Την Πέμπτη 6 Ιουνίου το νέο Ethnic street food restaurant “Μιγάδα” μας προσκαλεί σε ένα special party δρόμου!
Από τις 20.30 και μέχρι αργά το βράδυ, η Μιγάδα μας περιμένει, στο 6 της Πραξιτέλους, να γευτούμε το πολύχρωμο μενού της, να χορέψουμε με τις μουσικές της Λιάνας Μαστάθη από τον Pepper 96.6 στα decks, και με πολλές ακόμη εκπλήξεις!
Γεύσεις από τα πιο εξωτικά σημεία του παγκόσμιου χάρτη, στην καρδιά της Αθήνας!
«Οι ωκεανοί δεν είναι τα εμπόδια, αλλά οι δρόμοι…»
Thor Heyerdahl (Σύγχρονος Νορβηγός θαλασσοπόρος και πειραματικός αρχαιολόγος, 1914-2002)
Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας 500 με 550 χρόνια πριν…
Οι τολμηροί εξερευνητές της εποχής αναζήτησαν τι υπάρχει πέρα από τις μεγάλες θάλασσες. Ανακάλυψαν έναν άγνωστο καινούργιο κόσμο. Διαφορετικό, αλλά με κοινές αξίες όπως, ο πολιτισμός των γεύσεων, η πίστη, η καχυποψία και η ελπίδα για συμφιλίωση, αποδοχή και εμπιστοσύνη. Η ανακάλυψη νέων δρόμων μέσω των απέραντων ωκεανών, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές πορείες από ξηράς, αποκάλυψαν τις πραγματικές διαστάσεις του πλανήτη μας. Ένας αληθινός θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος. Δυστυχώς όμως η αφθονία των φυσικών πόρων του νέου κόσμου, δεν αντιμετωπίστηκε σαν ευλογία. Συχνά, η απληστία επικράτησε. Οι περισσότεροι αυτόχθονες πολιτισμοί κινδύνεψαν να εκλείψουν… “Ο αγώνας όμως για επιβίωση είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής. Για να επιβιώσει ένα είδος πρέπει να εξελιχθεί, προκειμένου να μη χαθεί”. (Κάρολος Δαρβίνος)
Έτσι λοιπόν από «φυσική επιλογή» δημιουργήθηκε ένας καινούργιος «Μιγαδικός Πολιτισμός», με κυριότερη έκφρασή του την ΜΙΓΑΔΑ ΚΟΥΖΙΝΑ (MIGADA COCINA). Τα χρώματα και αρώματά της, οι γεύσεις που εκφράζουν τη δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών πολιτισμών, επιστρέφουν στη γηραιά μας ήπειρο αναζητώντας από εμάς εξερεύνηση και αποδοχή. Αυτό λοιπόν είναι το δικό μας ταξίδι γευσιγνωσίας και αναζήτησης της όμορφης Μιγάδας, ακολουθώντας το ημερολόγιο του κυβερνήτη μας στα βήματα των τολμηρών εξερευνητών…
Με αυτό το πνεύμα να διατρέχει τη φιλοσοφία μας, ανοίξαμε το εστιατόριο Μιγάδα μόλις λίγους μήνες πριν, στο 6 της οδού Πραξιτέλους, με απώτερο σκοπό να «ταξιδέψουμε» νοερά αλλά και εμπράκτως τους επισκέπτες μας στον παγκόσμιο χάρτη της γεύσης, δια … της παγκόσμιας γλώσσας της απόλαυσης.
Και για να αποτυπώσουμε στο μενού μας όλα τα παραπάνω, χαράξαμε δυο βασικές διαδρομές γεύσης:
Διαδρομή 1η
Γεωγραφικά οριοθετήθηκε από τη δράση και τις εξερευνήσεις των Βάσκο ντα Γκάμα, Μάρκο Πόλο, Κουμπλάι Καν και Αλέξανδρου Γ’ του Μακεδόνα, ξεκινώντας από τον περίπλου της Αφρικής, για να καταλήξουμε μέσω του Ινδικού Ωκεανού και τη Γαλλική Πολυνησία στην Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα. Επιστρέφουμε στην Ευρώπη, ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού και τα μονοπάτια των Αράβων εμπόρων μπαχαρικών. Όλα τα πιάτα αυτής της πλούσιας διαδρομής κρύβουν από πίσω τους και μια μικρή ιστορία ή πληροφορίες για την κουλτούρα του τόπου καταγωγής τους, από τη Σαλάτα των Κήπων της Βαβυλώνας, στα Samosas Meghalaya, και από το Μπανού Κουντάιρ Χούμους, στο Κοτόπουλο με σως από mango ή ινδοκάρυδο της Πριγκήπισσας Κοκατσίν!
Διαδρομή 2η
Εδώ το δρόμο χαράσσουν ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Μαγγελάνος, ο Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο και ο Ρόμπερτ Φιτζρόι, και το ταξίδι ξεκινά από τον Ατλαντικό, με αρχικό προορισμό την Καραϊβική και τις «Δυτικές Ινδίες», για να συνεχίσει μέσω της Αργεντινής και της Γης των Παταγόνων προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, με τελικό προορισμό τα νησιά Γκαλαπάγκος και τις Φιλιππίνες. Σε αυτό το κομμάτι του μενού, έχουμε άλλη μια σειρά από πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ιστορία και τη γεωγραφία: κακτοσαλάτα, τα Πορτοκάλια της Βασίλισσας (Ισαβέλλας), η Quesadilla που ταξιδεύει, τα φλαμπέ πιάτα με κρέας από τη Γη του Πυρός, είναι μόνο μερικά από αυτά.
Το μενού συμπληρώνεται με επιλογές για τους vegetarians (Ο Σκύλος του Δαρβίνου, Blue Parrots Burger κλπ.), burgers, burritos και tortillasαλλά και ευφάνταστα γλυκά (Ερημος Sonoran, η vegan Πεταλούδα Μονάρχης κ.α.).
Αν θέλεις, λοιπόν, να μυηθείς στα μυστικά της MIGADA COCINA, αρκεί να αφήσεις στην άκρη τις γευστικές σου προκαταλήψεις και να αφεθείς στις δημιουργικές γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ μας, που επιμελήθηκαν το μενού της ΜΙΓΑΔΑΣ, κρατώντας τα μάτια στραμμένα εκεί όπου συναντιούνται οι Ωκεανοί και οι Ήπειροι της γης μας…
Εστιατόριο «Μιγάδα»| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ιδέα: Νίκος Τσαμπουνάρης
Επιμέλεια menu: Αννα Λαγούτη | Md Samsuddin | Saiful Islam | Sakhawat Hossain
Τα γλυκά επιμελήθηκε η Σοφία Βράγκου
INFO
www.migada.gr | e: migada.streetfood@gmail.com | t: 210 3316488
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου το νέο Ethnic street food restaurant “Μιγάδα” μας προσκαλεί σε ένα special party δρόμου!
Από τις 20.30 και μέχρι αργά το βράδυ, η Μιγάδα μας περιμένει, στο 6 της Πραξιτέλους, να γευτούμε το πολύχρωμο μενού της, να χορέψουμε με τις μουσικές της Λιάνας Μαστάθη από τον Pepper 96.6 στα decks, και με πολλές ακόμη εκπλήξεις!
Γεύσεις από τα πιο εξωτικά σημεία του παγκόσμιου χάρτη, στην καρδιά της Αθήνας!
«Οι ωκεανοί δεν είναι τα εμπόδια, αλλά οι δρόμοι…»
Thor Heyerdahl (Σύγχρονος Νορβηγός θαλασσοπόρος και πειραματικός αρχαιολόγος, 1914-2002)
Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας 500 με 550 χρόνια πριν…
Οι τολμηροί εξερευνητές της εποχής αναζήτησαν τι υπάρχει πέρα από τις μεγάλες θάλασσες. Ανακάλυψαν έναν άγνωστο καινούργιο κόσμο. Διαφορετικό, αλλά με κοινές αξίες όπως, ο πολιτισμός των γεύσεων, η πίστη, η καχυποψία και η ελπίδα για συμφιλίωση, αποδοχή και εμπιστοσύνη. Η ανακάλυψη νέων δρόμων μέσω των απέραντων ωκεανών, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές πορείες από ξηράς, αποκάλυψαν τις πραγματικές διαστάσεις του πλανήτη μας. Ένας αληθινός θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος. Δυστυχώς όμως η αφθονία των φυσικών πόρων του νέου κόσμου, δεν αντιμετωπίστηκε σαν ευλογία. Συχνά, η απληστία επικράτησε. Οι περισσότεροι αυτόχθονες πολιτισμοί κινδύνεψαν να εκλείψουν… “Ο αγώνας όμως για επιβίωση είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής. Για να επιβιώσει ένα είδος πρέπει να εξελιχθεί, προκειμένου να μη χαθεί”. (Κάρολος Δαρβίνος)
Έτσι λοιπόν από «φυσική επιλογή» δημιουργήθηκε ένας καινούργιος «Μιγαδικός Πολιτισμός», με κυριότερη έκφρασή του την ΜΙΓΑΔΑ ΚΟΥΖΙΝΑ (MIGADA COCINA). Τα χρώματα και αρώματά της, οι γεύσεις που εκφράζουν τη δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών πολιτισμών, επιστρέφουν στη γηραιά μας ήπειρο αναζητώντας από εμάς εξερεύνηση και αποδοχή. Αυτό λοιπόν είναι το δικό μας ταξίδι γευσιγνωσίας και αναζήτησης της όμορφης Μιγάδας, ακολουθώντας το ημερολόγιο του κυβερνήτη μας στα βήματα των τολμηρών εξερευνητών…
Με αυτό το πνεύμα να διατρέχει τη φιλοσοφία μας, ανοίξαμε το εστιατόριο Μιγάδα μόλις λίγους μήνες πριν, στο 6 της οδού Πραξιτέλους, με απώτερο σκοπό να «ταξιδέψουμε» νοερά αλλά και εμπράκτως τους επισκέπτες μας στον παγκόσμιο χάρτη της γεύσης, δια … της παγκόσμιας γλώσσας της απόλαυσης.
Και για να αποτυπώσουμε στο μενού μας όλα τα παραπάνω, χαράξαμε δυο βασικές διαδρομές γεύσης:
Διαδρομή 1η
Γεωγραφικά οριοθετήθηκε από τη δράση και τις εξερευνήσεις των Βάσκο ντα Γκάμα, Μάρκο Πόλο, Κουμπλάι Καν και Αλέξανδρου Γ’ του Μακεδόνα, ξεκινώντας από τον περίπλου της Αφρικής, για να καταλήξουμε μέσω του Ινδικού Ωκεανού και τη Γαλλική Πολυνησία στην Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα. Επιστρέφουμε στην Ευρώπη, ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού και τα μονοπάτια των Αράβων εμπόρων μπαχαρικών. Όλα τα πιάτα αυτής της πλούσιας διαδρομής κρύβουν από πίσω τους και μια μικρή ιστορία ή πληροφορίες για την κουλτούρα του τόπου καταγωγής τους, από τη Σαλάτα των Κήπων της Βαβυλώνας, στα Samosas Meghalaya, και από το Μπανού Κουντάιρ Χούμους, στο Κοτόπουλο με σως από mango ή ινδοκάρυδο της Πριγκήπισσας Κοκατσίν!
Διαδρομή 2η
Εδώ το δρόμο χαράσσουν ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Μαγγελάνος, ο Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο και ο Ρόμπερτ Φιτζρόι, και το ταξίδι ξεκινά από τον Ατλαντικό, με αρχικό προορισμό την Καραϊβική και τις «Δυτικές Ινδίες», για να συνεχίσει μέσω της Αργεντινής και της Γης των Παταγόνων προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, με τελικό προορισμό τα νησιά Γκαλαπάγκος και τις Φιλιππίνες. Σε αυτό το κομμάτι του μενού, έχουμε άλλη μια σειρά από πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ιστορία και τη γεωγραφία: κακτοσαλάτα, τα Πορτοκάλια της Βασίλισσας (Ισαβέλλας), η Quesadilla που ταξιδεύει, τα φλαμπέ πιάτα με κρέας από τη Γη του Πυρός, είναι μόνο μερικά από αυτά.
Το μενού συμπληρώνεται με επιλογές για τους vegetarians (Ο Σκύλος του Δαρβίνου, Blue Parrots Burger κλπ.), burgers, burritos και tortillasαλλά και ευφάνταστα γλυκά (Ερημος Sonoran, η vegan Πεταλούδα Μονάρχης κ.α.).
Αν θέλεις, λοιπόν, να μυηθείς στα μυστικά της MIGADA COCINA, αρκεί να αφήσεις στην άκρη τις γευστικές σου προκαταλήψεις και να αφεθείς στις δημιουργικές γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ μας, που επιμελήθηκαν το μενού της ΜΙΓΑΔΑΣ, κρατώντας τα μάτια στραμμένα εκεί όπου συναντιούνται οι Ωκεανοί και οι Ήπειροι της γης μας…
Εστιατόριο «Μιγάδα»| ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ιδέα: Νίκος Τσαμπουνάρης
Επιμέλεια menu: Αννα Λαγούτη | Md Samsuddin | Saiful Islam | Sakhawat Hossain
Τα γλυκά επιμελήθηκε η Σοφία Βράγκου
INFO
www.migada.gr | e: migada.streetfood@gmail.com | t: 210 3316488