Βρεθήκαμε “Εδώ Στον Νότο” στην Ακτή Πειραιώς με τους Νταλάρα, Μαχαιρίτσα και Κότσιρα (Φωτογραφίες + video)

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του μουσικού σχήματος με τίτλο «Εδώ στον Νότο», στην Ακτή Πειραιώς, την Δευτέρα. Πρωταγωνιστές είναι τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας. Οι περισσότεροι από τον καλλιτεχνικό κόσμο υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα σχήματα – συνεργασίες της χρονιάς, εφόσον ο συνδυασμός είναι πραγματικά κάτι μαγικό, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από τα μοναδικά ντουέτα που θα πραγματοποιηθούν επί σκηνής, αλλά και από τις φωνητικές ικανότητες του καθενός καλλιτέχνη ξεχωριστά.

Η συγκίνηση ανάμεσα στους συνεργάτες υπήρξε βαθύτατη καθ’όλη την διάρκεια της συνέντευξης, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουν, ο καθένας τους κουβαλά μια μοναδική ιστορία στο έντεχνο τραγούδι και έχει συμβάλλει χωριστά στην διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. Στο σχήμα θα συμμετάσχει και μία νέα τραγουδίστρια με εξαιρετικές ικανότητες, η ΙDRA KAYNE, που δίνει το δικό της στίγμα , καθώς με το μοναδικό soul ύφος της, καταφέρνει να δέσει με ιδιαίτερο τόνο το πρόγραμμα της κάθε βραδιάς. Πολλοί έκαναν λόγο για ένα άτομο έκπληξη, που θα παρουσιαστεί επίσης μέσα σε αυτά τα πλαίσια, και το οποίο έκανε την εμφάνιση του στη συνέντευξη και έδεσε με χιούμορ και σαρκαστική διάθεση την εκδήλωση. Ο λόγος για τον μοναδικό Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος, με τη σειρά του, υπόσχεται πως έχει να δώσει πολλά στο κοινό, καθώς σκοπεύει να «χρωματίσει» την ατμόσφαιρα με έναν τόνο εύθυμο, αφού, όπως μας είπε, η χαρά για εκείνον είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους καλλιτέχνες προς απάντηση ήταν ποικίλης ύλης, από το πρόγραμμα του σχήματος, μέχρι και την τοποθέτηση των ίδιων των καλλιτεχνών για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, και ιδιαίτερα για την οικονομική κρίση και την τραγική κατάληξη των τηλεοπτικών σταθμών, αφού και οι ίδιοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ανοιχτά στο κοινό τις απόψεις τους περί της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά , δεν θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση με πολλές λεπτομέρειες , αφού, όπως υποστήριξαν και οι τέσσερις είναι θέματα που ζητούν πολλή μεγάλη συζήτηση. Επιπρόσθετα, λόγος έγινε και για τους νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι, αν και κρύβουν μεγάλο ταλέντο στην ψυχή τους για την τέχνη, δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες προς εκμετάλλευση και εν τέλει προς ανάδειξή τους. Σύμφωνα με τον κύριο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αυτό οφείλεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μουσική βιομηχανία και οι δισκογραφικές εταιρίες, οι οποίες τείνουν και εκείνες, με την σειρά τους, να εξαφανιστούν με αργό τρόπο. Τα βασικά συστατικά στοιχεία για την επιτυχία του φετινού αυτού σχήματος είναι ο αλληλοσεβασμός στην τέχνη και στις ικανότητες, η ειλικρίνεια και η αλήθεια του κάθε καλλιτέχνη, κάτι που υπερτερεί. Οι διασκευές που θα υπάρχουν, οι κοινές ερμηνείες, οι εκπλήξεις και τα απρόβλεπτα, αποτελούν πολλά από τα εξαιρετικά σημεία του προγράμματος, εκείνα που θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη των ακροατών, δεμένα με ιδιαίτερα συναισθήματα.

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, οι τρεις πρωταγωνιστές του ελληνικού ποιοτικού θεάματος θα εμφανίζονται στην σκηνή της Ακτής Πειραιώς, δημιουργώντας μαγικές στιγμές επί σκηνής για το ευρύ κοινό. Αδιαμφισβήτητα γίνεται λόγος για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συνεργασίες για τον φετινό χειμώνα και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να την παρακολουθήσετε. Η σκηνή και τα μικρόφωνα δικά τους , εμείς απλά θα ταξιδέψουμε μαζί τους …

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσαν οι καλλιτέχνες στο mikrofwno.gr :

https://www.youtube.com/watch?v=RVRmLz1KLYQ

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας : «Με τον Κότσιρα είναι τρίτη σεζόν που παίζουμε. Συνεχίζουμε με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι που ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Το είχαμε βγάλει και σε δίσκο. Λέγαμε λοιπόν τι θα κάνουμε φέτος. Και τελικά προέκυψε η πρόταση του Γιώργου, που ήταν πολύ σπουδαία, γιατί ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας καλλιτέχνης που όλοι θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί του, τουλάχιστον εγώ. Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να γίνει μια καλή δουλειά. Τώρα είμαστε ακόμη στο ζύμωμα και είναι και πολύ λογικό. Γιατί είναι πάρα πολλά τα τραγούδια. Τι να πρωτοπούμε και τι να βγάλουμε προς τα έξω; Σίγουρα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον που το θέλαμε, έγινε και πιστεύω ότι και ο ίδιος ο κόσμος που αγαπάει την ελληνική μουσική θα το εκτιμήσει και θα το αγκαλιάσει.»

IDRA KAYNE :«Είναι μια συνεργασία που δεν ξέρω αν θα την έλεγα όνειρο ζωής αλλά σίγουρα δεν το περίμενα. Είναι πάρα πολύ τιμητικό ότι μου ζητήσανε να συμμετέχω σε αυτό το σχήμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω φοβερή υποστήριξη και από τους τρεις κύριους και από την ορχήστρα, τώρα το αν έχουμε ταιριάξει φωνητικά εγώ είμαι πάρα πολύ ευτυχής με αυτό , και ελπίζω να το δει και ο κόσμος. Και εγώ συμμετέχω και δίνω το δικό μου προσωπικό στίγμα με ένα λίγο διαφορετικό είδος μουσικής. Αν και έχω ένα άλλο ύφος, αλλά νομίζω ότι μετά από κάποιες επεμβάσεις έχω ενταχθεί πολύ καλά. Θα έχουμε και πολλά ντουέτα, έχω ήδη με τον κύριο Γιώργο Νταλάρα και με τον κύριο Μαχαιρίτσα. Μόνο ο κύριος Κότσιρας μου ξέφυγε, αλλά θα τον καταφέρω (χαχαχα)»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλάει για τη συνεργασία αυτή :

Θέλουμε να μας πείτε δυο λόγια για την τωρινή συνεργασία – έκπληξη ..

Γ.Ζ.: Είναι πολύ μεγάλη τιμή και έκπληξη για εμένα. Τιμή γιατί δέχθηκα μια πρόταση από τρεις πολύ μεγάλους καλλιτέχνες να συνυπάρξω μαζί τους και για εμένα αυτό ήταν πραγματική έκπληξη και είναι και μια αποστολή να συμβάλλω εδώ, προκαλώντας την ψυχαγωγία, το χιούμορ, τη χαρά, το γέλιο. Και έχω και εγώ να πω κάποια τραγούδια, αλλά τι είναι τα τραγούδια μου μπροστά στα τραγούδια που έχουν γράψει αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί για εμένα η χαρά είναι το μεγαλύτερο πακέτο στην καθημερινότητά μας. Δεν μπορώ τη μιζέρια, αηδιάζω. Οπότε εγώ είμαι εδώ με την καρδιά μου, ούτε με ενδιαφέρουν τα οικονομικά και ότι είπα το είπα από βλακεία και από πλάκα. Με ενδιαφέρει όταν βγαίνω πάνω στην σκηνή να είναι ένα θετικό διάλειμμα, διαβολικό, περιπαιχτικό, για να μπορεί ακόμη περισσότερο να λειτουργήσει το ταλέντο των ανθρώπων αυτών.

Τους γνωρίζετε χρόνια ;

Γ.Ζ. : Πάρα πολλά χρόνια. Πρώτα από όλα, γνωρίζω και εκείνους που δεν έχουμε προσωπική επαφή. Έχω συνεργαστεί βέβαια με τον Λαυρέντη πάρα πολύ, με τον Νταλάρα έχουμε βρεθεί πολλές φορές, πρώτη φορά θα βρεθούμε στην σκηνή. Έχουμε βρεθεί στη σκηνή από κοινού μόνο σε εκδηλώσεις. Τον αγαπώ πολύ και τον θαυμάζω. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες. Έχω γνωρίσει τον Μάρκο Βαμβακάρη παιδάκι . Έχω συνεργαστεί, έχω συνυπάρξει σε συζητήσεις με τον Τσιτσάνη, τον Θεόδωρο Δερβενιώτη . τους αγαπώ, τους λατρεύω, είναι τα στοιχεία της ζωής μου. Έχω συνεργαστεί με τον Χατζηδάκη , με τον Θεοδωράκη, έχουμε κάνει εκπομπές στην ΕΡΤ. Υπάρχουν όμως καλλιτέχνες που δεν έχω συνεργαστεί ή δεν έχω βρεθεί ούτε μια φορά. Οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι είναι το έργο τους και το έργο αντίστοιχα είσαι εσύ .

Με αφορμή την ερώτηση που τέθηκε για τους νέους καλλιτέχνες . Κατά την γνώμη σας , ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για την επιτυχία ενός νέου καλλιτέχνη ;

Γ.Ζ. : Η επιμονή, η επιθετικότητα του χαρακτήρα, η ευγενής πάντα επιθετικότητα. Όταν τρώει πόρτες, οι πόρτες να σπάζουν. Δεν δίνουν βήμα στους νέους. Εγώ θέλω να κάνω μια εκπομπή που θα λέγεται «Στα παιδιά ο λόγος», που θα δίνει βήμα από τα παιδιά του σχολείου μέχρι και στην κρατική τηλεόραση.

Πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να είναι αληθινός;

Γ.Ζ.: Η δημιουργία είναι μόνο αληθινή. Είναι κάτι που περιέχει μόνο αλήθεια και ειλικρίνεια. Ειλικρίνεια απέναντι στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Πρέπει οι νέοι καλλιτέχνες, αλλά και γενικώς οι νέοι άνθρωποι που παλεύουν για τα όνειρα τους να παρθενογεννούν, να μην απογοητεύονται, να αποσπαστούν από την μαμά και τον μπαμπά, για να μπορέσουν να πετάξουν τα παιδία. Γιατί αν ανοίξουν τα φτερά τους και πετάξουν, τότε όλα θα πάνε καλά. Θα φανεί αυτό. Και βέβαια δεν είμαι από τους ανθρώπους που κατηγορούν τα παιδιά σου χρησιμοποιούν τα διάφορα shows, καλά ή κακά στην τηλεόραση, για να φανούν, να έχουν ένα βήμα, να κάνουν κάτι. Άσχετα αν τελικά καταφέρουν κάτι μετά. Όσον αφορά το συγκεκριμένο σχήμα τώρα θα πω μόνο ότι ο καθένας δίνει την δική του ενέργεια επί σκηνής και καταθέτει την ψυχή του μέσα από το μικρόφωνο. Τα υπόλοιπα επί σκηνής .Ευχαριστώ πολύ.

Εμείς ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Δείτε φωτογραφίες και ένα απόσπασμα από τις πρόβες:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Φωτογραφίες: Ανθή Κουρεντζή

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

12 + nineteen =

Ads