Οι πιο δραματικές εξελίξεις ήρθαν στις οθόνες μας το βράδυ της Τετάρτης 4/6, στο νέο επεισόδιο της σειράς Η Γη της Ελιάς, όπου ένα τραγικό δυστύχημα συγκλόνισε το χωριό της Αρεόπολης.
Σοκ προκάλεσε στους τηλεθεατές το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς Η Γη της Ελιάς, καθώς ένα τραγικό δυστύχημα με θύματα τα δίδυμα μωρά της Άννας και του Πότη συγκλόνισε την Αρεόπολη. Το περιστατικό, που προέκυψε από αμέλεια του Αποστόλη, προκάλεσε σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία, με τους πρωταγωνιστές να βυθίζονται σε απόγνωση.
Ο Αποστόλης μπαίνει αμέσως στο στόχαστρο των συγγενών του Πότη, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκηση ξεκινά. Παράλληλα, η πλοκή φέρνει στο προσκήνιο τις παράλληλες ιστορίες: ο Τζον συγκρούεται έντονα με την Αθηνά για την πρωτοβουλία της σχετικά με τη Νάνσυ, ενώ ο ίδιος δείχνει ξεκάθαρο ενδιαφέρον για την Ιουλία. Ο Λυκούργος ετοιμάζει τα έγγραφα για την αποφυλάκιση του Στάθη, ενώ η Βασιλική και η Αριάδνη ανυπομονούν να τον δουν ξανά.
Η Άννα και ο Αποστόλης ετοιμάζονται να μετακομίσουν, την ώρα που ο Πότης αποφασίζει να κάνει το βήμα προς την Παυλίνα. Ο Κουράκος έρχεται σε επαφή με τη Δάφνη Μελετάκη, φίλη της Πετράνα, ενώ ο Ανδρέας επιστρέφει στη Μαριάννα με μια σοβαρή επαγγελματική πρόταση. Στο μεταξύ, ο Παρασκευάς προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα, χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση από τη Φρύνη, και η Βασιλική ξεκαθαρίζει στον Μιλτιάδη ότι δεν σκέφτεται άλλο παιδί σύντομα, ενώ ο ίδιος ετοιμάζει εκπλήξεις για το ταξίδι του μέλιτος.
Το αποκορύφωμα του επεισοδίου έρχεται όταν ο Αποστόλης, σε μια στιγμή αφηρημάδας, χτυπάει με το αγροτικό του το καρότσι με τα μωρά της Άννας, βυθίζοντας το χωριό στο πένθος. Ο Πότης και η Άννα ζουν ένα πραγματικό μαρτύριο στην αναμονή του νοσοκομείου, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται η Βασιλική, η Αριάδνη, η Ισμήνη και ο Μιχάλης, που προσπαθεί να στηρίξει τον Αποστόλη.
Όλοι προσεύχονται σε ένα θαύμα που τελικά δεν έρχεται, καθώς τα μωρά καταλήγουν, συντρίβοντας κάθε ελπίδα. Η Άννα καταρρέει ψυχολογικά, ενώ ο Στέφανος αναγκάζεται να της κάνει ηρεμιστική ένεση για να μην βλάψει τον εαυτό της. Ο Πότης βρίσκει λίγη παρηγοριά στη φίλη του Κούλα, που του στέκεται στις πιο σκοτεινές στιγμές του.
Η τραγωδία αυτή αλλάζει τα πάντα στη σειρά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και συγκινήσεων, με το κοινό να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.