• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Ο Ελληνας με τις 30!! συμμετοχές σε Εθνικούς χωρών για Eurovision !!!

Ο Gorgi ή επί το Ελληνικότερον Γιώργος Καλπακίδης είναι ο Έλληνας συνθέτης με τις περισσότερες συμμετοχές και τραγούδια σε Εθνικούς τελικούς χωρών με πάνω απο 30 συμμετοχές που έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό του.
Κατάγεται απο το Κιλκίς και έχει μία μακρά ιστορία και στο χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, της Βόρειας Ελλάδας.
Για τους γνωρίζοντες είναι ένα από τα πλέον εξαγώγιμα «προιόντα» της χώρας μας στο χώρο της μουσικής καθώς συνθέτει ,ενορχηστρώνει,παράγει και μιξάρει για πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Η προετοιμασία για την φετινή σεζόν όπως εκμυστηρεύτηκε στον αντιπρόεδρο του Ελληνικού σωματείου φίλων της Eurovision INFE κο Μάκη Χαραλαμπόπουλο, ξεκίνησε περίπου στα τέλη του Φεβρουαρίου… τόσο κράτησε όλη η δουλειά με συνεργάτες και φίλους, που τον οδήγησαν σιγά σιγά στα αποτελέσματα, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση και η περιπλάνηση του και σε μερικά ακόμα νέα εδάφη.

Από το 2004 ως και σήμερα, με επιμονή κι υπομονή, με περίπου 30 συμμετοχές όπως προαναφέραμε σε εθνικές επιλογές διάφορων χωρών για τον διαγωνισμό της Eurovision και κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μετά, βρίσκεται εν αναμονή αποτελεσμάτων.

Εύχη του αυτή τη χρονίά να έχει τη τύχη να κρατήσει και τις δύο του συμμετοχές μέσα στον τελικό της Μάλτας, να πάνε όλα καλά επίσης στην επιλογή της Λιθουανίας απ’ όπου και περιμένει νέα, να προχωρήσουν τα πράγματα στις συζητήσεις με καλλιτέχνες από τη Μολδαβία και με το καλό, να τελεσφορήσουν και μερικές ακόμα κουβέντες, με άλλα κράτη που δεν μας “αποκαλύπτει” ακόμα.

Σαφέστατα και θα επιθυμούσε κάποια στιγμή να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο και για την Ελλάδα,μετά από αρκετές συμμετοχές σε ξένο έδαφος. Τα πράγματα σίγουρα θα ήταν ευκολότερα αν αρωγός του ήταν κάποια δισκογραφική εταιρεία αλλά ακόμα κι έτσι, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Έχει κάνει “στάσεις” σε αρκετές χώρες μέχρι τώρα, από την Πορτογαλία ως τη Γεωργία και από την Κύπρο στην Ιρλανδία. Πιστεύει πως έχει καταφέρει να ωριμάσει δημιουργικά, γράφοντας πλέον τραγούδια για τα οποία είναι υπερήφανος και θεωρεί πως έχουν μια θέση στο διαγωνισμό.

Ελπίζει όπως χαρακτηριστικά τονίζει να πάνε όλα κατ’ ευχήν και φέτος και να καταφέρει να νικήσει την προ ετών δεύτερή του θέση στον τελικό της Λιθουανίας με μια καλύτερη, πρώτη… και με ένα τραγούδι για την Ευρώπη!
Συγχαρητήρια Gorgi! Όλη η χώρα μαζί σου

Tags:

 • mm

  Εργάζομαι στη μουσική βιομηχανία από το 1992 μετά τις σπουδές μου στον τομέα της διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων ,ενώ η μεγάλη μου αγάπη εκτός από κάθε καλό Ελληνικό τραγούδι, που δεν μπαίνει στη διαδικασία να χαρακτηρισθεί ως ποιοτικό ή μη, αρκεί να αγγίζει τον κόσμο, είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον οποίο παρακολουθώ μετά μανίας από το 1977 υποστηρίζοντας πάντα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο μας στο μουσικό ταξίδι αυτό της Ευρώπης. Από το 2007 αποτελώ μέλος του INFE Greeece/Greek eurovision fanclub του αρχαιότερου σωματείου οργανωμένων φαν στη χώρα και έχω διατελέσει υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του για μία διετία ενώ από το 2015 ανήκω σε αυτό έως την ημερομηνία λήξης της θητείας μου ως Αντιπροέδρος του. Ακολουθώ την Ελληνική αποστολή της Eurovision στο εξωτερικό κάθε χρόνο και δεν "πετροβολώ" κάθε συμμετοχή μας εάν δεν καταφέρει να αγγίξει τη πρωτιά.Γιατί σε μια μάχη πάς για να πολεμήσεις όχι απαραίτητα και να την κερδίσεις. Eurovisionistas λοιπόν και η Eurovision είναι για εμένα "αγάπη"365 ημέρες το χρόνο και όχι 3 μόνον βραδιές.

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

three × 3 =

Ads