Καλεσμένη στο διαδικτυακό talk show των Rainbow Mermaids, η Τάνια Τσανακλίδου άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για την προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από το εμβληματικό τραγούδι «Μαμά γερνάω», ένα κομμάτι που, όπως αποδεικνύει ο χρόνος, παραμένει «αγέραστο» από το 1988 μέχρι σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2024 στο YouTube, η ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως το τραγούδι γεννήθηκε από μια ανάγκη βαθιάς εξομολόγησης μετά τον θάνατο της μητέρας της.
«Μετά έχασα τη μαμά μου, που ήταν μία πολύ οδυνηρή απώλεια για εμένα. Λόγω καρκίνου υπέφερε κιόλας η γλυκιά μου. Η μαμά μου ήταν ορφανή και υιοθετημένη».
Όπως διηγήθηκε, όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφθηκε τη μουσική σκηνή «Λεωφόρος», όπου εμφανίζονταν τότε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη:
«Ήρθαν τα παιδιά και τους λέω “Παιδιά δεν με ενδιαφέρει να κάνουμε κανέναν δίσκο”. Της λέω “Λίνα, το μόνο που θέλω είναι να στη μάνα μου όσα δεν της είπα όσο ζούσε”».
Η αντίδραση της Λίνας Νικολακοπούλου ήταν άμεση και συγκινητική:
«Το ίδιο βράδυ η Λίνα έγραψε το “Μαμά γερνάω”».
Μάλιστα, αποκάλυψε και μια προσωπική λεπτομέρεια για τη συναισθηματική φόρτιση της ηχογράφησης:
«Το “άλλο δεν μπορώ” που ακούγεται στο τραγούδι είναι κλαυσίγελος γιατί εγώ έκλαιγα πολύ αλλά μου φάνηκε ταυτοχρόνως και γελοίο που έκλαιγα και όλοι ήταν εξαφανισμένοι. Επειδή ντρεπόμουν που έκλαιγα, είπα να βάλω και ένα γελάκι μέσα να το σώσω».
Η Τσανακλίδου δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς τους δημιουργούς του τραγουδιού, Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, για τον τρόπο που της στάθηκαν:
«Γενικά νιώθω πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη και για τον Σταμάτη και για τη Λίνα. Γιατί μπήκαν στον κόπο κι έγραψαν πράγματα για εμένα, δεν διάλεξαν μέσα από τη συλλογή, τα συρτάρια τους να μου δώσουν ένα τραγούδι. Έγραψαν για εμένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο».
Η συνέντευξη της Τάνιας Τσανακλίδου στις Rainbow Mermaids προσφέρει όχι μόνο μια βαθιά ανθρώπινη ματιά στην προσωπικότητά της, αλλά και μια σπάνια εξήγηση για το πώς ένα τραγούδι μπορεί να γίνει βιωματικό αποτύπωμα ζωής.
Δείτε τη συνέντευξη: