No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αρχαία Μεσσήνη – Η Norma του Bellini στον τόπο καταγωγής της Μαρίας Κάλλας με την Καρίν Ντεέ

by MikrofwnoTEAM
Ιούν 23, 2025
in Πολιτισμός, Συναυλίες
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

«Paris Opera Junior Ballet» : Η αφρόκρεμα του σύγχρονου κλασικού χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | 27 και 28 Μαΐου 2025

«Paris Opera Junior Ballet» : Η αφρόκρεμα του σύγχρονου κλασικού χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | 27 και 28 Μαΐου 2025

Απρ 16, 2025
Ο Γιώργος Νταλάρας σε ρεμπέτικα μονοπάτια για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | 4 & 5 Μαΐου

Ο Γιώργος Νταλάρας σε ρεμπέτικα μονοπάτια για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | 4 & 5 Μαΐου

Απρ 10, 2025
Ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Enrico Pace επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Enrico Pace επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μαρ 2, 2025
Κάντε share!
         
      

Ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού λυρικού ρεπερτορίου: η Norma του Vincenzo Bellini, σε συναυλιακή μορφή και σε μια διεθνώς διακεκριμένη διανομή.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επιστρέφει και φέτος στην Αρχαία Μεσσήνη – τον τόπο καταγωγής της Μαρίας Κάλλας – για να παρουσιάσει, το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο, με ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού λυρικού ρεπερτορίου: τη Norma του Vincenzo Bellini, σε συναυλιακή μορφή και μια διεθνώς διακεκριμένη διανομή.

Στον εμβληματικό ρόλο της Norma πρωταγωνιστεί η Γαλλίδα μεσόφωνος Karine Deshayes (Καρίν Ντεέ). Τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Έλληνας μαέστρος Γιώργος Πέτρου, επικεφαλής της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Η Καρίν Ντεέ με εμφανίσεις στην όπερα του Bordeaux, στο Théâtre du Capitole de Toulouse και στο Στρασβούργο, πλαισιώνεται στην παράσταση της Αρχαίας Μεσσήνης από λυρικούς σολίστ με διεθνή διαδρομή.

Ο Ισπανός τενόρος Moises Marin (Μόισες Μαρίν) διακρίνεται για την ομορφιά του ηχοχρώματος της φωνής του και το ιδιαίτερα δυναμικό τραγούδι του. Πρόσφατα ερμήνευσε το ρόλο του Pollione στην όπερα του Bilbao.

H μεσόφωνος Raffaela Lupinacci (Ραφαέλα Λουπινάτσι) είναι μια από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς (La Monnaie, Εθνική Όπερα της Ολλανδίας, Όπερα του Αμβούργου, Φεστιβάλ Ροσίνι του Πέζαρο). Διακρίνεται για το μοναδικό της ηχόχρωμα, την εντυπωσιακή φωνητική της έκταση και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία.

Ο Έλληνας μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, έχει διαπρέψει στα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου (Metroponitan Opera, Glydebourne festival Opera, Covent Garden, Μεγάλη Όπερα της Γενεύης) και έχει αφήσει ένα σημαντικό στίγμα στην εγχώρια μουσική σκηνή με τις πολυάριθμες εμφανίσεις του.

Το νεοσύστατο μεικτό φωνητικό σύνολο Χορωδία Δωματίου Αθηνών πρωτοεμφανίστηκε τον Μάιο του 2023 στο Φεστιβάλ Χαίντελ στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας, διευθύνει ο μαέστρος Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης. Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Γιώργος Πέτρου., Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 04/01/2025

Norma: Η ηρωίδα, η Μαρία Κάλλας και η αρχαία Μεσσήνη

Η Norma (1831) του Vincenzo Bellini αποτελεί έργο-σταθμό του ρομαντικού λυρικού θεάτρου και ένα από τα πλέον απαιτητικά φωνητικά επιτεύγματα της Τέχνης bel canto.

Ένας από τους πλέον εμβληματικούς ρόλους της Μαρίας Κάλλας, με τον οποίο εμφανίστηκε στην θρυλική παραγωγή της Νόρμα στην Επίδαυρο το 1960.

Ο τόπος καταγωγής της Μαρίας Καλογεροπούλου (Κάλλας) είναι το μικρό χωριό Νεοχώρι της Ιθώμης στη Μεσσηνία, κοινώς Νιοχώρι, που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Η παρουσίαση της Νόρμα στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης αποτίει φόρο τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο που με την προσωπικότητά της και την τέχνη της συγκλόνισε τον κόσμο ολόκληρο και επαναπροσδιόρισε το είδος της όπερας.

Η ιέρεια της γαλατικής θρησκείας, μοιραία και ηρωική, προδομένη και μεγαλόψυχη, διασχίζει τον πόνο, την προσευχή και την επανάσταση με μια από τις πιο συναρπαστικές παρτιτούρες της οπερατικής παράδοσης. Η διάσημη άρια Casta Diva δεν είναι μόνο μουσική στιγμή – είναι ψίθυρος και κραυγή μαζί.

Ο Μαέστρος, η Ορχήστρα και οι σολίστ

Η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ένα από τα πιο δραστήρια και αναγνωρισμένα σύνολα της χώρας, με διεθνείς εμφανίσεις και διακρίσεις, ξεχωρίζει για τη μουσική ποιότητα των ερμηνειών της και την ευφάνταστη προσέγγιση του ρεπερτορίου που παρουσιάζει κάθε φορά.

Ο Γιώργος Πέτρου, διαπρέπει στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών και στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης (Αρένα της Βερόνας, Σκάλα του Μιλάνου, Κωμική Όπερα του Βερολίνου, la Monnaie των Βρυξελλών, όπερα της Φρανκφούρτης, όπερα της Ζυρίχης). Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της όπερας του 18ου αι. και του ιταλικού belcanto, με τις ερμηνείες του να ξεχωρίζουν για την θεατρικότητα και την βαθιά μουσικότητα τους.

Συμφωνικές Ροκ Μεταμορφώσεις. Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 19/02/2025

Η Αρχαία Μεσσήνη: Μνήμη και μέτρο σε διάλογο με το παρόν

Η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους πλέον εμβληματικούς και πλήρως αναστηλωμένους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης, δεν είναι μόνο μνημείο ιστορικής σημασίας αλλά ζωντανό περιβάλλον καλλιτεχνικής συνομιλίας. Το πέτρινο τοπίο, γεμάτο μέτρο, αναλογίες και παλμό, λειτουργεί ως φυσικός σκηνικός χώρος που δεν φιλοξενεί απλώς μια παράσταση, αλλά μετέχει σε αυτήν. Εκεί όπου άλλοτε αντηχούσαν ύμνοι στον Ασκληπιό, σήμερα η φωνή της Norma αναζητά τη λύτρωση, μεταφέροντας το κοινό σε μια διαχρονική συγκίνηση.

Συντελεστές:

Karine Deshayes, Norma • Moises Marin, Pollione • Χριστόφορος Σταμπόγλης, Oroveso • Raffaela Lupinacci, Adalgisa • Γιάννης Καλύβας, Flavio • Διαμαντή Κριτσωτάκη, Clotilde
Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου

Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Χορηγός Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Με την υποστήριξη Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

H συναυλία πραγματοποιείται  με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

Ευχαριστίες στον Δήμο Μεσσήνης για την υποστήριξη και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για τη συνεργασία, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης, την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και την πρόεδρό της, κυρία Εύη Λαμπροπούλου

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 35€, 60€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων και πληροφορίες για την εκδήλωση: megaron.gr


Κάντε share!
         
      
Tags: BelliniΑρχαία ΜεσσήνηΚαρίν ΝτεέΜαρία ΚάλλαςΜέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΝόρμα
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την συναυλία του Πάνου Βλάχου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Next Post

Εβδομάδα τελικού: Το ταξίδι για την ανάδειξη του φετινού νικητή θα ξεκινήσει από την Κρήτη! (Trailer)

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

“My Mother’s Wedding” : Η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε ένα «ασυνήθιστο» οικογενειακό reunion (Trailer)

“My Mother’s Wedding” : Η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε ένα «ασυνήθιστο» οικογενειακό reunion (Trailer)

Ιούν 23, 2025
Γιάννης Πλούταρχος και Φοίβος ξανά μαζί μετά από σχεδόν 10 χρόνια!

Γιάννης Πλούταρχος και Φοίβος ξανά μαζί μετά από σχεδόν 10 χρόνια!

Ιούν 23, 2025
Γιάννης Καψάλης: Επέστρεψε δυναμικά με νέα χορευτική επιτυχία!

Γιάννης Καψάλης: Επέστρεψε δυναμικά με νέα χορευτική επιτυχία!

Ιούν 23, 2025

Γιώργος Κακοσαίος: Το «Μάθε μου τον έρωτα» είναι εδώ με 14 ξεχωριστά τραγούδια

Ιούν 23, 2025
Next Post
Εβδομάδα τελικού: Το ταξίδι για την ανάδειξη του φετινού νικητή θα ξεκινήσει από την Κρήτη! (Trailer)

Εβδομάδα τελικού: Το ταξίδι για την ανάδειξη του φετινού νικητή θα ξεκινήσει από την Κρήτη! (Trailer)

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • “My Mother’s Wedding” : Η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε ένα «ασυνήθιστο» οικογενειακό reunion (Trailer)
  • Γιάννης Πλούταρχος και Φοίβος ξανά μαζί μετά από σχεδόν 10 χρόνια!
  • Εβδομάδα τελικού: Το ταξίδι για την ανάδειξη του φετινού νικητή θα ξεκινήσει από την Κρήτη! (Trailer)
  • Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αρχαία Μεσσήνη – Η Norma του Bellini στον τόπο καταγωγής της Μαρίας Κάλλας με την Καρίν Ντεέ
  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την συναυλία του Πάνου Βλάχου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Kατηγορίες

Ιούνιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Μάι    

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.