«Μαζί σου» – Γιάννης Χριστοδουλόπουλος | Το κύριο θέμα από τη θρυλική σειρά του MEGA ταξιδεύει στα Cathedrals Music Show (video)

Η αλήθεια είναι πως όταν καταπιάνεσαι με κάτι τόσο σπουδαίο, δεν ξέρεις πού να εστιάσεις την προσοχή σου. Στο κείμενο, στον καλλιτέχνη, στο είδος που υπηρετεί ή στο ότι ένα γεγονός τόσο σημαντικό καλλιτεχνικά δεν έχει την πρέπουσα προβολή;

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, αδιαμφισβήτητα, δεν είναι κάποιος τυχαίος ούτε και βρέθηκε από σπόντα στο χώρο. Για όσους τον ξέρουν πρόκειται για έναν απίστευτα ταλαντούχο συνθέτη & πιανίστα, μια ξεχωριστή μουσική ιδιοφυΐα που -ευτυχώς για τη μουσική- υπάρχει, γράφει και δρα ανελλιπώς με ιδιαίτερη επιτυχία και θριαμβευτικές κριτικές. Μια ματιά στο βιογραφικό του, άλλωστε, είναι η απόδειξη!

Γεμάτο το πρώτο μισό του 2016 για τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο με σημαντικές διακρίσεις και μοναδικές μουσικές στιγμές εκτός συνόρων! Το Art video που έκαναν μαζί με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και την Εύη Φωτοπούλου πήρε βραβείο για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους («The black wine of Eros») της οποίας o Γιάννης υπέγραψε τη μουσική!

Και η επιτυχία συνεχίζεται με το Extraordinary Music Show των Cathedrals! Ένα Ευρωπαϊκό tour και ένα πολύ φιλόδοξο μουσικό project που ο ταλαντούχος πιανίστας παρουσιάζει σε καθεδρικούς ναούς διάφορων πόλεων του εξωτερικού σε μια προσπάθεια να αφήσει το δικό του μουσικό αποτύπωμα.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από την πρεμιέρα των Cathedrals στο Λονδίνο, όπου ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος καταχειροκροτήθηκε παίζοντας στο πιάνο το «Μαζί σου», το κύριο θέμα της πολύ επιτυχημένης ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς στο MEGA, το οποίο τραγούδησε η Έλενα Παπαρίζου.

Δείτε το απόσπασμα από ΕΔΩ

Με αφορμή τα Cathedrals Music Show ο ίδιος ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος λέει:

«Η μουσική είναι η μόνη παγκόσμια γλώσσα. Είναι η γλώσσα μέσω της οποίας μπορείς να επικοινωνήσεις στο βάθος με έναν ειλικρινή, άμεσο και συναισθηματικό τρόπο με όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ακόμα και θρησκείας. Για μένα, η μουσική είναι μια ανάγκη. Είναι η ανάσα μου, είναι η φωνή της ψυχής μου και των σκέψεών μου. Η μουσική είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Έχω την αίσθηση ότι δεν επέλεξα τη μουσική, αλλά η μουσική διάλεξε εμένα…»

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.