• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Αφιέρωμα | Charmed. Οι 4 μάγισσες που έκλεψαν τις καρδιές εκατομμύρια κόσμου

4 μοναδικές μάγισσες. 4 πανέμορφες και δυναμικές γυναίκες. 4 ευαίσθητα πλάσματα, που θα γνωρίσουν τον έρωτα, την λύπη, τη χαρά, το χαμό, το χωρισμό, την ευτυχία. 4 μοντέρνες μάγισσες με εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, όπου και η σειρά παιζόταν στο κανάλι star για πάνω απο δέκα χρόνια με πιστό κοινό κάθε σαββατοκύριακο. Μιλάμε φυσικά για την σειρά φαντασίας Charmed ή οπως έγινε γνωστή στην Ελλάδα Οι Μάγισσες, που από το πρώτο επεισόδιο στις 7 Οκτωβρίου 1998, καθήλωσε το κοινό, που το έβλεπε φανατικά.
Charmed-Cast-charmed-31134607-1800-1058
Η Πλοκή.
Η πλοκή είναι απλή…αρχικά.  Οι 3 Αδερφές HalliwellPrue, Piper και Phoebe ανακαλύπτουν ότι έχουν μαγικές δυνάμεις και μάλιστα ότι οι γυναίκες ολόκληρου του γεναολογικού τους δέντρου-including τη μητέρα και τη γιαγιά τους- ήταν μάγισσες και μάλιστα από τις πιο ισχυρές στον κόσμο. Πως το ανακαλύπτουν; Εξαιτίας της Phoebe, καθώς βρήκε το βιβλίο της γενιάς τους, το Book of Shadows (Βιβλίο των Σκιών), και εκτέλεσε άθελα της το ξόρκι “ενεργοποίησης” των δυνάμεων των τριών αδερφών. Το BOS, περιέχει όλους τους δαίμονες που έχουν εξοντωθεί ή “φυλακιστεί” από τις προηγούμενες μάγισσες της γενιά των Halliwell, πράγμα που  δίνει στις αδερφές αυτό που λέμε one step ahead από τους δαίμονες. Από κει και πέρα η ιστορία πολύ γνωστή.

pic_1303392241_5Στις 3 πρώτες σεζόν, οι τρεις αδερφές θα πολεμήσουν τους δαίμονες που εμφανίζονται για να εξοντώσουν αυτές ή αθώους ανθρώπους, με μόνο εμπόδιο για αυτές ότι δν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ξόρκια και τις δυνάμεις τους για προσωπικό όφελος,καθώς τις τρεις φορές που έγινε αυτό, το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν μοιραίο και για τις τρεις.

Εκτός όμως από τους δαίμονες, πρέπει να αντιμετωπίσουν και την καρδιά τους.
Η Phoebe και η Piper είχαν την ατυχία να έχουν ως boyfriends δαίμονες χωρίς όμως να το ξέρουν. Η Piper εξόντωσε τον δικό της κακό (ο οποίος βέβαια ήταν μάγος), και μετά όλα της πήγαν περίφημα καθώς γνώρισε τον Leo. Τον Λευκό Φύλακα και των τριών, ο οποίος επίσης ερωτεύεται την Piper, και παρά τα εμπόδια θα παντρευτούν και θα κάνουν μάλιστα και δύο παιδιά. Η Phoebe όμως δεν ήταν τόσο τυχερή. Στην τρίτη σεζόν, θα γνωρίσει τον δικηγόρο Cole Turner, που θα αποδειχτεί όμως ότι ειναι ο δαίμονας Balthazar που έχει σταλεί για να τις εξοντώσει. Ως μισός άνθρωπος-μισός δαίμονας όμως, δεν καταφέρνει να το κάνει καθώς το ανθρώπινό του κομμάτι ερωτεύεται την Phoebe. Η Μάγισσα δεν θα σκοτώσει τον Cole/Balthazar και απο κει πέρα, η ζώη της θα είναι γεμάτη περιπέτειες, με την μεγαλύτερη περιπέτεια της, όταν προς το τέλος της 4ης σεζόν και στην 5η σεζόν, η phoebe αφού παντρεύεται τον Cole, μένει έγκυος από αυτόν, κάτι που θα την κάνει να διεισδύει λίγο λίγο στο κακό. Στο τέλος όμως καταλαβαίνει το λάθος που έκανε και σκοτώνει τον Cole όταν μαθαίνει , ότι εκείνος ήξερε ότι το μωρό της τρεφόταν από την καλή της πλευρά. Μετά το θάνατο του Cole, η Πηγή κλέβει το αγέννητο μωρό από την Phoebe, κι εκείνη συμβιβάζεται με την ιδέα καθώς ήξερε ότι το παιδί αυτό δεν θα έφερνε καλό στην Οικογένεια Halliwell. θα βρεί όμως τον έρωτα στο πρόσωπο…του έρωτα. Στην 8η σεζόν, θα γνωρίσει τον Coop, εναν Αγγελιοφόρο του Έρωτα-αλλιώς Cupid- που θα την κάνει να το ερωτευτεί. Αλλά το ίδιο θα συμβεί και με εκείνον. Και μαζί του θα δημιουργήσουν μία υπέροχη τριμελή οικογένεια. Ούτε η Prue όμως στάθηκε τυχερή, καθώς ο μεγάλος της έρωτας, ο επιθεωρητής Andy Trudeau, με τον οποίο προσπαθούσε να κρατήσει τη φλόγα της σχέσης τους ζωντανή, θα πεθάνει από δαίμονα στο τέλος της 1ης σεζόν.

Μία είναι η ημερομηνία που συγκλόνισε τους φαν της σειράς: 17/05/2001 . Μιλάμε για το τελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν, όπου όλοι μας σοκαριστήκαμε όταν είδαμε την Prue να σκοτώνεται ακαριαία από τον δαίμονα Shax. Ήταν το τίμημα που πληρώθηκε για τα λάθη που συνέβησαν από τις Piper και Prue, που άθελά τους βιντεοσκοπήθηκαν σε εξωτερικό χώρο την ώρα που πολεμούσαν τον Shax. Και όπως ονομάστηκε και το επεισόδιο έτσι και έγινε. Η κόλαση απελευθερώθηκε. Όχι όμως η δαιμονική αλλά η ανθρώπινη. Κανάλια, άνθρωποι, τρελοί, μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι των Halliwell, απαιτώντας μία δήλωση για το τι ήταν αυτό που είχαν δει χιλιάδες αμερικανών λίγες ώρες πριν. Η Piper, τραυματίζεται από μια τρελή που την πυροβολεί, και πεθαίνει και το ίδιο παραλίγο να πάθει και η Prue, ο δαίμονας του χρόνου όμως αναλαμβάνει υπό όρους της Πηγής, να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αποκατασταθεί η τάξη, με την Phoebe εντελώς ανη,πορη να βοηθήσει καθώς είναι μέρος των όρων της Πηγής. Το Τίμημα όμως πάλι θα υπάρξει παρά την αντιστροφή του χρόνου και θα είναι η Prue, που δεν θα καταφέρει να σωθεί καθώς ο θάνατός της είναι ακαριαίος.

Στην τέταρτη σεζόν εντάσσεται η τέταρτη και ετεροθαλής αδερφή της οικογένειας, H Paige. Κόρη του Λευκού Φύλακα της μητέρας των κοριτσιών και της ίδιας της μητέρας, η Paige θα γίνει η δεύτερη Λευκή Φύλακας της Οικογένειας, και κυριολεκτικά θα σώζει τις άλλες δύο αδερφές, καθώς από την τέταρτη σεζόν και μετά, τα πράγματα αγριεύουν τόσο, που ουκ ολίγες φορές οι αδερφές θα χάσουν σχεδόν τη ζωή τους.
Στην 8η και τελευταία σεζόν, εντάσσεται στην οικογένεια μία μάγισσα κάπως πιο τσαμπουκαλού…η Billie Jenkins, που θα βάλει σε περιπέτειες τις αδερφές, στο τέλος όμως όλα φτιάχνουν.

Το Cast

Η Οικογενεια.

 • Shannen DohertyPrue Halliwell– Η μεγαλύτερη αδερφή. Δύναμη:Τηλεκίνηση/ Αστρική Προβολή.
 • Holly Marie CombsPiper Halliwell– Η μεσαία αδερφή. Δύναμη: Πάγωμα του Χρόνου/ Έκρηξη με τα χέρια.
 • Alyssa MilanoPhoebe Halliwell– Η μικρότερη αδερφή. Δύναμη: Προμηνύματα-Αιώρηση- Εμπάθεια(Αίσθηση των Συναισθημάτων των άλλων)- Psychic Reflection(απώθηση επιθέσεων μέσα από τα συναισθήματα του εχθρού).
 • Jennifer RhodesPenny “Grams” HalliwellΗ Γιαγιά. Δύναμη: Τηλεκίνηση.
 • Finola HughesPatty HalliwellΔύναμη: Πάγωμα του Χρόνου.
 • James ReadVictor BennettΠατέρας των Τριών Αδερφών- Θνητός.
 • Rose McGowanPaige MathewsΕτεροθαλής Αδερφή- Λευκή Φύλακας.

Σύζυγοι-Παιδιά.

 • Brian KrauseLeoWyatt. Σύζυγος της Piper. Λευκός Φύλακας της Οικογένειας Halliwell.
 • Julian McMahonCole Turner. Σύζυγος της Phoebe. Υψηλού Επιπέδου δαίμονας. Μισός Δαίμονας Μισός άνθρωπος.
 • Drew FullerChris Halliwell. Ο μικρότερος γιος της Piper. Δύναμη: Εκτέλεση Ξορκιών- Κατασκευή Φίλτρων- Εύρεση ατόμων και πραγμάτων μέσω του κρυστάλλυ στο Χάρτη- Μπορεί να βλέπει πνεύματα και φαντάσματα- Δυνάμεις Λευκού Φύλακα.
 • Wes RamseyWyatt Matthew Halliwell. Ο μεγαλύτερος γιος της Piper. Δύναμη: ϊδιες με τον Chris.
 • P.J Halliwell– Η μεγαλύτερη κόρη της Phoebe (από το γάμο της με τον Coop). Δύναμη: Ίδιες με τους Chris και Wyatt.

Φιλικό Περιβάλλον.

 • Dorian GregoryDarryl Morris. Επιθεωρητής.
 • Kaley CuocoBillie Jenkins. Μάγισσα.
 • Ted KingAndy TrudeauΕπιθεωρητής.

charmed-season-4-sistersInfo.

 • H σειρά μπορεί να θεωρηθεί all star, καθώς πέρασαν απο αυτήν ως δαίμονες/μάγισσες/θύματα/ απλός κόσμος, πολλοί ηθοποιοί που μετά έκαναν σε άλλες σειρές επιτυχία με πρωταγωνιστικούς και μη ρόλους.
 • Κανένας από τους πρωταγωνιστές δεν παίρνει πολλά fan mails. Αντιθέτως η ηθοποιός Finola Hughes, που έπαιξε την μητέρα των αδερφών, έπαιρνε και ακόμα παίρνει τα περισσότερα fan mails.
 • Το Βιβλίο των Σκιών ζυγίζει 9 κιλά.
 • Η HMC(Piper), είχε πολλά κοντινά πλάνα και φορούσε πάντα φαρδιά ρούχα στην 6η σεζόν, καθώς προσπαθούσαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη της, μέχρι που γράφτηκε στο σενάριο, οπότε μετά αποκαλύφθηκε. Η ηθοποιός ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε με μέλος του συνεργείου και έχουν μαζί 3 παιδιά.
 • Η Prue όπως θυμόμαστε, στην 1η σεζόν, δούλευε στον Οίκο Δημοπρασιών Bucklands ως εμπειρογνώμονας των έργων τέχνης. Η Ονομασία του Οίκου, δεν είναι τυχαία, καθώς οι BucklandsRaymondRosemary, θεωρούνται οι πρώτοι άνθρωποι που έφεραν την Μαγεία στην Βόρεια Αμερική.
 • Οι Τίτλοι αρχής της σειράς είναι το τραγούδι How Soon Is Now των Love Spit Love. Το Τραγούδι ωστόσο αποτελεί remake του τραγουδιού των The Smiths
 • Πολλά γνωστά και πρωτοεμφανιζόμενα rock groups, όπως οι Cranberries, εκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή του P3, του club που άνοιξε η Piper στην 2η σεζόν. Τα groups τις περισσότερες φορές τα βλέπαμε στο τέλος των επεισοδίων, υπήρξαν όμως φορές, που τα βλέπαμε και στην αρχή.

Μία σειρά, που μας έκανε επί 8 χρόνια να κλάψουμε, να γελάσουμε, να φανατιστούμε και να τρομάξουμε. Άρχισε στις 7/10/1998 και τελείωσε στις 21/05/2006, και μας άφησε με τις καλύτερες των αναμνήσεων. Και μπορώ να πω ότι μας δίδαξε και πάρα πολλά για τη ζωή και τις πραγματικές της αξίες. Ευχαριστούμε για όλα κορίτσια.

 

 

 

Tags:

 • Γεννημένος στην Αθήνα, είμαι όμως Μαρουσιώτης μέχρι τα μπούνια. Η μουσική πλέον κυλάει στις φλέβες μου, όπως ο κινηματογράφος (ειδικά οι περιπέτειες και η Disney) και οι σειρές. Πείτε με καμένο...ειμαι! Εύχομαι να γίνω σκηνοθέτης σε κάποια στιγμή, και τα όνειρά μου να αποτυπωθούν στη μεγάλη οθόνη. Χιούμορ, και αλήθεια είναι τα όπλα μου. #InTruthIBelieve το motto μου.

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

sixteen + 6 =

Ads