Από την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00, 18 ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες έρχονται αντιμέτωποι
με το «BakeOff Greece». Οι πιο «γλυκός» ανταγωνισμός έρχεται στον ALPHA με παρουσιάστρια την Ιωάννα Τριαναταφυλλίδου.
Ο Άκης Πετρετζίκης, o Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος θα επιβλέπουν και θα δίνουν οδηγίες σε 18 εραστιτέχνες ζαχαροπλάστες. Πίεση, υψηλές απαιτήσεις, δύσκολες δοκιμασίες είναι μόνο η αρχή για τους ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που έρχονται για να μας αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ένας από αυτούς να είναι ο μεγάλος νικητής που θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 50.000 ευρώ.
Ας γνωρίσουμε τους διαγωνιζόμενους:
Αλεξάνδρα Λέγγα: Μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τελευταίο διάστημα διατηρεί εταιρεία διεξαγωγής σεμιναρίων παρέα με τρεις φίλους της. Στον ελεύθερό της χρόνο μπορούμε να την βρούμε στο γυμναστήριο καθώς της αρέσει πολύ η γυμναστική ή θα βρίσκεται μπροστά στον καθρέφτη και να δοκιμάζει τεχνικές στο μακιγιάζ. Η αγάπη της για την ζαχαροπλαστική ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μετά από μια σκληρή ημέρα στη δουλειά. Το γλυκό που φτιάχνει στο πρώτο ραντεβού είναι η σπεσιαλιτέ της, δηλαδή το προφιτερόλ. Η Αλεξάνδρα ελπίζει να μην είναι η πρώτη που θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό και το όνειρό της είναι να ανοίξει ένα μαγαζί που να πουλάει τα γλυκά της.
Άννα-Μαρία Κεφάλα: Η Άννα-Μαρία είναι από την Κύπρο, αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την Ιατρική. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ τελειωμανής. Μικρή στο σχολείο ήταν πάρα πολύ καλή μαθήτρια και αυτό φάνηκε καθώς πέρασε στην Ιατρική. Η αγάπη της για το θέατρο δεν άργησε να φανεί καθώς κατάφερε να περάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και να το ολοκληρώσει με επιτυχία. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στην ζωή της καθώς ως φοιτήτρια έφτιαχνε αρκετά γλυκά. Η συμμετοχή της στον διαγωνισμό είναι μια πρόκληση για την ίδια καθώς είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.
Δώρα Κάππη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και τώρα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Από μικρό παιδί λατρεύει την αστροφυσική ενώ το μεγαλύτερο πάθος της είναι το fitness. Πηγαίνει πάρα πολύ συχνά στο γυμναστήριο, για την ακρίβεια πέντε φορές την εβδομάδα. Όταν μαγειρεύει ακούει ροκ μουσική και φροντίζει πάντα να υπάρχει τάξη και καθαριότητα στην κουζίνα. Η σπεσιαλιτέ της είναι η σοκολατίνα καθώς ήταν η αγαπημένη του πατέρα της.
Εύα Σεϊμενάκη: Η Εύα σπουδάζει Νομική, είναι 21 ετών και έχει καλλιτεχνική φύση κάτι που φαίνεται. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον χορό ενώ στα δεκαεπτά της δίδασκε λάτιν και από τα 18 της μέχρι και σήμερα tumbao. Το χόμπι της είναι να ζωγραφίζει πίνακες και τοπία. Η ζαχαροπλαστική ήρθε στην ζωή της από την Γ’ Δημοτικού, όταν έφτιαξε τα πρώτα της σοκολατάκια. Λατρεύει να φτιάχνει τούρτες, τις οποίες διακοσμεί με περίτεχνο τρόπο. Θέλει να εργαστεί ως δικηγόρος αλλά έχει φανταστεί τον εαυτό της και ως ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου.
Γεωργία Μιμηγιάννη: Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάστηκε ως γεωπόνος. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή της σαν χόμπι. Ή πρώτη φορά που ασχολήθηκε με την ζαχαροπλαστική ήταν στα γενέθλια της κόρης της που έφτιαξε τούρτα με ζαχαρόπαστα και μάλιστα τριώροφη, και όλοι οι καλεσμένοι της ζήτησαν να αναλάβει τις τούρτες των παιδιών τους! Όνειρό της είναι να ανοίξει μπουτίκ πρωτότυπων και ευφάνταστων γλυκών ημέρας.
Jason Οικονομίδης: Γεννήθηκε στην Αγγλία και εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή του μέσα από τις σπουδές που έκανε στη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, όπου παρακολούθησε σχετικά μαθήματα. Όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, το οποίο να παραδίδει μαθήματα και σε παιδιά.
Μιχάλης Σπυριδάκης: Εργάζεται ως προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ξεκίνησε να μαγειρεύει πριν από οκτώ χρόνια, όταν αποφάσισε να φτιάχνει μόνος του όσα ξέρει. Μαγειρεύει για να χαλαρώνει όταν επιστρέφει από τη δουλειά. Η σπεσιαλιτέ του είναι το μιλφέιγ, το αγαπημένο γλυκό της γυναίκας του. Η έμπνευση για τις δικές του γλυκές αλχημείες αποτελούν γλυκά των παιδικών του χρόνων.
Νικός Ζώτος: Γεννήθηκε στην Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια. H ζαχαροπλαστική είναι μια ξεκούραση για τον ίδιο και όπως λέει όταν επιστρέφει από τη δουλειά μπαίνει κατευθείαν στην κουζίνα και κάνει ώρες να βγει. Μπήκε στο παιχνίδι ύστερα από πολύ πίεση της πεθερά του. Θέλει να ανοίξει ένα δικό του μαγαζί που θα πουλάει τις δικές του τούρτες.
Παναγιώτης Μπαρμπέρης: Είναι φοιτητής οδοντιατρικής ωστόσο βρίσκει πάντα χρόνο για να ασχοληθεί με την αγάπη του, τη ζαχαροπλαστική. Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «Bake Off Greece» διότι ήταν φανατικός τηλεθεατής στο ίδιο πρότζεκτ που μεταδίδεται και στο εξωτερικό. Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι για το έπαθλο, αφού με τα χρήματα θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική.
Πάνος Ζαρέντης: Είναι ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ στο οποίο συνεργάζεται μαζί με τη μητέρα του. Λατρεύει πάρα πολύ την παραγωγή των γλυκών. Αγαπημένα του είναι τα σιροπιαστά και κυρίως το γαλακτομπούρεκο. Ο στόχος του να φτάσει στον τελικό.
Λένα Σαμέρκα: Η Λένα είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Οι σπεσιαλιτέ της είναι τα Monte Bianco και Cheesecake Mango, ενώ για ραντεβού αναλαμβάνει να φτιάξει λάβα κέικ με παγωτό. Η ζαχαροπλαστική για την Λένα είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, αφού και μόνο η μυρωδιά της ζάχαρης εξάπτει τη φαντασία της.
Άκης Αδαμόπουλος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Βούναργο Ηλείας μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του. Όταν βρίσκεται στην κουζίνα τραγουδάει! Έχει πτυχίο κομμωτικής με ειδίκευση στο καλλιτεχνικό χτένισμα. Στο πρώτο ραντεβού θα φτιάξει τούρτα με φρούτα του δάσους.
Χριστίνα Αλιπράντη: Μια ευτυχισμένη μαμά δύο παιδιών. Μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά η αγάπη της για τον άντρα της την οδήγησε στα Τρίκαλα. Η σπεσιαλιτέ της είναι ο σοκολατένιος κορμός, τον οποίο λατρεύουν τα παιδιά της. Η ζαχαροπλαστική την ηρεμεί και όταν δημιουργεί ακούει μουσική. Στόχος της να δημιουργήσει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.
Δώρα Γεωργίου: ΗΔώρα έχει πτυχίο στην Χρηματοοικονομική Eλεγκτική, αλλά η μεγάλη της αγάπη εκτός από την κόρη της είναι οι χειροτεχνίες. Οι σπεσιαλιτέ της είναι η πανακότα και η πάβλοβα. Στόχος της είναι να ανοίξει το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και να αποκτήσει το δικό της κανάλι στο YouTube.
Κατερίνα Κυρπή: Η Κατερίνα, τελείωσε σχολή διαιτησίας και ασχολείται με αυτή την ειδικότητα τα τελευταία 32 χρόνια. Αγαπάει υπερβολικά την ζαχαροπλαστική χάρη στη μητέρα της. Χαλαρώνει πάρα πολύ όταν ασχολείται με την ζαχαροπλαστική και την αποτρέπει από το να κάνει άσχημες σκέψεις. Όπως λέει η ίδια, «όλα είναι γλυκά σαν τη ζάχαρη».
Μέλη Καραμελίδου: Ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από μικρή όταν πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς της την περίμενε πάντα ένα. Ως παιδί μεγάλωσε κοντά στην ελληνική και την ιταλική κουλτούρα, αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς, στους οποίους δίνει συνήθως τα πιο πρωτότυπα ονόματα, θέλει να αναδείξει στο «Bake Off Greece».
Πέτρος Φουσκιτάκης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Το πρωί μαθητής καθώς είναι δεκαεπτά χρονών και το απόγευμα βοηθός στην οικογενειακή ταβέρνα του πατέρα του. Στη ζαχαροπλαστική είναι αυτοδίδακτος. Συνήθως δημιουργεί τις δικές του παραλλαγές με την βοήθεια του ίντερνετ. Όνειρό του είναι να σπουδάσει ζαχαροπλαστική και μελλοντικά να αποκτήσει το δικό του ζαχαροπλαστείο στα Χανιά με εναλλακτικά γλυκά.
Βένια Φλέσσα: Η Βένια είναι 39 ετών και ζει στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τα τελευταία 19 χρόνια λόγω της γιαγιάς της. Οι σπεσιαλιτέ της είναι η τάρτα φράουλας-μπλούμπερι με κρέμα πατισερί, τα μπισκότα και τα κέικ. Η αγαπημένη της παρέα στην κουζίνα είναι ο 6χρονος γιος της, ο Πάνος. Σύμφωνα με την ίδια ήρθε στο παιχνίδι για να κερδίσει και να πάρει το έπαθλο των 50.000 ευρώ.
Από την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00, 18 ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες έρχονται αντιμέτωποι
με το «BakeOff Greece». Οι πιο «γλυκός» ανταγωνισμός έρχεται στον ALPHA με παρουσιάστρια την Ιωάννα Τριαναταφυλλίδου.
Ο Άκης Πετρετζίκης, o Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος θα επιβλέπουν και θα δίνουν οδηγίες σε 18 εραστιτέχνες ζαχαροπλάστες. Πίεση, υψηλές απαιτήσεις, δύσκολες δοκιμασίες είναι μόνο η αρχή για τους ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που έρχονται για να μας αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ένας από αυτούς να είναι ο μεγάλος νικητής που θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 50.000 ευρώ.
Ας γνωρίσουμε τους διαγωνιζόμενους:
Αλεξάνδρα Λέγγα: Μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τελευταίο διάστημα διατηρεί εταιρεία διεξαγωγής σεμιναρίων παρέα με τρεις φίλους της. Στον ελεύθερό της χρόνο μπορούμε να την βρούμε στο γυμναστήριο καθώς της αρέσει πολύ η γυμναστική ή θα βρίσκεται μπροστά στον καθρέφτη και να δοκιμάζει τεχνικές στο μακιγιάζ. Η αγάπη της για την ζαχαροπλαστική ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μετά από μια σκληρή ημέρα στη δουλειά. Το γλυκό που φτιάχνει στο πρώτο ραντεβού είναι η σπεσιαλιτέ της, δηλαδή το προφιτερόλ. Η Αλεξάνδρα ελπίζει να μην είναι η πρώτη που θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό και το όνειρό της είναι να ανοίξει ένα μαγαζί που να πουλάει τα γλυκά της.
Άννα-Μαρία Κεφάλα: Η Άννα-Μαρία είναι από την Κύπρο, αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την Ιατρική. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ τελειωμανής. Μικρή στο σχολείο ήταν πάρα πολύ καλή μαθήτρια και αυτό φάνηκε καθώς πέρασε στην Ιατρική. Η αγάπη της για το θέατρο δεν άργησε να φανεί καθώς κατάφερε να περάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και να το ολοκληρώσει με επιτυχία. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στην ζωή της καθώς ως φοιτήτρια έφτιαχνε αρκετά γλυκά. Η συμμετοχή της στον διαγωνισμό είναι μια πρόκληση για την ίδια καθώς είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.
Δώρα Κάππη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και τώρα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Από μικρό παιδί λατρεύει την αστροφυσική ενώ το μεγαλύτερο πάθος της είναι το fitness. Πηγαίνει πάρα πολύ συχνά στο γυμναστήριο, για την ακρίβεια πέντε φορές την εβδομάδα. Όταν μαγειρεύει ακούει ροκ μουσική και φροντίζει πάντα να υπάρχει τάξη και καθαριότητα στην κουζίνα. Η σπεσιαλιτέ της είναι η σοκολατίνα καθώς ήταν η αγαπημένη του πατέρα της.
Εύα Σεϊμενάκη: Η Εύα σπουδάζει Νομική, είναι 21 ετών και έχει καλλιτεχνική φύση κάτι που φαίνεται. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον χορό ενώ στα δεκαεπτά της δίδασκε λάτιν και από τα 18 της μέχρι και σήμερα tumbao. Το χόμπι της είναι να ζωγραφίζει πίνακες και τοπία. Η ζαχαροπλαστική ήρθε στην ζωή της από την Γ’ Δημοτικού, όταν έφτιαξε τα πρώτα της σοκολατάκια. Λατρεύει να φτιάχνει τούρτες, τις οποίες διακοσμεί με περίτεχνο τρόπο. Θέλει να εργαστεί ως δικηγόρος αλλά έχει φανταστεί τον εαυτό της και ως ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου.
Γεωργία Μιμηγιάννη: Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάστηκε ως γεωπόνος. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή της σαν χόμπι. Ή πρώτη φορά που ασχολήθηκε με την ζαχαροπλαστική ήταν στα γενέθλια της κόρης της που έφτιαξε τούρτα με ζαχαρόπαστα και μάλιστα τριώροφη, και όλοι οι καλεσμένοι της ζήτησαν να αναλάβει τις τούρτες των παιδιών τους! Όνειρό της είναι να ανοίξει μπουτίκ πρωτότυπων και ευφάνταστων γλυκών ημέρας.
Jason Οικονομίδης: Γεννήθηκε στην Αγγλία και εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή του μέσα από τις σπουδές που έκανε στη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, όπου παρακολούθησε σχετικά μαθήματα. Όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, το οποίο να παραδίδει μαθήματα και σε παιδιά.
Μιχάλης Σπυριδάκης: Εργάζεται ως προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ξεκίνησε να μαγειρεύει πριν από οκτώ χρόνια, όταν αποφάσισε να φτιάχνει μόνος του όσα ξέρει. Μαγειρεύει για να χαλαρώνει όταν επιστρέφει από τη δουλειά. Η σπεσιαλιτέ του είναι το μιλφέιγ, το αγαπημένο γλυκό της γυναίκας του. Η έμπνευση για τις δικές του γλυκές αλχημείες αποτελούν γλυκά των παιδικών του χρόνων.
Νικός Ζώτος: Γεννήθηκε στην Γερμανία και ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια. H ζαχαροπλαστική είναι μια ξεκούραση για τον ίδιο και όπως λέει όταν επιστρέφει από τη δουλειά μπαίνει κατευθείαν στην κουζίνα και κάνει ώρες να βγει. Μπήκε στο παιχνίδι ύστερα από πολύ πίεση της πεθερά του. Θέλει να ανοίξει ένα δικό του μαγαζί που θα πουλάει τις δικές του τούρτες.
Παναγιώτης Μπαρμπέρης: Είναι φοιτητής οδοντιατρικής ωστόσο βρίσκει πάντα χρόνο για να ασχοληθεί με την αγάπη του, τη ζαχαροπλαστική. Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «Bake Off Greece» διότι ήταν φανατικός τηλεθεατής στο ίδιο πρότζεκτ που μεταδίδεται και στο εξωτερικό. Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι για το έπαθλο, αφού με τα χρήματα θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική.
Πάνος Ζαρέντης: Είναι ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ στο οποίο συνεργάζεται μαζί με τη μητέρα του. Λατρεύει πάρα πολύ την παραγωγή των γλυκών. Αγαπημένα του είναι τα σιροπιαστά και κυρίως το γαλακτομπούρεκο. Ο στόχος του να φτάσει στον τελικό.
Λένα Σαμέρκα: Η Λένα είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Οι σπεσιαλιτέ της είναι τα Monte Bianco και Cheesecake Mango, ενώ για ραντεβού αναλαμβάνει να φτιάξει λάβα κέικ με παγωτό. Η ζαχαροπλαστική για την Λένα είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, αφού και μόνο η μυρωδιά της ζάχαρης εξάπτει τη φαντασία της.
Άκης Αδαμόπουλος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Βούναργο Ηλείας μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του. Όταν βρίσκεται στην κουζίνα τραγουδάει! Έχει πτυχίο κομμωτικής με ειδίκευση στο καλλιτεχνικό χτένισμα. Στο πρώτο ραντεβού θα φτιάξει τούρτα με φρούτα του δάσους.
Χριστίνα Αλιπράντη: Μια ευτυχισμένη μαμά δύο παιδιών. Μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά η αγάπη της για τον άντρα της την οδήγησε στα Τρίκαλα. Η σπεσιαλιτέ της είναι ο σοκολατένιος κορμός, τον οποίο λατρεύουν τα παιδιά της. Η ζαχαροπλαστική την ηρεμεί και όταν δημιουργεί ακούει μουσική. Στόχος της να δημιουργήσει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.
Δώρα Γεωργίου: ΗΔώρα έχει πτυχίο στην Χρηματοοικονομική Eλεγκτική, αλλά η μεγάλη της αγάπη εκτός από την κόρη της είναι οι χειροτεχνίες. Οι σπεσιαλιτέ της είναι η πανακότα και η πάβλοβα. Στόχος της είναι να ανοίξει το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και να αποκτήσει το δικό της κανάλι στο YouTube.
Κατερίνα Κυρπή: Η Κατερίνα, τελείωσε σχολή διαιτησίας και ασχολείται με αυτή την ειδικότητα τα τελευταία 32 χρόνια. Αγαπάει υπερβολικά την ζαχαροπλαστική χάρη στη μητέρα της. Χαλαρώνει πάρα πολύ όταν ασχολείται με την ζαχαροπλαστική και την αποτρέπει από το να κάνει άσχημες σκέψεις. Όπως λέει η ίδια, «όλα είναι γλυκά σαν τη ζάχαρη».
Μέλη Καραμελίδου: Ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από μικρή όταν πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς της την περίμενε πάντα ένα. Ως παιδί μεγάλωσε κοντά στην ελληνική και την ιταλική κουλτούρα, αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς, στους οποίους δίνει συνήθως τα πιο πρωτότυπα ονόματα, θέλει να αναδείξει στο «Bake Off Greece».
Πέτρος Φουσκιτάκης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Το πρωί μαθητής καθώς είναι δεκαεπτά χρονών και το απόγευμα βοηθός στην οικογενειακή ταβέρνα του πατέρα του. Στη ζαχαροπλαστική είναι αυτοδίδακτος. Συνήθως δημιουργεί τις δικές του παραλλαγές με την βοήθεια του ίντερνετ. Όνειρό του είναι να σπουδάσει ζαχαροπλαστική και μελλοντικά να αποκτήσει το δικό του ζαχαροπλαστείο στα Χανιά με εναλλακτικά γλυκά.
Βένια Φλέσσα: Η Βένια είναι 39 ετών και ζει στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τα τελευταία 19 χρόνια λόγω της γιαγιάς της. Οι σπεσιαλιτέ της είναι η τάρτα φράουλας-μπλούμπερι με κρέμα πατισερί, τα μπισκότα και τα κέικ. Η αγαπημένη της παρέα στην κουζίνα είναι ο 6χρονος γιος της, ο Πάνος. Σύμφωνα με την ίδια ήρθε στο παιχνίδι για να κερδίσει και να πάρει το έπαθλο των 50.000 ευρώ.