Αδημοσίευτο έργο τέχνης του Tom Yorke των Radiohead πρόκειται να εκτεθεί σε γκαλερί

Η έκθεση στο Σίδνεϊ αποτελεί ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική πορεία του Stanley Donwood.

O Stanley Donwood,  σχεδιαστής των εξώφυλλων των Radiohead θα κάνει έκθεση σε μια γκαλερί του Σίδνεϊ. Ο Donwood έχει παράγει το εικαστικό κομμάτι για όλους τους δίσκους των Radiohead, από το «Ok Computer» μέχρι το «King of Limbs», καθώς και των δύο σόλο άλμπουμ του Tom Yorke και του side-project του Atoms for Peace. Επίσης συνεργάστηκε με τον Yorke για την εφαρμογή Polyfauna, όπου ο τραγουδιστής παρουσίασε μουσική από τον πρώτο του σόλο δίσκο με τίτλο «Tommorow’s modern boxes».

31eee73f

Η έκθεση με τίτλο «The Panic Office» θα τρέχει από τις 21 Μαίου- 6 Ιουνίου στο Σίδνεϊ στην γκαλερί Carriageworks. Ένα δελτίο τύπου της γκαλερί αναφέρει πως η έκθεση θα συμπεριλαμβάνει «χιλιάδες» έργα τέχνης από τη δουλειά του Donwood για τους δίσκους των Radiohead και του  Tom York.

JuxtapozStanleyDonwood03

Η Carriageworks αναφέρει: « Κάποια είναι καινούργια, κάποια ακυκλοφόρητα, μα όλα κουβαλάνε την ανεξίτηλη φαντασία που στοιχειώνει, η οποία διαμόρφωσε  μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φίρμες.» Επιπλέον θα περιλαμβάνει και άλλα έργα από την 25χρονη πορεία του Donwood.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Donwood θα συνεργαστεί με τους Radiohead για το νέο τους δίσκο, που ξεκίνησαν να ηχογραφούν το Φθινόπωρο.  Tον Φλεβάρη ο Jonny Greenwood είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sunday Gurdian τα εξής: «Η μπάντα έχει αλλάξει μέθοδο στο νέο άλμπουμ. Είναι κάπως περίπλοκο για να σας το εξηγήσω. Ας πούμε πως αυτοπεριοριζόμαστε και δουλεύουμε με όρια. Προσπαθούμε να κάνουμε μια πρόσμιξη πολύ παλιάς τεχνολογίας με τελευταία τεχνολογία για να δούμε τι θα συμβεί, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα.»

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

seventeen − sixteen =