Συνταγές καλοκαιρινές που δεν θα περάσουν καθόλου απαρατήρητες σε ένα τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 20 Μαΐου στις 16:40.
Όλα τα πιάτα που θα σερβίρει είναι πολύ χαρακτηριστικά καλοκαιρινά πιάτα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά περισσότερο στη Μεσόγειο, όπου οι σπεσιαλιτέ είναι πολύ ξεχωριστές.
Μια φοκάτσια, χειροποίητη, σπιτική και υπερβολικά νόστιμη είναι το πρώτο πιάτο στο τραπέζι, την οποία ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει με δική του ζύμη και την απογειώνει. Κόβει σε κομμάτια, κατόπιν κόβει το κάθε κομμάτι εγκάρσια στη μέση, βάζει στη μία φοκάτσια πέστο βασιλικού, φέτες ντομάτας και σαλάμι αέρος, και στη δεύτερη μοτσαρέλα, ελιαόλαδο, πιπέρι και σαλάμι αέρος. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα ριζότο, αλλά τι ριζότο;
Ένα ριζότο σαν γεμιστά, αφού υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν το ρύζι από τα γεμιστά, οπότε εκείνος βρήκε τον τρόπο να αποτυπώσει τη γέμιση από τα γεμιστά σε ένα ολοκληρωμένο πιάτο. Σερβίρει με φρέσκο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για επιδόρπιο, ο Άκης φέρνει το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά, φτιάχνοντας ένα παγωτό σάντουιτς με crumble και φρέσκιες φράουλες που είναι ό,τι πιο λαχταριστό έχετε δοκιμάσει σε παγωτό και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Δείτε το τρέιλερ:
Συνταγές καλοκαιρινές που δεν θα περάσουν καθόλου απαρατήρητες σε ένα τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 20 Μαΐου στις 16:40.
Όλα τα πιάτα που θα σερβίρει είναι πολύ χαρακτηριστικά καλοκαιρινά πιάτα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά περισσότερο στη Μεσόγειο, όπου οι σπεσιαλιτέ είναι πολύ ξεχωριστές.
Μια φοκάτσια, χειροποίητη, σπιτική και υπερβολικά νόστιμη είναι το πρώτο πιάτο στο τραπέζι, την οποία ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει με δική του ζύμη και την απογειώνει. Κόβει σε κομμάτια, κατόπιν κόβει το κάθε κομμάτι εγκάρσια στη μέση, βάζει στη μία φοκάτσια πέστο βασιλικού, φέτες ντομάτας και σαλάμι αέρος, και στη δεύτερη μοτσαρέλα, ελιαόλαδο, πιπέρι και σαλάμι αέρος. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει ένα ριζότο, αλλά τι ριζότο;
Ένα ριζότο σαν γεμιστά, αφού υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν το ρύζι από τα γεμιστά, οπότε εκείνος βρήκε τον τρόπο να αποτυπώσει τη γέμιση από τα γεμιστά σε ένα ολοκληρωμένο πιάτο. Σερβίρει με φρέσκο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για επιδόρπιο, ο Άκης φέρνει το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά, φτιάχνοντας ένα παγωτό σάντουιτς με crumble και φρέσκιες φράουλες που είναι ό,τι πιο λαχταριστό έχετε δοκιμάσει σε παγωτό και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Δείτε το τρέιλερ: