• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Rising Star - Final Duel

Μετά από 6 περίπου ώρες και με διαφορά μονάχα 0,14% αναδείχθηκε πρώτο Ελληνικό «Ανατέλλον Άστρο» ο Γιάννης Ξανθόπουλος! (vids)

Τελικά, η παραγωγή του ΑΝΤ1 μας επιφύλασσε το πιο αγχωτικό Live του “Rising Star” για το τέλος, μιας και το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα καθηλωθήκαμε μέχρι τη 1:30 μπροστά στους δέκτες μας, για να μάθουμε ποιος θα είναι τελικά ο νικητής του talent show και αυτός που θα υπογράψει το χρυσό συμβόλαιο με τη “Heaven Music”, συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων παροχών της παραγωγής, στο διαγωνιζόμενο που θα κατόρθωνε να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό θετικών ψήφων, ψήφοι δε, προερχόμενες μονάχα από το τηλεοπτικό κοινό, δεδομένου ότι οι κριτές δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου στο τελευταίο live show του “Rising Star”.

Rising Star - Final

Και τι δεν είδαμε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (17 Απριλίου)…! Ντουέτα μεταξύ των διαγωνιζόμενων και των coaches τους, ντουέτα μεταξύ των κριτών, συμπεριλαμβανομένου ενός θεαματικού κουαρτέτου έκπληξη, το Γιώργο Σαμπάνη επί σκηνής να μας υπενθυμίζει τις πολυάριθμες επιτυχίες που έχει συνθέσει και κυρίως, τους διαγωνιζόμενους «να μάχονται μέχρι τελικής πτώσης ή μάλλον, μέχρι τελικής νότας» για το ποιος θα επικρατήσει έναντι των υπολοίπων, ως πραγματικοί αγωνιστές σε πεδίο μάχης.

Επί του διαδικαστικού τώρα, η βραδιά ήταν χωρισμένη σε τρία στάδια, στο πρώτο (“Round 1”), ο κάθε διαγωνιζόμενος ερμήνευσε ένα κομμάτι επιλεγμένο από τον εκάστοτε coach και αυτός με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν και ο πρώτος finaliste, που συμμετείχε στην «Τελική Μονομαχία». Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο δεύτερο στάδιο (“Round 2”), όπου οι πέντε πλέον διαγωνιζόμενοι, ερμήνευσαν κομμάτια της δικής τους επιλογής, με το διαγωνιζόμενο που περισυνέλεξε τις περισσότερες θετικές ψήφους, να αποτελεί το δεύτερο finaliste της «Τελικής Μονομαχίας». Το τρίτο και τελευταίο στάδιο της βραδιάς του Μεγάλου Τελικού του “Rising Star” ήταν η «Τελική Μονομαχία» (“Final Duel”), όπου οι δύο προηγούμενοι finalistes «κονταροχτυπήθηκαν» και νίκησαν και οι δύο…, μιας και το ποσοστό θετικών ψήφων που έλαβαν αμφότεροι άγγιξε το 72%. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα δεκαδικά ψηφία!

Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά, ποια κομμάτια ερμήνευσαν οι διαγωνιζόμενοι στο πρώτο στάδιο (“Round 1”) του Μεγάλου Τελικού του “Rising Star”, τα ποσοστά των θετικών ψήφων που κατόρθωσαν να περισυλλέξουν και ποιος τελικά, ήταν ο πρώτος finaliste:

 Round 1

1. Έλενα Παναγιωτίδου – Coach: Αντώνης Ρέμος – Τραγούδι: «Νύχτα στάσου» – Καλλιτέχνης: Λίτσα Διαμάντη – Ποσοστό: 70%.

2. Πάνος Σμυρναίος – Coach: Χρήστος Μάστορας – Τραγούδι: «Αγάπη (Πόσο πολύ σ’ αγάπησα)» – Καλλιτέχνης: Χρήστος Θηβαίος – Ποσοστό: 67%.

3. Κέλλυ Βουδούρη – Coach: Κώστας Μακεδόνας – Τραγούδι: «Με τα μάτια κλειστά» – Καλλιτέχνης: Γιώτα Νέγκα – Ποσοστό: 76%.

4. Γιάννης Ξανθόπουλος – Coach: Χρήστος Μάστορας – Τραγούδι: «Πατρίδα μ’ αραεύω σε» – Καλλιτέχνης: Στέλιος Καζαντζίδης – Ποσοστό: 84%.

5. Στέλιος Τσάκωνας – Coach: Δέσποινα Βανδή – Τραγούδι: «Ερωτικό (Πεδίο βολής) (Με μια πιρόγα)» – Καλλιτέχνης: Μανώλης Μητσιάς – Ποσοστό: 72%.

6. Σωτήρης Καρυστινός – Coach: Αντώνης Ρέμος – Τραγούδι: «Νότος» – Καλλιτέχνης: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Μπάμπης Στόκας – Ποσοστό: 78%.

Πρώτος finaliste φυσικά, ήταν ο Γιάννης Ξανθόπουλος, που με το παραδοσιακό Ποντιακό τραγούδι που ερμήνευσε, εμπλουτίζοντάς το με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φωνής και του ύφους του, άγγιξε το ύψιστο ποσοστό – για τα δεδομένα του Τελικού – του 84% των θετικών ψήφων του κοινού.

Rising Star - Final - Γιάννης Ξανθόπουλος

Στο δεύτερο στάδιο (“Round 2”), οι πέντε εναπομείναντες διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν τα ακολούθως παρατιθέμενα κομμάτια. Για να δούμε λοιπόν, ποιο ήταν το ποσοστό των θετικών ψήφων που έλαβε ο καθένας εξ αυτών και ποιος εν τέλει, αναμετρήθηκε με το Γιάννη Ξανθόπουλο:

 Round 2

1. Έλενα Παναγιωτίδου – Coach: Αντώνης Ρέμος – Τραγούδι: «Μακριά μου να φύγεις» – Καλλιτέχνης: Ελένη Βιτάλη – Ποσοστό: 76%.

2. Πάνος Σμυρναίος – Coach: Χρήστος Μάστορας – Τραγούδι: «Αύγουστος» – Καλλιτέχνης: Νίκος Παπάζογλου – Ποσοστό: 70%.

3. Κέλλυ Βουδούρη – Coach: Κώστας Μακεδόνας – Τραγούδι: «Εγώ μιλάω για δύναμη» – Καλλιτέχνης: Δήμητρα Γαλάνη – Ποσοστό: 75%.

4. Στέλιος Τσάκωνας – Coach: Δέσποινα Βανδή – Τραγούδι: «Τα σχοινιά σου» – Καλλιτέχνης: Παντελής Παντελίδης – Ποσοστό: 75%.

5. Σωτήρης Καρυστινός – Coach: Αντώνης Ρέμος – Τραγούδι: «Χειμωνανθός» – Καλλιτέχνης: Γιάννης Χαρούλης – Ποσοστό: 83%.

Αναμενόμενος και ο δεύτερος finaliste του talent show! Ο Σωτήρης Καρυστινός είχε ξεχωρίσει από τα πρώτα κιόλας Live, λόγω της ιδιαίτερης χροιάς της φωνής του και του συναισθηματισμού που αναδύεται μέσα από τις ερμηνείες του και το φιλοθεάμον κοινό του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου Ελληνικού “Rising Star”.

Rising Star - Final - Σωτήρης Καρυστινός

Στην «Τελική Μονομαχία», Γιάννης Ξανθόπουλος και Σωτήρης Καρυστινός έδωσαν κάτι παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους και η προσπάθειά τους εκτιμήθηκε δεόντως από τους τηλεθεατές, οι οποίοι τους χάρισαν παραπλήσια ποσοστά θετικών ψήφων, παρατείνοντας μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του live show την αγωνία μας για τον τελικό νικητή. Ποια όμως τα κομμάτια που ερμήνευσαν σε αυτή τη φάση οι δύο finalistes; Ποιο το ποσοστό θετικών ψήφων που κατόρθωσαν να αποσπάσουν και κυρίως, ποιος εκ των δύο νίκησε και υπέγραψε συμβόλαιο με τη “Heaven Music”;

 Final Duel

1. Σωτήρης Καρυστινός – Coach: Αντώνης Ρέμος – Τραγούδι: «Σύννεφα του γιαλού» – Καλλιτέχνης: Γιάννης Χαρούλης – Ποσοστό: 72% (72,14%).

2. Γιάννης Ξανθόπουλος – Coach: Χρήστος Μάστορας – Τραγούδι: «Έτσι ξαφνικά» – Καλλιτέχνης: Αντώνης Ρέμος – Ποσοστό: 72% (72,28%).

Νικητής του “Rising Star”, μετά από ένα μαραθώνιο Τελικό, ανακηρύχθηκε ο Γιάννης Ξανθόπουλος, με μία ελάχιστη διαφορά της τάξεως του 0,14% από το ποσοστό θετικών ψήφων που έλαβε ο Σωτήρης Καρυστινός. Παρόλα αυτά όμως, δεν παύει να είναι ο νικητής του talent show και αυτή τη στιγμή να απολαμβάνει το θρίαμβο της νίκης του και όλα τα παρελκόμενα αυτής.

Τώρα, μιας και το “Rising Star” τελείωσε, δεν ξαναδίνουμε rendez vous μέσα από τη συχνότητα του ANT1, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο show, αναμένουμε όμως, την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Ξανθόπουλου, από τη “Heaven Music”, μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Αυτό που μένει, είναι να του ευχηθούμε ευχάριστη μουσική διαδρομή στα γοητευτικά και δαιδαλώδη μονοπάτια του πενταγράμμου και να είναι σίγουρος ότι θα ακολουθούμε κάθε του βήμα!

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

one + seventeen =

Ads