No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Τρεις ταινίες του Μπονγκ Τζουν-χο σε πρώτη πανελλαδική προβολή στο Cinobo

by MikrofwnoTEAM
Μάι 6, 2020
in Κινηματογραφικά νέα, Σινεφίλ
Reading Time: 3 mins read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Το Cine Paris εγκαινιάζει την καλοκαιρινή σεζόν την Πέμπτη 1 Μαΐου

Το Cine Paris εγκαινιάζει την καλοκαιρινή σεζόν την Πέμπτη 1 Μαΐου

Απρ 26, 2025
“MICKEY 17”: Η νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο, δημιουργού της ταινίας «Παράσιτα» – Από 6 Μαρτίου στους κινηματογράφους

“MICKEY 17”: Η νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο, δημιουργού της ταινίας «Παράσιτα» – Από 6 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Φεβ 24, 2025
13ο My French Film Festival: 28 νέες ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα, δωρεάν για τους συνδρομητές του Cinobo

13ο My French Film Festival: 28 νέες ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα, δωρεάν για τους συνδρομητές του Cinobo

Ιαν 7, 2023
Κάντε share!
         
      

Τρεις ταινίες του Μπονγκ Τζουν – χο σε πρώτη πανελλαδική προβολή στο Cinobo

 

Λίγο πριν κλείσει το δεύτερο μήνα λειτουργίας του, το Cinobo (Cinema No Borders), η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα ανεξάρτητου κινηματογράφου, συνεχίζει να φέρνει στο προσκήνιο μεγάλους δημιουργούς από όλο τον κόσμο και επανασυστήνει στο κοινό τον περσινό νικητή του Χρυσού Φοίνικα και θριαμβευτή των Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν – χο, παρουσιάζοντας τρεις προηγούμενες ταινίες του σε πρώτη πανελλαδική προβολή. Ο Κορεάτης σκηνοθέτης όχι μόνο απέσπασε τέσσερα από τα σημαντικότερα Βραβεία Όσκαρ, αλλά έγραψε ιστορία, καθώς τα «Παράσιτα» είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας).

Από το ντεμπούτο του το 2000 με την ταινία «Σκύλος που γαβγίζει» μέχρι το θρίαμβο των Όσκαρ το 2020, το σινεμά του Μπονγκ Τζουν – χο δεν περιορίζεται στις αποδεκτές παραμέτρους του χιούμορ, της αγωνίας ή του τρόμου. Οι ταινίες του είναι ταυτόχρονα καθηλωτικά θρίλερ και τραγικωμωδίες χαρακτήρων, αρχετυπικές τραγωδίες και κοινωνικές σάτιρες. Στο επίκεντρο της φιλμογραφίας του βρίσκονται πάντα οι ενδοοικογενειακές σχέσεις και οι ταξικές δυναμικές, και το πώς το ένα υπηρετεί και συνδέεται με το άλλο. Ως εξέχων φιλμικός παρατηρητής του 21ου αιώνα στην καπιταλιστική αρένα, ο Μπονγκ παρακολουθεί με το φακό του διαδικασίες κι αλληλεπιδράσεις, χαρτογραφεί, αφουγκράζεται και συστήνει χωρίς να κατακρίνει τους ήρωές του, χωρίς καν να ενδιαφέρεται να μιλήσει με όρους απόλυτου καλού ή κακού, θέτοντας στον θεατή ηθικής και κοινωνικής φύσης ανοιχτά ερωτήματα.

Το καθηλωτικά αταξινόμητο σύμπαν του μεγάλου δημιουργού που έγραψε ιστορία παρουσιάζει το Μάϊο το Cinobo, κάνοντας διαθέσιμες για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου τρεις ταινίες του: Μνήμες Φόνων (Memories of Μurder, 2003 – πρεμιέρα 5/5), Μητέρα (Mother, 2009 – πρεμιέρα 10/5) και Σκύλος που Γαβγίζει (Barking Dogs Never Bite, 2009 – πρεμιέρα 19/05).

Περισσότερα για το το Μπονγκ Τζουν – χο και τη φιλμογραφία του μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://cinobo.com/afieroma-bong-joon-ho/.

 

Ακολουθούν πληροφορίες για τις τρεις ταινίες.

Μνήμες Φόνων

(Memories of Murder, 2003)

Πρεμιέρα – 5 Μαΐου

«Ήθελα να δείξω την πραγματικότητα – το απίστευτα κωμικό σε αντιπαράθεση και σε συνδυασμό με το τρομακτικό»

Μπονγκ Τζουν – χο

Πριν το «Zodiac» ήταν οι «Μνήμες Φόνων». Ο βραβευμένος Κορεάτης σκηνοθέτης εμπνέεται από ένα αληθινό κομμάτι σύγχρονης ιστορίας της χώρας του, τους πρώτους φόνους της Νότιας Κορέας που αποδόθηκαν σε σίριαλ κίλερ. Kαθηλώνει με τη δράση των δύο ντετέκτιβ που αναζητούν τα ίχνη του δολοφόνου σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και οι έρευνες βασίζονταν στο ένστικτο του αστυνομικού και το αίσθημα καθήκοντος και επιμονής του. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες κορεάτικες ταινίες όλων των εποχών και η πρώτη συνεργασία του Μπονγκ Τζουν – χο με τον πρωταγωνιστή από τα «Παράσιτα», Σονγκ Κανγκ – χο.

 

Σύνοψη

Το 1986 δύο ανυποψίαστοι ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την υπόθεση ενός διπλού φόνου σε μια μικρή πόλη έξω από τη Σεούλ. Αφού ο δολοφόνος έχει ήδη χτυπήσει πολλές φορές και ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, οι ντετέκτιβ συνειδητοποιούν πως βρίσκονται στο κυνήγι του πρώτου καταγεγραμμένου σίριαλ κίλερ της χώρας. Μέσα σε διάστημα έξι ετών, δέκα γυναίκες βιάζονται και δολοφονούνται σε μια ακτίνα 12χλμ. Σε κάθε νέα δολοφονία οι μέθοδοι του δολοφόνου αποδεικνύονται όλο και πιο βίαιες και καλοσχεδιασμένες. Βασιζόμενοι μόνο στο ένστικτο και στις δεξιότητές τους, οι δυο ντεντέκτιβ επιχειρούν να λύσουν το παζλ ενώνοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, σε ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Bong Joon – ho

Εκτέλεση παραγωγής: Lee Kang – bok, Tcha Seung – jae

Παραγωγή: Kim Moo – ryung

Πρωτότυπο σενάριο: Kim Gwang – rim

Σενάριο: Bong Joon – ho, Shim Sung – bo

Σκηνογραφία: Ryu Sung – hee

Φωτογραφία: Kim Hyung – Ku

Μοντάζ: Kim Sun – min

Μουσική: Iwashiro Taro

Ηθοποιοί: Kang – ho Song, Sang – kyung Kim, Roe – ha Kim κ.α.

Διάρκεια: 127’

 

Μητέρα

(Mother, 2009)

Πρεμιέρα – 10 Μαΐου

«Η σχέση μητέρας – γιου είναι η βάση όλων των ανθρώπινων σχέσεων»

Μπονγκ Τζουν – χο

Ένα ακόμη λαμπρό δείγμα του συναρπαστικού σινεμά του Μπονγκ Τζουν – χο, ο οποίος αναμειγνύει μαεστρικά αστυνομικό θρίλερ, φιλμ νουάρ, οικογενειακό δράμα και κοινωνική σάτιρα για να συνθέσει μια από τις πιο αντισυμβατικές ιστορίες μητρικής αγάπης που έχουν αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη.

 

Σύνοψη

Η Χέι – τζα είναι η ανύπαντρη μαμά του 27χρονου Ντο – τζουν. Ο γιος της είναι ο λόγος ύπαρξης της. Αν και ενήλικας εδώ και χρόνια, ο Ντο – τζουν είναι αφελής και εξαρτάται από τη μητέρα του. Μερικές φορές συμπεριφέρεται με τρόπους που είναι ανόητοι ή και επικίνδυνοι. Είναι μια συνεχής πηγή άγχους για όλους. Μια μέρα ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται νεκρό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και ο Ντο – τζουν κατηγορείται για τη δολοφονία του. Καθώς η υπόθεση του κλείνει γρήγορα λόγω της αναποτελεσματικότητας του δικηγόρου και της απάθειας της αστυνομίας, η Χέι – τζα αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση μόνης της – να ενεργήσει ως Μητέρα στην πιο αρχετυπική της μορφή. Ανακαλώντας όλα τα μητρικά της ένστικτα και χωρίς να εμπιστεύεται κανέναν, ξεκινά να βρει τον δολοφόνο και να αποδείξει την αθωότητα του γιου της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Bong Joon – ho

Εκτέλεση παραγωγής: Miky Lee, Katharine Kim, Moon Yang – kwon

Παραγωγή: Seo Woo – sik, Park Tae – joon

Σενάριο: Park Eun – kyo, Bong Joon – ho

Σκηνογραφία: Ryu Seong – hie

Φωτογραφία: Hong Kyung – pyo

Μοντάζ: Sae – kyoung Moon

Μουσική: Lee Byeong – woo

Ηθοποιοί: Kim Hye – ja, Won Bin κ.α.

Διάρκεια: 129’

 

Σκύλος που Γαβγίζει

(Barking Dogs Never Bite, 2000)

Πρεμιέρα – 19 Μαΐου

«Το αγαπημένο μου είδος σινεμά βρίσκεται μέσα μου. Ακολουθώ τις ιστορίες, τους χαρακτήρες και τις εικόνες, και όλα αυτά οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο genre. Έτσι κάποιες φορές, ακόμα κι εγώ ο ίδιος, ανακαλύπτω το είδος της ταινίας μου αφού την έχω ολοκληρώσει»

Μπονγκ Τζουν – χο

Ένας λέκτορας πανεπιστημίου, μία γραμματέας, σκύλοι που εξαφανίζονται. Επτά περιπετειώδεις ημέρες σε μια πολυκατοικία είναι αρκετές για να μας δώσει ο Μπονγκ Τζουν – χο το πρώτο δείγμα του συναρπαστικού κινηματογραφικού του κόσμου που τον ανέδειξε στον κορυφαίο Κορεάτη σκηνοθέτη όλων των εποχών.

 

Σύνοψη

Ο Γιουν – τζου είναι λέκτορας κολεγίου με πολύ ελεύθερο χρόνο. Τον εκνευρίζει αφάνταστα το γάβγισμα ενός σκυλιού και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει από που προέρχεται. Συμπτωματικά ανακαλύπτει ένα σκύλο μπροστά από την πόρτα του γείτονα και ενστικτωδώς πιστεύει ότι αυτός είναι ο ένοχος. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον κλέβει και τον κλειδώνει στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Η Χιουν – ναμ, γραμματέας του επιθεωρητή της πολυκατοικίας, έχει μπουχτίσει με τη ζωή της που δεν έχει τίποτα το συναρπαστικό. Σκοτώνει το χρόνο της λύνοντας σταυρόλεξα. Όταν μπαίνει στην πολυκατοικία ένα κορίτσι με μια ειδοποίηση για ένα χαμένο σκυλί, η Χιουν – ναμ ξαφνικά ενεργοποιείται και αρχίζει να μοιράζει στη γειτονιά την αναγγελία εξαφάνισης του σκύλου. Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα σκυλιά αρχίζουν να εξαφανίζονται. Μια μέρα η Χιουν – ναμ ανεβαίνει στην ταράτσα της πολυκατοικίας και βλέπει απέναντι έναν άνδρα να σκοτώνει έναν σκύλο. Η ζωή της παίρνει από το πουθενά μια απρόσμενα συνταρακτική τροπή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Bong Joon – ho

Παραγωγή: Cho Min Whan

Σενάριο: Bong Joon – ho, Tae Woong Derek Son, Song Ji – Ho

Σκηνογραφία: Cho Yong Gyu

Φωτογραφία: Yong – kyou Cho

Μουσική: Cho Sung Woo

Μοντάζ: Lee Eun Soo

Ειδικά εφέ: Sung – jin Jung

Ηθοποιοί: Lee Sung Jae, Bae Doo Na κ.α.

Διάρκεια: 106’

 

Visit:

https://cinobo.com/

Follow:

https://www.instagram.com/cinobo/
https://www.facebook.com/CinoboGR
https://twitter.com/CinoboGRhttps://www.youtube.com/channel/UCmIJXiCjpNh4HgPSUIGeX1Q/featured

Apps:

Appstore: https://apple.co/2WbBa5d
Playstore: http://bit.ly/3aKM2dY


Κάντε share!
         
      
Tags: Bong Joon - hoCinoboΜπονγκ Τζουν Χο
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Το 14ο Athens International Tattoo Convention έρχεται στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Γήπεδο Tae Kwon Do

Next Post

«Αχ καημένη μου καρδιά» : Ακούστε το νέο ξεσηκωτικό single της Εύας Μπάιλα

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

“Freakier Friday” : Jamie Lee Curtis και Lindsay Lohan επιστρέφουν με το σίκουελ της Disney (Trailer)

“Freakier Friday” : Jamie Lee Curtis και Lindsay Lohan επιστρέφουν με το σίκουελ της Disney (Trailer)

Ιούν 6, 2025
“The Man in My Basement”: Η νέα ταινία τρόμου με τον Willem Dafoe έρχεται στο Hulu το φθινόπωρο του 2025

“The Man in My Basement”: Η νέα ταινία τρόμου με τον Willem Dafoe έρχεται στο Hulu το φθινόπωρο του 2025

Ιούν 6, 2025
“Kiss of the Spider Woman” : Η Jennifer Lopez σε νέο μιούζικαλ-έκπληξη που βγαίνει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2025

“Kiss of the Spider Woman” : Η Jennifer Lopez σε νέο μιούζικαλ-έκπληξη που βγαίνει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2025

Ιούν 5, 2025

Colin Farrell και Margot Robbie σε ένα «A Big Bold Beautiful Journey» (Trailer)

Ιούν 3, 2025
Next Post
«Αχ καημένη μου καρδιά» : Ακούστε το νέο ξεσηκωτικό single της Εύας Μπάιλα

«Αχ καημένη μου καρδιά» : Ακούστε το νέο ξεσηκωτικό single της Εύας Μπάιλα

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Καθαρίστε το κλιματιστικό σας σαν επαγγελματίας – Ο πλήρης οδηγός για ένα δροσερό και καθαρό καλοκαίρι
  • Γιώργος Μαργαρίτης: «Για μένα τα μπουζούκια είναι πολιτισμός» — Απάντηση στις δηλώσεις Νταλάρα για τη νυχτερινή διασκέδαση
  • Η Υρώ Μανέ συγκλονίζει: «Με την Καίτη έφυγε ένα κομμάτι της νιότης μου»
  • Alien: Earth: Το FX αποκαλύπτει το trailer του πολυαναμενόμενου sci-fi spin-off που έρχεται τον Αύγουστο!
  • Sabrina Carpenter: Το νέο της single “Manchild” γίνεται viral με βίντεο-έκρηξη στη μέση της ερήμου!

Kατηγορίες

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Απρ   Ιούν »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.