Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» (James Martin’s French Adventure), παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:15.
Σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στη Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς επισκέπτεται την «πρωτεύουσα της μαγειρικής», τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Έπειτα από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζιρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας, για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Ύστερα από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στη ρωμαϊκή πόλη Αρλ, για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σεν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στη Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Αναλυτικά τα επεισόδια ΕΔΩ!
Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» (James Martin’s French Adventure), παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:15.
Σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017.
Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στη Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.
Ο Τζέιμς επισκέπτεται την «πρωτεύουσα της μαγειρικής», τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.
Έπειτα από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζιρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας, για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.
Ύστερα από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στη ρωμαϊκή πόλη Αρλ, για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σεν Τροπέ.
Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στη Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!
Αναλυτικά τα επεισόδια ΕΔΩ!