Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και καθημερινά στις 11.30, είναι «Ώρα για Φαγητό», για δεύτερη σεζόν, στον ΣΚΑΪ.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ανανεωμένη, γεμάτη κέφι, ενέργεια και μαγειρική έμπνευση, επιστρέφει στην κουζίνα της για να μας “ξεμυαλίσει” με τις νέες συνταγές της.
Το μενού της εκπομπής είναι πλούσιο και περιλαμβάνει ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Συνταγές ευεξίας με την Αργυρώ να υποδέχεται διατροφολόγους – διαιτολόγους, αθλητές και επαγγελματίες άσκησης και διατροφής, για να απενοχοποιήσει και να αποκαλύψει μυστικά και αλήθειες γύρω από τις διατροφικές συνήθειες. Με ταξιδιάρικη διάθεση μας προτείνει τοπικές νοστιμιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, «μαμαδίστικα» φαγητά και συνταγές που οι τηλεθεατές ζητούν από την αγαπημένη τους μαγείρισσα. Η Αργυρώ βρίσκει πάντα την κατάλληλη «Ώρα για παρέα», με έθνικ συνταγές, μαγειρικά tips και τεχνικές. Φιλοξενεί αγαπημένα πρόσωπα για να μαγειρέψουν μαζί και να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες. Chef, ζαχαροπλάστες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, bloggers, οι φίλοι της έρχονται στην κουζίνα της και μοιράζονται το πάθος τους για το φαγητό. Αφιερώνει μία μέρα στο γλυκό, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι αλμυρές εκπλήξεις, οι πιο trendy συνταγές των social media, αλλά και οι πιο απολαυστικές ιδέες για brunch. Τέλος, μας δίνει ιδέες για ολοκληρωμένα μενού – τέλειες προτάσεις για το τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους.
Κλασικά και αγαπημένα, οικογενειακά, τοπικά και ethnic, γλυκά και αλμυρά, ρετρό και μοντέρνα, για μικρούς και μεγάλους. Ό,τι τραβάει η όρεξή μας, το βρίσκουμε στο «Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ», καθημερινά στις 11.30, στον ΣΚΑΪ.
Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα:
Δευτέρα 30 Αυγούστου – Διατροφή & Ευεξία
Η Αργυρώ μας καλωσορίζει στην πολύχρωμη κουζίνα της με διατροφικά ισορροπημένες και πεντανόστιμες συνταγές. Ξεκινάει με “κολοκυθοκορφάδες Αρκαδίας”, ένα από τα ωραιότερα φαγητά της Πελοποννήσου. Μετά τις νοστιμιές του βουνού, κατηφορίζουμε στη θάλασσα και μαγειρεύουμε “γάμπαρη με φινόκιο και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας”. Για το τέλος, ετοιμάζουμε ένα δροσερό και θρεπτικό σνακ, “πρωτεϊνούχα ξυλάκια frozen yogurt”.
Τρίτη 31 Αυγούστου – Τοπική Συνταγή, Το Δικό Σας Φαγητό
Με “μαμαδίστικο κλασικό μουσακά” ξεκινούν τα σημερινά μαγειρέματα, ένα πιάτο που σερβίρουμε συχνά στα οικογενειακά μας τραπέζια. Συνεχίζουμε με “τυραύγουλο Σαντορίνης”, μια παραδοσιακή συνταγή που θα μπορούσε να σερβιριστεί άνετα σε brunch. Και κλείνουμε με το «Δικό σας Φαγητό», ένα πιάτο που ζήτησαν οι τηλεθεατές από την Αργυρώ: “ντοματόρυζο” με έμπνευση από τη Ζάκυνθο.
Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου – Ώρα για Παρέα
Μπαχαρικά και δυνατές γεύσεις από τη Λουιζιάνα του αμερικάνικου νότου, στο σημερινό ξεκίνημα, με ζουμερό και τρυφερό “κοτόπουλο cajun”. Στη συνέχεια, η Αργυρώ βρίσκεται για πρώτη φορά στην κουζίνα της με την κόρη της, Κωνσταντίνα Μανωλάκη, για να ετοιμάσουν “κράκερ super foods χωρίς γλουτένη”. Η μέρα κλείνει με άρωμα Ανατολής και ένα “vegan λαχματζούν”, ένα γρήγορο, νόστιμο αλλά και υγιεινό σνακ.
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Γλυκό
Μπαίνει το “κέικ σοκολάτας στο ψυγείο”; Όπως λέει η Αργυρώ, μπαίνει και γίνεται τέλειο και λαχταριστό. Στη συνέχεια. ετοιμάζει αφράτα “cupcakes καρύδας με ανανά” που μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή, ενώ για το τέλος, ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ: “tortilla trend”.
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Μενού
Παρασκευή και είναι Ώρα για ένα ολοκληρωμένο Μενού, με πρωταγωνιστή τα φρούτα. Για πρώτο πιάτο, ετοιμάζουμε δροσερή “σαλάτα με ψητά ροδάκινα”. Συνεχίζουμε με έναν πρωτότυπο συνδυασμό: “αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια” και για επιδόρπιο έχουμε “καραμελωμένη βερυκοκόπιτα”. Ένα πλήρες μενού που θα εντυπωσιάσει τους πάντες στο τραπέζι μας.