Σαββατοκύριακο, 08 και 09 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
Ένα επεισόδιο που συνδυάζει ανάλαφρες συνταγές για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους με γαλλική κουλτούρα παραδίδει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» το Σάββατο 08 Ιουνίου στις 16:40.
‘Ενα ψωμί ολικής άλεσης με κινόα και τσία για όσους αγαπούν το ψωμί, αλλά θέλουν και αφορμές για να βάζουν υλικά που τους κάνουν καλό στη διατροφή τους ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Εύκολο, αφού έχει ένα μόνο φούσκωμα, και πραγματικά πεντανόστιμο, αξίζει να το δοκιμάσετε. Για κυρίως γεύμα συνεχίζει με κρέπες, αυτό το γαλλικό υπερθέαμα που φτιάχνει με κοτόπουλο και απογειώνει την απόλαυση στα ύψη.
Για γλυκό ο Άκης επιλέγει ατομικά γλυκάκια ψυγείου με ζελέ μανταρίνι, ένα πολύ ελαφρύ γλυκάκι που φτιάχνεται πανεύκολα και αποζημιώνει την προσπάθειά σας για όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες και την απόφασή σας να το φτιάξετε όσο ιδιαίτερο κι αν σας ακούγεται. Σερβίρει με δυόσμο.
Την Κυριακή 09 Ιουνίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που συνδυάζει ελληνικότητα με πιο ethnic χαρακτηριστικά, αφού το μενού είναι ένας πολύ ισορροπημένος καμβάς από τα δύο αυτά στοιχεία.
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και φέτα αποτελεί μια τέλεια επιλογή για στο μενού της Κυριακής, αναδεικνύοντας την μελιτζάνα, αυτήν την βασίλισσα γεύσης που πρέπει να βάλουμε περισσότερο στη διατροφή μας. Για κυρίως γεύμα επιλέγει μοσχαράκι με ανανά στη χύτρα ταχύτητας, αποδίδοντας στο φαγητό του μια γλυκόξινη και ethnic γεύση που θα λατρέψετε και σερβίρει με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Για επιδόρπιο, ο Άκης ετοιμάζει ένα υπέροχο και ελληνικότατο γλυκό, τις τηγανίτες που τις φτιάχνει με μέλι και μυζήθρα για να τους δώσει απόλυτο ελληνικό χαρακτήρα και να προσδώσει στο τραπέζι του τον επίλογο που χρειάζεται, όταν θέλει να αναδείξει την Ελλάδα σε κάθε βήμα. Κόβει τη μυζήθρα πάνω από τις τηγανίτες, πασπαλίζει με μέλι και σερβίρει με δυόσμο.
Δείτε το τρέιλερ: