REC: «Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε μουσική και να ενώνουμε τους ανθρώπους.»

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της εποχής, με μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και ζηλευτές συνεργασίες. Με μόλις 4 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στο μουσικό στερέωμα οι REC γράφουν τη δική τους ξεχωριστή και σημαντική ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή και μιλάνε αποκλειστικά στο Μικρόφωνο για «όλα»…

Αν και πλέον δεν χρειάζονται συστάσεις  για τους REC.. Πείτε μας, πώς προέκυψε το όνομα;

Το όνομα “REC” ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του ιδρυτή και frontman του γκρουπ Άρη Λουμάκη, αρκετά χρόνια μάλιστα πριν από την ίδρυση μας. Σαν λέξη, αλλά και ως διαδικασία είναι παγκόσμια γνωστή και προέρχεται από το RECording. Τι πιο αντιπροσωπευτικό λοιπόν, όταν μιλάμε για μουσική, ένας όρος όπως η ηχογράφηση.

Το τελευταίο σας single είναι το “Καρδιά”, το οποίο είναι και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σας πλέον, πείτε μας λίγα λόγια γι’αυτό.

 Το “Καρδιά” είναι ένα από τα τραγούδια που θεωρούμε ότι ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα που έχουμε κυκλοφορήσει. Ο λόγος ειναι απλός, δεν σκεφτήκαμε να το γράψουμε για να κάνουμε μια τεράστια επιτυχία, αλλά για να βγάλουμε από μέσα μας. Ήταν περισσότερο ανάγκη για μας. Για καλή μας τύχη όμως από τις πρώτες μέρες σχεδόν καρφώθηκε στην κορυφή του Airplay Chart και χτύπησε κόκκινο και στο YouTube. Διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος μας ακολουθεί και μας επιβραβεύει σε κάθε μας βήμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό.

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα groups;

Αυτή είναι μια ερώτηση που καλύτερο θα ήταν να γίνει στον κόσμο. Τι πιστεύει το κοινό ότι μας κάνει διαφορετικούς. Η εικόνα που έχουμε εμείς στο μυαλό μας είναι πως από την σύσταση μας και μόνο διαφέρουμε. 2 lead vocals + 1 ράπ – singing performing, σίγουρα μέχρι τώρα δεν υπάρχει σε γκρουπ.

Υπάρχουν καλλιτέχνες Έλληνες ή ξένοι που θα θέλατε να συνεργαστείτε; Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Επιρροές από Έλληνες καλλιτέχνες, όχι δεν υπάρχουν, μας ελκύει κυρίως το εξωτερικό και μάλιστα όχι τόσο bands, αλλά solo καλλιτέχνες. 30 Secons to Mars, Usher, Beyonce, Justin Timberlake, είναι μερικοί από αυτούς που παρακολουθούμε. Σίγουρα μια συνεργασία με ξένο καλλιτέχνη θα μας ενδιέφερε πολύ. Φυσικά, η συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες είναι πάντα στα σχέδιά μας, με την προυπόθεση ότι θα παρουσιάζαμε κάτι διαφορετικό, να μην θυμίζει κάτι που έχουμε ήδη κάνει.

aris3Περιγράψτε μας μια σημαντική στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σας.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μας είναι η αποχώρηση της τραγουδίστριάς μας πριν από 2 χρόνια. Σίγουρα οποιαδήποτε διαφοροποίηση στη σύσταση του συγκροτήματος φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές. Είμαστε άνθρωποι όμως που μας αρέσουν οι αλλαγές, σηματοδοτούν εξέλιξη. Μέσα απ’αυτό το γεγονός λοιπόν, εντοπίσαμε, δημιουργήσαμε αν θέλεις, μια ευκαιρία. Ευκαιρία να δουλέψουμε πιο σκληρά, να ανεβάσουμε τον πήχη, να μάθουμε από τα λάθη μας και γενικότερα να γίνει ένα “rebranding” στους REC. Κάναμε μια ενδοσκόπηση που καταλάβαμε μετέπειτα ότι ήταν αναγκαία και εκτός του ότι βρήκαμε τους εαυτούς μας, βρήκαμε κι αυτό το υπεροχο κορίτσι, την Ξένια μας.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους μας. Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα σας;

Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τις αλλαγές στην ζωή μας, σε σχέση με την κρίση, καθώς ξεκινήσαμε και εργαζόμαστε μέσα στο κέντρο της οικονομικής κρίσης. Δεν είδαμε ποτέ “μεγάλες μέρες” και δεν υπήρξαμε ποτέ σπάταλοι. Μας ενδιέφερε η δουλειά μας να έχει όσο δυνατόν υψηλότερο επίπεδο γίνεται, και από εκεί και πέρα βλέπαμε και βλέπουμε το μέλλον θετικά.

Είστε αποστασιοποιημένοι από γεγονότα των ημερών ή εκφράζετε ελεύθερα την αποψή σας; Γιατί έχουμε δει πολλές φορές διάφορους καλλιτέχνες να παίρνουν θέση και να «τρώνε» τα μούτρα τους.

 Εννοείται ότι έχουμε άποψη. Είμαστε άνθρωποι που μας απασχολεί το τι συμβαίνει γύρω μας. Ζούμε σε μια κοινωνία και όλα αυτά μας επηρεάζουν άμεσα. Παρόλα αυτά, η φύση της δουλειάς μας, μας ανάγει σε κάποιου είδους πρότυπα για κάποια κοινά και δεν θεωρούμε σωστό ηθικά να μοιραστούμε τις προσωπικές μας απόψεις, δεδομένου ότι υπάρχει η πιθανότητα να επηρεάσουμε άλλα άτομα για τους λάθος λόγους. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε μουσική και να ενώνουμε τους ανθρώπους.

Mike4Ποια είναι η σχέση σας με τα social media; 

Διατηρούμε σχεδόν σε όλα τα γνωστά Social Media σελίδες, που μάλιστα τις διαχειριζόμαστε και τις ανανεώνουμε οι ίδιοι. Ασχολούμαστε αρκετές ώρες καθημερινά και είναι κάτι που μας αρέσει, αλλά ταυτόχρονα μας εμπνέει, μιας που αγαπάμε την επικοινωνία με το κοινό και τους fans μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent show, τύπου «The Voice»; Θα συμμετείχατε ως επιτροπή; Σας έχει γίνει κάποια πρόταση;

Το The Voice όπως και κάθε ριάλιτι που προβάλλεται από τα ελληνικά μέσα έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον, όταν φυσικά η ουσία του είναι ανάλογη των συμμετοχών του. Αν δηλαδή αυτό που θέλει να μας πουλήσει είναι μουσική και ικανότητα, θα θέλαμε να βλέπουμε τα ανάλογα ταλέντα. Μας απογοητεύει λίγο το ότι βλέπουμε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα να συμμετέχουν σε όλα τα Shows ή ακόμη και καμιά φορά τα “στημένα”, αλλά ΟΚ ψυχαγωγικά θεάματα είναι, πρέπει να δημιουργούν και μία σχετική ίντριγκα.

Αν θα συμμετείχαμε σε μια κριτική επιτροπή; Ναι γιατί όχι…θα το κάναμε με μεγάλη ευχαρίστηση

Ο Παντελής Παντελίδης θεωρείται τραγουδιστής – φαινόμενο, ξεκίνησε να προωθεί τα τραγούδια του μέσω του You Tube, κάνοντας εκατομμύρια views με το πέρασμα των χρόνων και τώρα είναι πρώτο όνομα στις πίστες. Αν ξεκινούσατε την καριέρα σας τώρα, θα επιλέγατε να προωθήσετε τα κομμάτια σας με αυτό τον τρόπο;

Το YouTube συμπεριλαμβάνεται στα μέσα τα οποία θα επιλέγαμε για να προωθήσουμε τη δουλειά μας. Ο Παντελής είναι μια κατηγορία μόνος του. Αδιαμφισβήτητα είναι δύσκολο να πετύχεις ότι πέτυχε, προφανώς όμως, όπως μας απέδειξε, όχι και ακατόρθωτο.

Έχετε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του χώρου, ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία και γιατί;

Έχουμε πει ξανά, ότι η συνεργασία μας με την Καίτη Γαρμπή, ήταν αυτή που μας γέμισε όσο καμία. Ήταν τιμή μας που γνωρίσαμε μία πραγματική STAR, μια γυναίκα τόσο ταλαντούχα και ταυτόχρονα τόσο ευαίσθητη.

Υπάρχει κάποιο ή κάποια τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που έχετε ζηλέψει;

Δεν ζηλεύουμε συνήθως, αλλά αν θα μπορούσαμε με κάποιον τροπο να πούμε ότι θα θέλαμε να έχουμε πει ένα τραγούδι εμείς, είναι το “Έλεγες” από τις μέλισσες.

Η πορεία του συγκροτήματος είναι συνεχώς ανοδική. Έχετε καβαλήσει ποτέ το καλάμι;

Σίγουρα όχι! Ευτυχώς η πολλή δουλειά και οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας δεν μας επιτρέπουν να “ξεφύγουμε”. Επίσης, είμαστε από μόνοι μας προσωπικότητες που το καλάμι ως “μεταφορικό μέσο” δεν θα άντεχε το “βάρος” μας. Το χιούμορ είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και των τριών μας, ο αυτοσαρκασμός το ίδιο, και καταλαβαίνεις ότι αν κάποιος από μας κάποια στιγμή πάει να ξεφύγει, οι άλλοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα γελασουμε μέχρι δακρύων. Έχουμε αποκτήσει ισχυρούς μηχανισμούς άμυνας και μέχρι στιγμής μας βγαίνει σε καλό. Η δουλειά και η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει.

10949705_1375615022750053_1117287626079156699_n

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει ένα συγκρότημα στις μέρες μας;  Τι συμβουλές θα δίνατε σε νεότερους καλλιτέχνες;

Δεν δίνουμε συμβουλές, δεν θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει σε κάποιο “μαξιλαράκι” σε σχέση με την καλλιτεχνική μας πορεία που να επαναπαυόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι εύκολο να επιβιώσει ένα συγκρότημα στις μέρες μας όχι, και όποιος πει το αντίθετο, απλά εθελοτυφλεί.

Ολοκληρωμένη δουλειά θα έχουμε κάποια στιγμή; Είναι στα σχέδια σας;

Είχαμε προγραμματίσει να την έχουμε έτοιμη τα Χριστούγεννα, αλλά προέκυψαν απρόβλεπτες δυσκολίες  γι’αυτό ανανεώνουμε το “ραντεβού” και ελπίζουμε, να κυκλοφορήσει πριν το Καλοκαίρι ολοκληρωμένη δουλειά μας. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα “πέσουμε μέσα”..

Πώς φαντάζεστε τους REC …σε 5 χρόνια;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης δεν θα έχει μαλλιά! Ποιος ξέρει αλήθεια; Θα θέλαμε πάντως να είμαστε τουλάχιστον υγιείς και να έχουμε πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους του σήμερα..

Πού μπορεί να σας δει κάποιος live;

Σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο. Συζητάμε φυσικά ειναι η αλήθεια και με κάποια μαγαζιά για μόνιμες εμφανίσεις, αλλά τίποτε δεν θα σταματήσει τις μουσικές μας αποδράσεις στην επαρχία και το εξωτερικό.

Μια ευχή για τους αναγνώστες του Μικρόφωνου;

Να κρατάνε πάντα το “μικρόφωνο” κοντά στο στόμα, για να ακούνε όλοι δυνατά όσο λένε οι σκέψεις τους…

Οι τελευταίες κυκλοφορίες των REC

single: “Καρδιά”

Μουσική: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

Στίχοι: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

single: “Heart”

Μουσική: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

Στίχοι: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

Παραγωγη: Deejay Paris + Noisy

remix: “Καρδιά RMX”

Μουσική: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

Στίχοι: Άρης REC Λουμάκης – Άρης Κλεισούρας

Παραγωγή: Άρης Λουμάκης

 

Κυκλοφορούν από τη FeelGood Records.

 

FB: REC
Άρης REC Λουμάκης
MIKE REC
Xenia Evven

TWITTER: REC
Άρης REC Λουμάκης
MIKE REC Βασιλειάδης
Xenia Evven

INSTAGRAM: REC

Επίσημη σελίδα: recband.com

You Tube: REC

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.