Προτιμήσεις συναίνεσης

Προτιμήσεις Εξαίρεσης

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας και να παρέχουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που είναι σχετικές με εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτά τα cookies επιλέγοντας "Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα" και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση Προτιμήσεών μου". Αφού εξαιρεθείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιλογή, αναιρώντας την επιλογή "Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα" και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση Προτιμήσεών μου".

Μην Πουλάτε ή Μοιράζεστε τα Προσωπικά μου Δεδομένα

Οι ρυθμίσεις εξαίρεσής σας για αυτόν τον ιστότοπο έχουν γίνει σεβαστές καθώς εντοπίστηκε σήμα Παγκόσμιου Ελέγχου Απορρήτου από τον περιηγητή σας και, συνεπώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση.

No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

«Kitchen Lab»: Οι συνταγές που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης αυτό το Σαββατοκύριακο

by MikrofwnoTEAM
Ιούν 12, 2021
in Media
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

«Kitchen Lab» : Ελληνικό και μεσογειακό μενού με γεύσεις που ξεχωρίζουν! (Trailer)

«Kitchen Lab» : Ελληνικό και μεσογειακό μενού με γεύσεις που ξεχωρίζουν! (Trailer)

Ιούν 19, 2025
«Kitchen Lab» : Ο Άκης καλωσορίζει το καλοκαίρι με ξεχωριστές γεύσεις (Trailer)

«Kitchen Lab» : Ο Άκης καλωσορίζει το καλοκαίρι με ξεχωριστές γεύσεις (Trailer)

Ιούν 19, 2025
MasterChef: Συζητήσεις για νέο κύκλο και ενδεχόμενη επιστροφή του Άκη Πετρετζίκη – Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Κοντιζάς

MasterChef: Συζητήσεις για νέο κύκλο και ενδεχόμενη επιστροφή του Άκη Πετρετζίκη – Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Κοντιζάς

Μάι 25, 2025
Κάντε share!
         
      

Συνταγές chic και ντελικάτες προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης  στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 16:40.

Μια σαλάτα θρεπτική και  καλοκαιρινή, μια σαλάτα με σολομό και αβοκάντο, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Πρώτα κόβει το σολομό σε φέτες και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά, μεταφέρει το σολομό σε ένα καυτό τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και ψήνει σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές. Αφαιρεί το σολομό, προαιρετικά βγάζει το δέρμα και κόβει σε κομμάτια. Σε μιξεράκι βάζει 2 αβοκάντο, ελαιόλαδο, χυμό από λάιμ, αλάτι, πιπέρι και χτυπάει. Μεταφέρει σε πιάτο σερβιρίσματος, απλώνει το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του, βάζει από πάνω πράσινη σαλάτα και αφήνει στην άκρη.

Για το dressing, σε ένα μπολ τρίβει τζίντζερ, βάζει πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, μέλι, χυμό από λάιμ και ανακατεύει.

Για τη σύνθεση, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζει τα κομμάτια του σολομού, σβήνει με το dressing και ανακατεύει για 1 λεπτό. Αφαιρεί από τη φωτιά, βάζει μαύρο σουσάμι, μεταφέρει τον σολομό και σερβίρει με το δέρμα του σολομού, πιπεριά τσίλι και κόλιανδρο ψιλοκομμένα, και φέτες λάιμ.

Σπιτική πίτσα με γεμιστή κρούστα είναι το κυρίως πιάτο που θα μας αλλάξει την κοσμοθεωρία σε σχέση με τη σπιτική πίτσα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζει σιμιγδάλι, σοτάρει μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζει νερό, αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Συνεχίζει να ζυμώνει με τα χέρια μέχρι να έχει μια σφιχτή ζύμη, απλώνει το σιμιγδάλι σε ταψί, τοποθετεί πάνω τη ζύμη και την ανοίγει με ένα πλάστη.

Βάζει τυρί κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνει περιμετρικά στη ζύμη, κλείνει τη ζύμη για να καλύψει το τυρί κρέμα και απλώνει νερό ώστε να κολλήσει καλά. Στο κέντρο της ζύμης απλώνει σάλτσα bbq, τριμμένα τυριά και τυρί κρέμα, ψήνει στο ταψί που έχει απλώσει τη ζύμη, αφαιρεί και σερβίρει.

Ανάλαφρη, κρεμώδης και απίστευτα νόστιμη η πάβλοβα αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο της ημέρας.

Στον κάδο του μίξερ ο Άκης βάζει 150 γραμμάρια ασπράδια, αλάτι και κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάει σε μέτρια ταχύτητα βάζοντας ζάχαρη σε δόσεις μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτει βανιλίνη, ζάχαρη άχνη, χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα και μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Σε ταψί απλώνει ελάχιστη μαρέγκα και τοποθετεί από πάνω λαδόκολλα για να κολλήσει. Σχεδιάζει 4 ατομικές πάβλοβες στις λαδόκολλες, ψήνει, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσουν.

Μοιράζει στις πάβλοβες μαρμελάδα φράουλα, σαντιγί και φράουλες, ενώ σπάει όποια μαρέγκα περισσέψει. Σερβίρει με τη σπασμένη μαρέγκα, επιπλέον  μαρμελάδα φράουλα και δυόσμο.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 16:40, ο Άκης Πετρετζίκης στο επεισόδιο του «Kitchen Lab», μας δείχνει συνταγές οι οποίες κινούνται σε παραδοσιακά μονοπάτια.

Πρώτα σερβίρει καλαμποκόψωμο με τραγανή υφή και πολύ δυνατή γεύση. Η διαδικασία ξεκινάει στο μίξερ όπου ανακατεύει νερό με ξηρή μαγιά. Προσθέτει σκληρό αλεύρι, καλαμποκάλευρο, ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί. Δίνει στη ζύμη σχήμα, τη μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, καλύπτει με πετσέτα και αφήνει να φουσκώσει. Χαράζει απαλά την επιφάνεια του ψωμιού, πασπαλίζει με καλαμποκάλευρο, ψήνει, αφαιρεί και σερβίρει με γραβιέρα και μέλι.

Cordon Blue, μια από τις πιο κλασικές και ντελικάτες γαλλικές γεύσεις με χοιρινό προτείνει για κυρίως γεύμα.  Η εκτέλεση ξεκινάει σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, όπου ο Άκης προσθέτει ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Προσθέτει κους κους, νερό και μόλις πάρει μια βράση, αφήνει σκεπασμένο εκτός φωτιάς να μαλακώσει το κους κους και τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, κόβει χοιρινό καρέ σε 4 κομμάτια και χαράζει για να κάνει μια θήκη. Απλώνει αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνειά τους και τα γεμίζει με τυρί και ζαμπόν. Κλείνει με καλαμάκια για σουβλάκια και αφήνει στην άκρη.

Σε ένα ταψί ρίχνει τριμμένο ψωμί και θυμάρι, ενώ σε ένα μπολ βάζει 3 αβγά, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ βάζει αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και περνάει το χοιρινό διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το ψωμί. Τηγανίζει σε τηγάνι ή φριτέζα με σπορέλαιο μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με κέτσαπ, μουστάρδα, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Με μια σουσαμόπιτα, ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, κλείνει το μενού της Κυριακής. Πρώτα ετοιμάζει το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα ρίχνει  νερό, κανέλα, ζάχαρη, φλούδες λεμονιού, γλυκόζη και μεταφέρει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφαιρεί από τη φωτιά και αφήνει στην άκρη.

Για τη γέμιση, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει σουσάμι και αμύγδαλα καβουρδισμένα και χτυπάει. Μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα και ανακατεύει.

Για τη ζύμη, βάζει σε ένα μπολ αλεύρι, αλάτι, νερό, σπορέλαιο, ξίδι, ζάχαρη και ανακατεύει. Συνεχίζει να πλάθει με τα χέρια μέχρι να έχει μια ελαστική ζύμη, τυλίγει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Κόβει τη ζύμη σε 5 κομμάτια και ανοίγει το ένα κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο. Ραντίζει με σπορέλαιο, βάζει το 1/5 από τη γέμιση και τυλίγει σε ρολό. Μεταφέρει σε λαδωμένο ταψί και απλώνει σπορέλαιο. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και απλώνει το λάδι που περίσσεψε πάνω από τα ρολά.

Χαράζει σε κομμάτια, ψήνει για 1 ώρα, αφαιρεί από τον φούρνο, περιχύνει αμέσως με το κρύο σιρόπι, αφήνει να απορροφηθεί και σερβίρει με δυόσμο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 16:40.


Κάντε share!
         
      
Tags: alphaKitchen LabΆκης Πετρετζίκης
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Η Μπέτυ Λιβανού και η Ελένη Καστάνη καλεσμένες στο «Dot.» του ΣΚΑΪ

Next Post

Φεστιβάλ Αθηνών: Συναυλίες στο Ηρώδειο με προσφορά 1+1 εισιτήρια

MikrofwnoTEAM

MikrofwnoTEAM

Related Posts

Το τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» της σεζόν (Trailer)

Το τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» της σεζόν (Trailer)

Ιούν 20, 2025
Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαι πολύ μοναχικός άνθρωπος – Η κοινωνικότητα ήταν πάντα εφιάλτης για μένα» (vid)

Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαι πολύ μοναχικός άνθρωπος – Η κοινωνικότητα ήταν πάντα εφιάλτης για μένα» (vid)

Ιούν 20, 2025
Αγγελική Ηλιάδη: «Δεν μου άρεσε καθόλου η διασκευή στο “Άναψε το τσιγάρο”» (vid)

Αγγελική Ηλιάδη: «Δεν μου άρεσε καθόλου η διασκευή στο “Άναψε το τσιγάρο”» (vid)

Ιούν 20, 2025

«Πλυντήριο» με τη Νεφέλη Μεγκ: Το αντιδελτίο που κάνει μπουγάδα την επικαιρότητα – Πότε κάνει πρεμιέρα;

Ιούν 20, 2025
Next Post
Φεστιβάλ Αθηνών: Συναυλίες στο Ηρώδειο με προσφορά 1+1 εισιτήρια

Φεστιβάλ Αθηνών: Συναυλίες στο Ηρώδειο με προσφορά 1+1 εισιτήρια

No Result
View All Result

Categories

Επιλογή κατηγορίας
    Facebook Twitter Youtube Instagram

    Τελευταίες αναρτήσεις

    • Το τελευταίο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» της σεζόν (Trailer)
    • The music of Queen: Το διάσημο musical tribute αφιερωμένο στον Φρέντι Μέρκιουρι και την παρέα του έρχεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
    • Ριγολέττος του Βέρντι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Ξεκινάει η προπώληση για την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου
    • Γιώργος Καπουτζίδης: «Είμαι πολύ μοναχικός άνθρωπος – Η κοινωνικότητα ήταν πάντα εφιάλτης για μένα» (vid)
    • Αγγελική Ηλιάδη: «Δεν μου άρεσε καθόλου η διασκευή στο “Άναψε το τσιγάρο”» (vid)

    Kατηγορίες

    Επιλογή κατηγορίας
      Ιούνιος 2021
      Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       123456
      78910111213
      14151617181920
      21222324252627
      282930  
      « Μάι   Ιούλ »

      © 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      No Result
      View All Result
      • ΑΡΧΙΚΗ
      • ΝΕΑ
        • Κόσμος
      • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • Νέα τραγούδια
          • Ελληνικές κυκλοφορίες
          • Ξένες κυκλοφορίες
          • Official lyric videos
          • Remixes
          • Ost
          • Ορχηστρική μουσική
          • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
          • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
          • Τηλεοπτικά soundtracks
        • Video clip
          • Ελληνικά video clip
          • Ξένα video clip
        • Ατζέντα
          • Θεατρικές παραστάσεις
          • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
          • Χορός
          • Παρουσιάσεις βιβλίων
          • Εκθέσεις – Μουσεία
          • Τέχνες & εικαστικά
          • Μουσικές σκηνές
          • Φεστιβάλ
          • Συναυλίες
          • Νυχτερινά κέντρα
          • Clubs
          • Parties
          • Χορηγός επικοινωνίας
        • Θέατρο
          • Θεατρικά νέα
          • Κριτικές θεάτρου
        • Βιβλίο
          • Κριτικές βιβλίων
          • Προτάσεις βιβλίων
        • Media
          • Δηλώσεις
          • Ελληνικές σειρές
        • Σινεφίλ
          • Κινηματογραφικά νέα
          • Κινηματογραφικές κριτικές
          • Ταινίες προσεχώς!
        • Αφιερώματα
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
      • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
      • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

      © 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.