Μια πολύ σημαντική διάκριση κατάφερε να πετύχει η Θεσσαλονίκη στο τομέα της γαστρονομίας.
Θυμίζουμε ότι ήδη κατά το παρελθόν η UNESCO είχε χαρακτηρίσει την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της γαστρονομίας πλέον όμως έρχεται άλλη μια σημαντική διάκριση.
Ποια συγκεκριμένα η Taste Atlas με την βοήθεια κορυφαίων εκπροσώπων βαθμολογεί αυστηρά τις τοπικές κουζίνες. Παρόλα αυτά η Θεσσαλονίκη κατάφερε να καταταγεί στην 25η θέση στην κατηγορία με τις 100 καλύτερες πόλεις για δοκιμή ντόπιων γεύσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι άλλες δύο πόλεις βρίσκονται στην σχετική λίστα και συγκεκριμένα το Ηράκλειο στην 36η θέση και η Αθήνα στην 38η.
Στις πρώτες γαστρονομικές πόλεις φιγουράρουν η Φλωρεντία και η Ιταλία.
Περιγράφοντας την κουζίνα της Θεσσαλονίκης το Taste Atlas κάνει διθυραμβικές αναφορές, σημειώνοντας πως αντιπροσωπεύει με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική κουζίνα. Μάλιστα προτείνει σε όσους επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη να δοκιμάσουν την ξακουστή μπουγάτσα, γύρο, τρίγωνα Πανοράματος, κουλούρι Θεσσαλονίκης και πίτες.
Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα πρέπει κάποιος να δοκιμάσει Κρητικό ντάκο, καλιτσούνια, στάκα, γαμοπίλαφο και κλέφτικο.
Στην Αθήνα προτείνει σουβλάκια, χωριάτικη, λουκουμάδες, σαγανάκι και μουσακά.