Ο John Legend υπερασπίζεται τον Kanye West !

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένας κακός χαμός στα social media λόγω της εισβολής του Kanye West στη σκηνή των Grammy Awards όταν ο Beck παρέλαβε το βραβείο του για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς και υποστήριξε ότι το βραβείο θα έπρεπε δικαιωματικά να πάει στην Beyonce. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της απονομής του αντίστοιχου βραβείου στην Taylor Swift στα MTV VMA του 2009.

Οι περισσότεροι έσπευσαν να τον κράξουν, αλλά ο τραγουδίστης και τραγουδοποιός John Legend αποφάσισε να υπερασπιστεί (μερικώς) αυτή την κίνηση του ράπερ. Ο Legend είπε στο Us Weekly πως το περιστατικό του φάνηκε “αστείο”. Είπε: “Το είδα σαν ένα αστείο πράγμα για το οποίο οι άνθρωποι θα μιλούσαν. Δεν έκανε κακό σε κανέναν. Οποιοσδήποτε αναστατώθηκε πρέπει απλά να χαλαρώσει. Ήταν αστείο.”

Ο Legend αργότερα διευκρίνησε τη στάση του πάνω στο δημοσίευμα, αφού πρώτα είδε τα σχόλια του West μετά την τελετή. Επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως φίλος του West και επαναλαμβάνοντας πως η αρχική “εισβολή” όπως και εκείνη του 2009 στα  VMAs ήταν χιουμοριστική, δεν υποστήριξε όμως την άποψη του Kanye σχετικά με το ότι η Beyoncé θα έπρεπε να έχει πάρει το πολυσυζητημένο βραβείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Legend δήλωσε τα εξής: “Όταν είπα πως ήταν αστείο και οι άνθρωποι πρέπει να χαλαρώσουν, εννοούσα ακριβώς αυτό. Δεν αναφέρθηκα στα σχόλια του Kanye μετά την εκδήλωση, τα οποία είδα και άκουσα μόλις τώρα. Διαφωνώ με αυτά τα σχόλια. Ο Beck εννοείται πως είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης. Είναι ένας multi-instrumentalist (παίζει πολλά όργανα), ένας δημιουργικός και μοναδικός ερμηνευτής-τραγουδοποιός την μουσική του οποίου έχω αγοράσει και απολαύσει κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια. Η νίκη του πράγματι αποτέλεσε έκπληξη, αλλά όχι επειδή δεν είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που αξίζει αναγνωρισιμότητα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, μαζί και η Beyonce, είναι επίσης εξαιρετικοί και θα μπορούσαμε να βρούμε επιχειρήματα για καθέναν από αυτούς και να στηρίξουμε το ότι έπρεπε να νικήσει.”

“Αυτή δεν είναι μία αντικειμενική διαδικασία. Για την ακρίβεια, είναι εντελώς υποκειμενική. Όλοι μας μπορούμε να διαφωνίσουμε μεταξύ μας σχετικά με το ποιός έπρεπε να νικήσει. Αλλά ακόμα κι αν δε ψηφίσατε γι αυτόν, πολλοί από τους συναδέλφους μας στη μουσική βιομηχανία το έκαναν. Οι ψηφοφόροι είναι όλοι τους δημιουργοί που αγαπούν τη μουσική και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό, καθώς και η πλειοψηφία από αυτούς που επέλεξαν τον Beck ως το άλμπουμ της χρονιάς. Σέβομαι την απόφαση τους και συγχαίρω τον Beck για το καταπληκτικό αυτό επίτευγμα.”

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.