Σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 30 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ απλό μενού, το οποίο περιλαμβάνει συνταγές που χρειάζονται στη λίστα με τις πιο πρακτικές και εύχρηστες συνταγές ενός νοικοκυριού.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια πολύ βασική συνταγή για ψωμί του τοστ, η οποία είναι μοναδική θα την αγαπήσετε. Στην ουσία ανακατεύει ζάχαρη, νερό και μαγιά, προσθέτει βούτυρο, αλεύρι και αλάτι, βάζει σε ορθογώνια φόρμα, κάνει ένα φούσκωμα και ψήνει στο φούρνο. Με λίγα μόλις βήματα και λίγη ώρα υπομονή, μπορείτε να έχετε φρέσκο σπιτικό ψωμί από τα δικά σας χέρια και να μην του λείπει απολύτως τίποτα.
Για κυρίως πιάτο, ο Άκης προτείνει μια σκεπαστή με γύρο κοτόπουλο, μια πανεύκολη και καθημερινή λύση για ένα γεύμα για την οικογένεια μετά την δουλειά και το σχολείο που μπορεί να αποτελέσει σταθερή επιλογή για το τραπέζι σας. Πρώτα φτιάχνει μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα, κάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, βάζει το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ύστερα το σοτάρει σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Το μοιράζει σε πίτες για σουβλάκι μαζί με τυρί, το ψήνει στο φούρνο για λίγα λεπτά, ύστερα προσθέτει ουγγαρέζα, ντομάτα και μαρούλι, σκεπάζει και σερβίρει αυτό το παρείστικο φαγητό με πατάτες τηγανητές.
Για γλυκό, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαλβά, έναν σιμιγδαλένιο χαλβά που είναι αρωματισμένος με ανθόνερο και αναβλύζει άρωμα και γεύση, τόσο από άλλη εποχή όσο και από Ανατολή. Δουλεύει σε δύο κατσαρόλες, στην μία βάζει νερό, γάλα και καστανή ζάχαρη και αφήνει για λίγο να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη, ενώ στην άλλη βάζει βούτυρο και σιμιγδάλι και καβουρδίζει. Ενώνει τα δύο μείγματα και ανακατεύει μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Προσθέτει καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανθόνερο, ανακατεύει, βάζει σε ειδική φόρμα για χαλβά και σερβίρει.
Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχεται το χειμώνα με ένα πολύ comfort και οικογενειακό επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, αφού και οι 3 συνταγές που παρουσιάζει είναι ιδανικές για γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους μας που θα μας χορτάσουν στον απόλυτο βαθμό, με τον πιο ευχάριστο φυσικά, και γευστικό, τρόπο.
Το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού είναι μια σπανακόπιτα και μάλιστα στριφτή. Μια συνταγή που είναι εύκολη, πανέμορφη, αλλά πάνω από όλα άψογα ισορροπημένη. Ένα κατεξοχήν ελληνικό φαγητό, μια πίτα που είναι πάντα ανάρπαστη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να έχετε την καλύτερη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Πρώτα τσιγαρίζει ξερό και φρέσκο κρεμμύδι μαζί με σκόρδο, προσθέτει αλατοπίπερο και σπανάκι και αφού μαγειρευτεί και χάσει τον όγκο του σβήνει τη φωτιά, βάζει φρέσκα μυρωδικά και φέτα και ανακατεύει. Συνθέτει την πίτα του επιλέγοντας φύλλα κρούστας με τα οποία κάνει ρολάκια, τα τοποθετεί κυκλικά σε ένα ταψί, ψήνει και σερβίρει μια πίτα όνειρο.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει ένα φαγάκι, γεμάτο σε γεύση και πολύ χορταστικό και θρεπτικό, ένα κοκκινιστό κοτόπουλο με τραχανότο που θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια, μικροί και μεγάλοι. Σοτάρει με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο κομμάτια από μπούτι κοτόπουλου και τα αφαιρεί σε ένα μπολ. Στο σκεύος που έδωσε χρώμα το κοτόπουλο βάζει λαχανικά, όπως καρότο, πράσο, κρεμμύδι και σκόρδο, τα καραμελώνει με λίγη ζάχαρη, προσθέτει ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, κρασί, νερό, χυμό ντομάτας, δάφνη, κανέλα, κύβο λαχανικών, το κοτόπουλο, και αφήνει να βράσουν όλα μαζί. Αφαιρεί το κοτόπουλο, βάζει το τραχανότο και αφού είναι και αυτό έτοιμο σερβίρει όλα μαζί τα υλικά με ελαιόλαδο, πιπέρι και μαϊντανό.
Για γλυκό, ο Άκης σερβίρει το γλυκό της εποχής αφού ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά για κουραμπιέδες. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ολόκληρα αμύγδαλα και θα την κρατήσετε σίγουρα αφού ως αποτέλεσμα θα σας σας δίνει τους πιο αφράτους και βουτυρένιους κουραμπιέδες που μπορείτε να φανταστείτε. Αρχικά ανακατεύει στο μίξερ ζάχαρη άχνη και βούτυρο, προσθέτει λίγο από τα αλεύρι της συνταγής, κονιάκ, βανίλια, μπέικιν και ανθόνερο και χτυπάει ξανά. Αφαιρεί τον κάδο από το μίξερ, προσθέτει όλο το αλεύρι, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύει με τα χέρια. Πλάθει κουραμπιεδάκια, τα ψήνει, τα ψεκάζει με ανθόνερο, τα καλύπτει με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρει.
Δείτε το trailer εδώ:
Σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει!
O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 30 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ απλό μενού, το οποίο περιλαμβάνει συνταγές που χρειάζονται στη λίστα με τις πιο πρακτικές και εύχρηστες συνταγές ενός νοικοκυριού.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια πολύ βασική συνταγή για ψωμί του τοστ, η οποία είναι μοναδική θα την αγαπήσετε. Στην ουσία ανακατεύει ζάχαρη, νερό και μαγιά, προσθέτει βούτυρο, αλεύρι και αλάτι, βάζει σε ορθογώνια φόρμα, κάνει ένα φούσκωμα και ψήνει στο φούρνο. Με λίγα μόλις βήματα και λίγη ώρα υπομονή, μπορείτε να έχετε φρέσκο σπιτικό ψωμί από τα δικά σας χέρια και να μην του λείπει απολύτως τίποτα.
Για κυρίως πιάτο, ο Άκης προτείνει μια σκεπαστή με γύρο κοτόπουλο, μια πανεύκολη και καθημερινή λύση για ένα γεύμα για την οικογένεια μετά την δουλειά και το σχολείο που μπορεί να αποτελέσει σταθερή επιλογή για το τραπέζι σας. Πρώτα φτιάχνει μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, ρίγανη, πάπρικα, κάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, βάζει το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ύστερα το σοτάρει σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Το μοιράζει σε πίτες για σουβλάκι μαζί με τυρί, το ψήνει στο φούρνο για λίγα λεπτά, ύστερα προσθέτει ουγγαρέζα, ντομάτα και μαρούλι, σκεπάζει και σερβίρει αυτό το παρείστικο φαγητό με πατάτες τηγανητές.
Για γλυκό, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαλβά, έναν σιμιγδαλένιο χαλβά που είναι αρωματισμένος με ανθόνερο και αναβλύζει άρωμα και γεύση, τόσο από άλλη εποχή όσο και από Ανατολή. Δουλεύει σε δύο κατσαρόλες, στην μία βάζει νερό, γάλα και καστανή ζάχαρη και αφήνει για λίγο να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη, ενώ στην άλλη βάζει βούτυρο και σιμιγδάλι και καβουρδίζει. Ενώνει τα δύο μείγματα και ανακατεύει μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Προσθέτει καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανθόνερο, ανακατεύει, βάζει σε ειδική φόρμα για χαλβά και σερβίρει.
Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχεται το χειμώνα με ένα πολύ comfort και οικογενειακό επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, αφού και οι 3 συνταγές που παρουσιάζει είναι ιδανικές για γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους μας που θα μας χορτάσουν στον απόλυτο βαθμό, με τον πιο ευχάριστο φυσικά, και γευστικό, τρόπο.
Το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού είναι μια σπανακόπιτα και μάλιστα στριφτή. Μια συνταγή που είναι εύκολη, πανέμορφη, αλλά πάνω από όλα άψογα ισορροπημένη. Ένα κατεξοχήν ελληνικό φαγητό, μια πίτα που είναι πάντα ανάρπαστη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να έχετε την καλύτερη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Πρώτα τσιγαρίζει ξερό και φρέσκο κρεμμύδι μαζί με σκόρδο, προσθέτει αλατοπίπερο και σπανάκι και αφού μαγειρευτεί και χάσει τον όγκο του σβήνει τη φωτιά, βάζει φρέσκα μυρωδικά και φέτα και ανακατεύει. Συνθέτει την πίτα του επιλέγοντας φύλλα κρούστας με τα οποία κάνει ρολάκια, τα τοποθετεί κυκλικά σε ένα ταψί, ψήνει και σερβίρει μια πίτα όνειρο.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει ένα φαγάκι, γεμάτο σε γεύση και πολύ χορταστικό και θρεπτικό, ένα κοκκινιστό κοτόπουλο με τραχανότο που θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια, μικροί και μεγάλοι. Σοτάρει με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο κομμάτια από μπούτι κοτόπουλου και τα αφαιρεί σε ένα μπολ. Στο σκεύος που έδωσε χρώμα το κοτόπουλο βάζει λαχανικά, όπως καρότο, πράσο, κρεμμύδι και σκόρδο, τα καραμελώνει με λίγη ζάχαρη, προσθέτει ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, κρασί, νερό, χυμό ντομάτας, δάφνη, κανέλα, κύβο λαχανικών, το κοτόπουλο, και αφήνει να βράσουν όλα μαζί. Αφαιρεί το κοτόπουλο, βάζει το τραχανότο και αφού είναι και αυτό έτοιμο σερβίρει όλα μαζί τα υλικά με ελαιόλαδο, πιπέρι και μαϊντανό.
Για γλυκό, ο Άκης σερβίρει το γλυκό της εποχής αφού ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά για κουραμπιέδες. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ολόκληρα αμύγδαλα και θα την κρατήσετε σίγουρα αφού ως αποτέλεσμα θα σας σας δίνει τους πιο αφράτους και βουτυρένιους κουραμπιέδες που μπορείτε να φανταστείτε. Αρχικά ανακατεύει στο μίξερ ζάχαρη άχνη και βούτυρο, προσθέτει λίγο από τα αλεύρι της συνταγής, κονιάκ, βανίλια, μπέικιν και ανθόνερο και χτυπάει ξανά. Αφαιρεί τον κάδο από το μίξερ, προσθέτει όλο το αλεύρι, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύει με τα χέρια. Πλάθει κουραμπιεδάκια, τα ψήνει, τα ψεκάζει με ανθόνερο, τα καλύπτει με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρει.
Δείτε το trailer εδώ: