόπιτα καραμέλα με γλάσο παγωτού, τόσο νόστιμη όσο ακούγεται. Πρώτα, ετοιμάζει ένα σιρόπι με νερό, ζάχαρη, κακάο και κονιάκ. Κατόπιν, ζεσταίνει στα μικροκύματα κουβερτούρα με παγωτό καραμέλα. Σε ένα μπολ ρίχνει 4 αυγά, ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ κοσκινίζει αλεύρι και κακάο. Αφαιρεί το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύει, ρίχνει το μείγμα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύει. Μεταφέρει τα στερεά υλικά στο μπολ, ανακατεύει, βάζει σε βουτυροκακαομένη φόρμα και ψήνει. Αφαιρεί από τον φούρνο, περιχύνει με το κρύο σιρόπι και αφήνει να απορροφηθεί. Ζεσταίνει κουβερτούρα με παγωτό στα μικροκύματα για να ετοιμάσει ένα γλάσο, περιχύνει τη σοκολατόπιτα, αφήνει να κρυώσει, βάζει ακανόνιστες κουταλιές σε ένα πιάτο και σερβίρει με δυόσμο.
Δείτε το trailer εδώ: