«ΜΕΛΙΣΣΕΣ» I Special guests στα Θεατρικά Βραβεία ««Δημήτρης Χορν»

Τα ετήσια θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν» συμπληρώνουν φέτος το 15ο έτος της θεσμοθετημένης πλέον απονομής τους. Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 20:00 σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» θα απονεμηθεί το επαμειβόμενο βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική σεζόν. Το επαμειβόμενο βραβείο είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλον συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Οι 4 φετινοί υποψήφιοι ηθοποιοί είναι:

1. Μάνος Καρατζογιάννης για το ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Simon Stephens, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα)

2. Ντένης Μακρής για το ρόλο του Άμλετ στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)

3. Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του α) στο έργο των John Murray και Allen Boretz, «Room service», σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και β) στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χἀρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής)

4. Μιχάλης Σαράντης για το ρόλο α) του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») αλλά και το ρόλο β) του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν θα παραδώσει στον φετινό βραβευθέντα ο περσινός νικητής του βραβείου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος και τη θεσμοθέτησε, ενώ χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν

Ο Μίμης Πλέσσας θα μιλήσει και θα παίξει στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του αξέχαστου Δημήτρη Χορν που πρωτοακούστηκαν από τη φωνή του. Το αγαπημένο συγκρότημα «Μέλισσες», που σημειώνει τεράστια επιτυχία και αναδεικνύεται καιρό με τον καιρό σε ένα από τα καλύτερα και δυναμικότερα «μουσικά χαρτιά» της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας θα κάνει μια μοναδική εμφάνιση-έκπληξη με την κα Μάρω Κοντού που θα κλέψει, σίγουρα, τις εντυπώσεις ερμηνεύοντας κινηματογραφικές επιτυχίες του «μεγάλου» Δημήτρη Χορν.

Παλαιότεροι νικητές των «Βραβείων Χορν» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενώ στο θεσμό του θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.