Αν είναι κάτι για το οποίο είναι αναγνωρίσιμη η χώρα μας σε όλο τον κόσμο είναι για την τεράστια και πλούσια ιστορία που κουβαλάμε. Συχνά πυκνά λοιπόν βλέπουμε από το Hollywood αρκετές μεταφορές ηρώων στην μεγάλη οθόνη. Κάτσαμε λοιπόν, γράψαμε και σας παρουσιάζουμε 10 ηθοποιούς που έδωσαν σάρκα και οστά σε μεγάλες προσωπικότητες της Αρχαίας Ελλάδας.
Jason London -Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες
Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ την ιστορία του Ιάσονα που ταξίδεψε μαζί με την Αργώ για να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Την ταινία λοιπόν αυτή απολαύσαμε στην μεγάλη οθόνη το 2000 με τον Jason London να ενσαρκώνει τον μύθο του θρυλικού Ιάσονα.
Armand Assante – The Odyssey
Το 1997 είχαμε την ευκαιρία να δούμε στις οθόνες μας το θρυλικό ταξίδι του Οδυσσέα. Μαζί λοιπόν με τον Armand Assante ταξιδέψαμε από την Τροία μέχρι το νησί του Κύκλωπα Πολύφημου και από το Νησί της Κίρκης μέχρι τον επίγειο παράδεισο της Καλυψώς και από εκεί για την Ιθάκη.
Sam Worthington – Η Τιτανομαχία & Η Οργή Των Τιτάνων
Στην ταινία “Τιτανομαχία” απολαύσαμε το 2010 τον Sam Worthigton ως Περσέα να προσπαθεί να σώσεi την αγαπημένη του Ανδρομέδα από την θυσία της ως φόρο τιμής στον Άδη.
Από την άλλη το 2012 είχαμε την τιμή πάλι να απολαύσουμε τον Sam Worthigton ως Περσέα αυτή την φορά σε διαφορετική αποστολή. Αυτή την φορά λοιπόν ο Περσέας τα βάζει με τους Τιτάνες καθώς και με τους Κρόνο, Άρη και Άδη, όταν οι τελευταίοι αποφασίζουν να φυλακίσουν τον Δία.
Logan Lerman – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief & Percy Jackson: Sea of Monsters
Το 2010 είδαμε για πρώτη φορά στις οθόνες μας την πρώτη ταινία από το πρώτο βιβλίο τις πενταλογιάς ” Ο Περσυ Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι” του Rick Riordan. Ο Περσυ στην πρώτη λοιπόν ταινία προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ο κλέφτης της αστραπής του Δία και μαζί με τους φίλους του Άναμπεθ και Γκρόβερ τα βάζουν με μυθικά τέρατα καθώς και με τον γιο του Ερμή που έχει κλέψει την αστραπή για να αναστήσει τον πατέρα των Τιτάνων, τον Κρόνο.
Το 2013 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την δεύτερη ταινία του Πέρσυ Τζάκσον. Αυτή την φορά ο Περσυ και οι φίλοι του ταξιδεύουν ως την Θάλασσα των Τεράτων για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας για να μπορέσουν να σώσουν την κατασκήνωση των ημίαιμων, καθώς το δέντρο με το όνομα Θάλεια όπου προστατεύει την κατασκήνωση από τέρατα και ανθρώπους έχει δηλητηριαστεί.
Kellan Lutz – The Legend Of Hercules
To 2014 είδαμε τον Kellan Lutz να ενσαρκώσει μια διαφορετική ιστορία του Ημίθεου ήρωα Ηρακλή. Στην ταινία αυτή ο Ηρακλής κι ο φίλος του Σωτήρης πουλιόνται ως σκλάβοι και πρέπει να παλέψουν ο ένας δίπλα στον άλλον για να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους.
Dwayne Johnson – Hercules
Μια ακόμα ταινία με θέμα τον Ηρακλή είχαμε την ευκαιρία να δούμε μέσα στο 2014. Αυτή την φορά τον Ημίθεο ήρωας ενσάρκωσε ο Dwayne Johnson. Στην ταινία αυτή ο Ηρακλής εκδιώμένος για την δολοφονία της γυναίκας του και των παιδιών του, γίνεται μισθοφόρος πολεμιστής και μαζί με την ομάδα του βοηθάει ανθρώπους επί χρήμασι. Παίρνει λοιπόν μέρος στον θρακικό πόλεμο πολεμώντας από την λάθος μεριά..Όμως όταν το καταλάβει θα ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια του το κουβάρι της πραγματικότητας.
Brand Pitt – TROY
Τον ξακουστό πόλεμο της Τροίας είδαμε στις οθόνες μας το 2004. Στον ρόλο λοιπόν του Αχιλλέα βλέπουμε τον Brand Pitt, ο οποίος ακολουθεί πιστά τον μύθο του μεγάλου αυτού ήρωα.
Gerard Butler – 300
Το 2006 με ένα απλό “This Is Sparta” κατάφερε και πώρωσε εκατομμύρια κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Gerard Butler κατάφερε να μας δώσει μια δυνατή ερμηνεία του Λεωνίδα στην μάχη των Θερμοπυλών. Μια ερμηνεία που αγαπήθηκε πάρα πολύ καθώς η ταινία περιέχει αρκετές σκηνές βίας και ακατάπαυστης δράσης.
Sullivan Stapleton – 300: Rise of an Empire
Το 2014 είδαμε το Sequel της ταινίας 300. Στον ρόλο του Θεμιστοκλή βλέπουμε τον ηθοποιό Sullivan Stapleton να προσπαθεί να μαζέψει τους Έλληνες με σκοπό να κερδίσουν όλοι μαζί τον Ξέρξη οποίος θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα.
Colin Farrell – The Alexander
Το μεγαλείο του Μέγα Αλέξανδρου είδε όλος ο κόσμος το 2004. Τον μεγάλο αυτό στρατηλάτη ενσάρκωσε με σεβασμό ο Colin Farell υπό την εποπτεία του Oliver Stone, χαρίζοντας μας ένα πραγματικό υπερθέαμα. Η ταινία είχε κριθεί αρκετά γύρω από τις σκηνές των ερωτικών προτιμήσεων του Αλέξανδρου, ωστόσο αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα.