Οι Locomondo “σκαρφαλώνουν” στα Ευρωπαϊκά Charts έθνικ μουσικής !

Κι όμως οι δαιμόνιοι Αθηναίοι που έβαλαν ξανά την reggae και ska μουσική στην Playlist του μέσου Έλληνα και μας έμαθαν πως “δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” τα κατάφεραν! Ο τελευταίος, και δεύτερος διεθνούς κυκλοφορίας δίσκος τους με τίτλο “New Day Rising” βρίσκεται στο top ten των έθνικ άλμπουμ της Ευρώπης (World Music Charts Europe) για το μήνα που μας πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία της EBU.

Πώς αποφασίζεται το ποιά άλμπουμ θα συμπεριληφθούν στη λίστα; Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα από το tralala.gr, όπου εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία: “Κάθε μήνα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από 24 ευρωπαϊκές χώρες με εξειδίκευση στη World Music, επιλέγουν από όλο τον κόσμο τα δικά τους top ten albums του μήνα. Αυτά συλλέγονται και δημοσιεύονται από την EBU (World Music Workshop of the European Broadcasting Union) ως τα World Music Charts Europe. Οι κριτές, οι περισσότεροι μέλη της EBU, πρέπει να είναι παραγωγοί που έχουν τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα αποκλειστικά World Music εκπομπή σε νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ευρώπη.”

Η “Οδύσσεια” των Locomondo φαίνεται πως έχει θετική έκβαση. Ευχόμαστε να φτάσει στο #1 !

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.