«Δυο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο» | Νίκος Ξυδάκης και Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντιούνται στη σκηνή του Ρυθμού Stage για δυο μοναδικές παραστάσεις στις 17 και 24 Ιανουαρίου

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ – ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ των ΑΝΩΓΕΙΩΝ
«Δυο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο»
Σάββατο 17 και 24 Ιανουρίου
Ρυθμός Stage

Ρυθμός Stage
Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
http://www.rythmosstage.gr/
Τηλ: 210 9750060
Δυο σημαντικοί συνθέτες, δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί, κάνουν την έκπληξη το φετινό χειμώνα και συνεργάζονται πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί, τα Σάββατα 17 και 24 Ιανουαρίου στο Ρυθμό Stage, θα αφηγηθούν ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, ένα παραμύθι της ελληνικής παράδοσης, τον «Ερωτόκριτο» και όχι μόνο…!

«Κατέχε όσο στερεγεύομαι πράμμα που μ’ αρέσει
τόσο πλια μες τα σωθικά σπίθες φωθιές με καίσι»
εξομολογείται η Αρετή στη Νένα της και έτσι μας ορίζει πως η έλλειψη και η απουσία θα πυροδοτήσουν το πάθος που θα τους οδηγήσει στο ύψος που ο Έρωτας του καλεί… Και έτσι διδασκόμαστε πως τα βάσανα φοβούνται τους ερωτευμένους …

Τα συμπεράσματα του ποιητή μέσα από τη μάχη της δοκιμασίας είναι πολύτιμα και ο ίδιος καταλήγει πως …
«Όποιος με δίχως πιβουλιά τον πόθο του ξετρέχει
και αν στην αρχή βασανιστεί καλό το τέλος έχει…»

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντήθηκαν πρώτη φορά στις παραστάσεις του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι το 1986. Αργότερα, θα συνυπάρξουν δισκογραφικά μαζί με τον Ψαραντώνη και τον Γιώργο Κουμεντάκη στους «ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”.

Σήμερα, μία κοινή τους επιθυμία να παρουσιάσουν αυτό τους το μουσικό εγχείρημα πάνω στο μαγευτικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, τους φέρνει μαζί στη σκηνή. Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ του Λουδοβίκου και του Νίκου Ξυδάκη, αλλά και άλλα τραγούδια της μακρόχρονης πορείας τους, συνθέτουν μία Ερωτική Μυθολογία και μας Βυθίζουν στην Ποιητική γλώσσα του τραγουδιού.

Μαζί τους μια εξαιρετική ορχήστρα και η ταλαντούχα Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι.

αφίσα

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.