Τον Γιάννη Λάφη τον γνωρίσαμε μέσα από το talent show του ANT1 Final 4 ενώ από την πρώτη στιγμή καθήλωσε κοινό και κριτές με τις φωνητικές του δυνατότητες. Το 2018 βρέθηκε στην σκηνή της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα ως Vocalist της ελληνικής συμμετοχής, στο πλευρό της Γιάννας Τερζή που εκπροσωπούσε την χώρα μας.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως με την Ελένη Δήμου, την Δέσποινα Βανδή κ.α. ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετά musical όπως το “Hairspray”, “Mama Mia” και «Μαριχουάνα Stop».
Ανήκει στο δυναμικό της Panik Records από την οποία έχει κυκλοφορήσει το single, «Αυτό που σκοτώνει» και σε αγγλική version με τίτλο «Don’t tell me you ‘re sorry»τα οποία αγαπήθηκαν πολύ. Την περίοδο αυτή ετοιμάζει μια φρέσκια και πολλά υποσχόμενη δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Από τις σπουδές φιλολογίας στη μουσική. Πως μπήκε το τραγούδι στην ζωή σου;
Το τραγούδι ήταν πρώτο στη ζωή μου, καθώς από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τη μουσική, φοιτώντας σε ωδείο και συμμετέχοντας σε μπάντες. Η φιλολογία ήρθε στη συνέχεια, γιατί μου αρέσει ως κλάδος. Είχα καλούς δασκάλους στα φιλολογικά και μία ξαδέρφη φιλόλογο που με «μύησαν» σε αυτή και την αγάπησα. Βέβαια, η αγάπη μου για τη μουσική είναι πιο δυνατή και υπερίσχυσε.
Τι σε ώθησε και δήλωσες συμμετοχή στο Final Four; Φοβήθηκες την “έκθεση” καθώς το συγκεκριμένο talent show προβαλλόταν από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό;
Με ώθησε ένα προαίσθημα που είχα, ότι ήταν η στιγμή να πάρω μέρος σε ένα talent show. Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές μου σε κάποια musicals και στην Eurovision, οπότε δεν φοβήθηκα την έκθεση γιατί ήμουν εξοικειωμένος με τα φώτα και τις κάμερες. Σίγουρα ένιωθα ένα δέος επειδή ήξερα ότι με βλέπουν εκατομμύρια μάτια μέσα από την τηλεόραση, ωστόσο, όταν τραγουδούσα «χανόμουν» μέσα σε αυτό και ζούσα τη στιγμή.
Ανήκεις στο δυναμικό της Panik Records και έχεις κυκλοφορήσει ήδη δυο singles το «Αυτό Που Σκοτώνει» και με αγγλικό στίχο με τίτλο «Don’t tell me you’ re sorry». Ετοιμάζεις κάτι άλλο δισκογραφικά;
Έχουμε ήδη μπει στη διαδικασία για το επόμενο τραγούδι μου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα, αλλά ανυπομονώ να το μοιραστώ με το κοινό και ελπίζω να το αγαπήσει το ίδιο και ακόμα περισσότερο με τα δύο πρώτα μου singles.
Πόσο εύκολο είναι κατά την γνώμη σου να κάνει επιτυχία ένας νέος καλλιτέχνης και να εδραιωθεί στη μουσική βιομηχανία;
Δεν είναι καθόλου εύκολο! Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους ανθρώπους. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, πίστη σε αυτό που κάνεις και όμορφα τραγούδια που αγγίζουν και διασκεδάζουν τον κόσμο.
To 2018 βρέθηκες στην σκηνή της Eurovision, ως vocalist της ελληνικής αποστολής. Τι κρατάς από αυτή την εμπειρία;
Ήταν μία φανταστική εμπειρία, από την οποία έχω πολλές αναμνήσεις. Κρατάω την ενέργεια που υπήρχε στο στάδιο, τα έντονα συναισθήματα, τις γνωριμίες με ανθρώπους από διάφορες χώρες και εύχομαι κάποια στιγμή να ξαναπάω στο διαγωνισμό, αυτή τη φορά ως main artist, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ή την Κύπρο.
Έχεις συμμετάσχει σε αρκετά και επιτυχημένα musicals. Είναι κάτι που εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει ή θες να επικεντρωθείς αποκλειστικά στην δισκογραφία και στις εμφανίσεις σου σε live stage;
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Φυσικά και θέλω να επικεντρωθώ στη δισκογραφία και τις live εμφανίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να το συνδυάσω με το θέατρο. Εξάλλου, το έχω ήδη κάνει, καθώς όταν συμμετείχα στο «Hairspray» ήμουν ταυτόχρονα και στο «Acro» με την Δέσποινα Βανδή, τον ΝΙΝΟ Ξυπολιτά και τον Γιώργο Παπαδόπουλο και πρωταγωνιστούσα στην παιδική παράσταση που είχε τότε ο Μάρκος Σεφερλής.
Πως βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση που έχει επιφέρει στις ζωές μας η πανδημία;
Η κατάσταση είναι δύσκολη, τόσο στην καθημερινή ζωή, όσο και στην επαγγελματική και δεν είναι το καλύτερό μου. Είμαι όμως αισιόδοξος άνθρωπος και, δεδομένου ότι πλέον υπάρχει το εμβόλιο, ελπίζω πως σύντομα τα πράγματα θα φτιάξουν για όλους μας.
Ο Πολιτισμός και η ψυχαγωγία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, ποια η άποψή σου σε όλο αυτό που επικρατεί;
Οι κλάδοι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας είναι από εκείνους που έκλεισαν πρώτοι και απ’ ότι φαίνεται θα ανοίξουν τελευταίοι, οπότε έχουν πληγεί περισσότερο από άλλους, επηρεάζοντας τόσο τους καλλιτέχνες, όσο και πολλούς ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτούς τους τομείς, όπως για παράδειγμα οι ταξιθέτες, οι ηχολήπτες , οι φωτιστές και οι σερβιτόροι. Σε όλη αυτή την κατάσταση, όμως, εμείς οι καλλιτέχνες δεν παύουμε να είμαστε δημιουργικοί και να κάνουμε τα σχέδιά μας, ώστε όταν επιστρέψουμε να δώσουμε στον κόσμο την ψυχαγωγία που του έχει λείψει.
Με ποιόν Έλληνα τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;
Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες. Θεωρώ πως περισσότερο κοντά στο δικό μου μουσικό στυλ είναι η Ελένη Φουρέιρα, οι MEΛΙSSES και η Τάμτα, οπότε θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους, είτε on stage, είτε δισκογραφικά.
Με ποια κριτήρια επιλέγεις τους στίχους των τραγουδιών σου;
Θέλω οι στίχοι των τραγουδιών μου να με εκφράζουν, να βγάζουν τα συναισθήματά μου και να με γεμίζουν εικόνες. Και όταν τους διαβάζω πρώτη φορά, να νιώθω αμέσως ότι θέλω να τους τραγουδήσω, να μου βγαίνει αβίαστα, χωρίς να νιώθω ότι το προσπαθώ.
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;
Σίγουρα θα είμαι… 35 ετών (γέλια)! Φαντάζομαι να έχω καταφέρει να υλοποιήσω αρκετά από τα επαγγελματικά μου όνειρα, να έχω πετύχει στο τραγούδι και στη δισκογραφία, να έχω βγάλει δίσκο και να έχω κάνει πολλά lives, να με αγαπά και να με στηρίζει ο κόσμος. Και φαντάζομαι να έχω κι ένα μεγάλο σπίτι, με δικό μου studio και… πολλά ζώα, τα οποία αγαπώ πολύ!
Έχεις κάποιο Motto;
Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!