5 Τραγούδια βγαλμένα από αληθινές ιστορίες

Τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει κι έχουμε δώσει το παρόν στις επισκέψεις του YouTube. Τραγούδια που μας συγκίνησαν κι έγιναν αγαπημένο άκουσμα. Κι αν την ώρα που τα ακούτε σκέφτεστε ότι μιλάει για ‘σας, έρχομαι να σας διαψεύσω αποκαλύπτοντας τι ακριβώς σκέφτονταν οι δημιούργοι τους σε αυτά τα 5 γνωστά κομμάτια βασισμένα σε αληθινά γεγονότα που άντεξαν στο χρόνο κι έμειναν ακόμα στα playlist:

Nick Cave & The Bad Seeds/Kylie Minogue – Where The Wild Roses Grow

«They call me the wild rose, but my name was Elisa Day» μας δηλώνει μέσα από τη φωνή της Kylie Minogue η Elisa Day. Το ψευδώνυμο της ήταν wild rose λόγω της σπάνιας ομορφιάς της. Δολοφονήθηκε από το σύντροφο της στις όχθες του ποταμού, εκεί που φυτρώνουν τα άγρια τριαντάφυλλα και ενέπνευσε τον Nick Cave να γράψει ένα τραγούδι για εκείνη.
Την ώρα που εκείνος την δολοφονούσε της είπε «All beauty must die». Την αποχαιρέτησε τοποθετώντας ένα άγριο κόκκινο τριαντάφυλλο στα χείλη της. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ κι έγινε αστικός θρύλος για την Ιρλανδία.

Falco – Jeanny

Το 1985 την περίοδο που στη Βιέννη της Αυστρίας οι απαγωγές γυναικών συμπλήρωναν τις 5, το συγκρότημα Falco έγραψε το τραγούδι Jeanny περιγράφοντας –όπως λογοκρίθηκαν από τα μέσα της εποχής – τη σκηνή του βιασμού. Οι Falco ισχυρίστηκαν πως σκοπός τους ήταν να μιλήσουν στον ίδιο το δράστη και ίσως να μπορέσουν να τον ευαισθητοποίησουν. Οι αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ποτέ.

Plain White T’s – Hey There Delilah

Η Delilah Di Crescenzo έκανε την καρδιά του Tom Higgenson να χτυπήσει δυνατά και της έγραψε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια που μετράει μερικά εκκατομύρια επισκέψεις στο YouTube. Της είχε υποσχεθεί πως θα γράψει ένα τραγούδι μόνο για εκείνη. Κι έτσι έγινε! Την επισκέφθηκε αφήνοντας της το CD που ίσως την συγκινούσε και έπεφτε στην αγκαλιά του. Η Delilah δεν συγκινήθηκε ώστε να ενδώσει, ο Tom Higgenson όμως έγινε διάσημος και το τραγούδι Delilah προτάθηκε στα Grammy.

Eminem – Lose Yourself

Το soundtrack της αυτοβιογραφικής ταινίας του Eminem 8 Miles (2002) περιγράφει τη μια και μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στον ίδιο να αλλάξει τη ζωή του μέσα από τη μουσική του. Θα μπορούσε δημιουργώντας μουσική να ξεφύγει από τα γκέτο και να μπορέσει να ζει αξιοπρεπώς αποδεικνύοντας πως και οι λευκοί μπορούν να σταθούν ισάξιοι στο είδος της ραπ μουσικής. Όχι μόνο τα κατάφερε να μπει στη μουσική βιομηχανία κερδίζοντας αρκετά χρήματα, αλλά εδραιώθηκε ως ράπερ σε μια εποχή που ήταν «ιεροσυλία» να δημιουργείται ραπ από λευκούς.

Amy Winehouse – Rehab

Πολλά από τα τραγούδια της Amy Winehouse θα έλεγε κανείς ότι περιγράφουν την ίδια και τα συναισθήματα της, όμως το «Rehab» μοιάζει να είναι η επιτομή της ειλικρίνειας και της συνειδητοποίησης της καλλιτέχνιδας του σοβαρού εθισμού της από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ. Η συνεχής άρνηση της για αποτοξίνωση από τον κόσμο των ουσιών και η διαρκής επιμονή του περιβάλλοντος της οδήγησε την ίδια στη σύνθεση του συγκεκριμένου τραγουδιού δηλώνοντας χωρίς δισταγμούς τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις They tried to make me go to rehab but I said ‘No, no. No’.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

12 − 1 =