Η 18χρονη Grace διασκευάζει το «You Don’t Own Me» της Lesley Gore

H Αυστραλέζα τραγουδίστρια με τη σκληρότητα της Janis Joplin και την πνιγηρή κατήφεια της Joss Stone, προκαλεί αίσθηση με την ερμηνεία του ιστορικού φεμινιστικού ύμνου της Lesley GoreYou Don’t Own Me με τη συμμετοχή του rapper G-Easy και του αρχικού παραγωγού του τραγουδιού, Quincy Jones. Η νέα «πειραγμένη» ολόφρεσκια version είναι αρκετά ιδιαίτερη και σέξυ σε συνδυασμό με το ταλέντο και την αισθησιακή φωνή της 18χρονής τραγουδίστριας. Αυτό που ίσως χαλάει το κομμάτι, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η συμμετοχή του rap μέρους. Το τραγούδι ήταν και το τελευταίο top10 hit της θρυλικής Lesley Gore τη δεκαετία του 60 την εποχή εκείνη. Ένα από τα πολλά  ανθεμικά και επαναστατικά κομμάτια, για τις γυναίκες που ξεκινούσαν δειλά δειλά να αποκτούν την ανεξαρτησία τους από τους άντρες. Ηχογραφήθηκε σε πολλές versions μέχρι σήμερα, ενώ φέρει την υπογραφή των John Madara και David White. Αξίζει να σημειωθεί πως το κομμάτι ηχογραφήθηκε από την Gore όταν ήταν 18 χρονών επίσης.

Ήθελα τα κορίτσια να οδηγούν το αυτοκίνητο τους και να τραγουδούν μέσα στο μπάνιο τους με τον ίδιο τρόπο όπως έκαναν πριν από δεκαετίες….Ήθελα οι νεότερες γενιές να αναβιώσουν τον παλμό εκείνης της εποχής.» Είπε σε δήλωση της η 18χρονη Grace.

Πληροφοριακά το κομμάτι έχει διασκευαστεί σε πολλές γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, σουηδικά, κ.α), ενώ μετά την original εκτέλεση ηχογραφήθηκε από τους The Tremeloes, Dusty Springfield, Dalida, Jacqueline Boyer και πολλούς άλλους. Επίσης τραγουδήθηκε στη κινηματογραφική ταινία του 1996 «The First Wives Club» από τις Goldie Hawn, Diane Keaton και Bette Midler αλλά και στα «Dirty Dancing» από τους Blow Monkeys και το μιούζικαλ «Hairspray».

Η Grace κατάφερε για άλλη μια φορά να κάνει το κομμάτι μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, ενώ σκαρφάλωσε στο No1 του επίσημου chart. Στις 17 Μαρτίου κυκλοφόρησε παγκοσμίως. Επίσης έγινε «μουσικό χαλί» σε χριστουγεννιάτικο διαφημιστικό σποτάκι βρετανικού πολυκαταστήματος. Πρόσφατα εκτελέστηκε από την διαγωνιζόμενη του βρετανικού X Factor Lauren Murray.

Απολαύστε το!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

18 + 3 =