Έχοντας παρουσιάσει τις συμμετοχές της Γαλλίας και της Ισπανίας που έχουν ξεχωρίσει στα στοιχήματα και στα διάφορα polls , σας παρουσιάζουμε τις συμμετοχές των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό της 12ης Μαϊου.

Γερμανία : Michael Schulte – You let me walk alone

O 27χρονος Michael Schulte θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο διαγωνισμό της Λισαβόνας με τη μπαλάντα “You let me walk alone”  μετά τη νίκη του στη διαδικασία για την ανάδειξη της 62ης γερμανικής συμμετοχής. Το κομμάτι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό καθώς είναι αφιερώμενο στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή όταν ο Michael ήταν 13 ετών.

Πολλοί παρομοιάζουν τoν Michael Schulte με τον Ed Sheeran (υπερβολές…) ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η συμμετοχή αυτή θα φτάσει ψηλά όπως και εκείνη του 2012 με τον Roman Lob (8η θέση).

H Γερμανία έχει λείψει μόνο μια φορά από τον τελικό , το 1996 γιατί  αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο που είχε πραγματοποιηθεί τότε εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής. Έχει κερδίσει δύο φορές , το 1982 και το 2010 , ενώ έχει βγει 7 φορές τελευταία – 3 φορές με ένα ωραίο μηδενικό – . Αυτό που θα προσπαθήσει ο Michael σε πρώτη φάση είναι να αποφύγει τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων ( 2015 : 27η θέση , 2016 : 26η θέση , 2017 : 25η θέση ).

Πρόβλεψη :13-19

Iταλία : Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non Mi Avete Fatto Niente

Ο Ermal Meta & o Fabrizio Moro θα εκπροσωπήσουν την Ιταλία στη Λισαβόνα μετά τη νίκη τους στο φεστιβάλ του San Remo , που χρησιμοποιήθηκε και φέτος για την ανάδειξη της ιταλικής εκπροσώπησης. Θα τραγουδήσουν το κομμάτι “Νοn mi Avete Fatto Niente” (=Δεν κάνατε τίποτα για μένα), το οποίο καυτηριάζει τον πόλεμο που “παίρνει μακριά την ευτυχία” και γενικότερα την αδικία που επικρατεί στον κόσμο σήμερα.

Αυτή θα είναι η 44η συμμετοχή της Ιταλίας στο θεσμό,  στον οποίο επέστρεψε το 2011 μετά από 14 χρόνια “σνομπ’ απουσίας. Έχει 2 νίκες , το 1964 και το 1990 , ενώ έχει βγει τελευταία το 1966 και μάλιστα με 0 ! Η επιστροφή της κρίνεται επιτυχής καθώς μπήκε 5 φορές στην τελική δεκάδα , ενώ οι φαν επιθυμούν διακάως μια νίκη της , αν και το μείζον πρόβλημα σ’αυτό  είναι οι διαφωνίες της RAI με την EBU .

Ο Ermal Meta και ο Fabrizio Moro συμμετέχουν απευθείας στον τελικό και θα προσπαθήσουν- χλωμό το βλέπω- να μπουν στη δεκάδα. Να σημειώσουμε πως ο Ermal Meta είναι Αλβανός και αναμένεται στήριξη από το αλβανικό κοινό ( Ελενίτσα, στο παίρνουν το δωδεκάρι!).

Πρόβλεψη : 9-15

Ηνωμένο Βασίλειο :  – Storm

Με την 29χρονη Susanna Marie Cork (κοινώς Surie)  θα συμμετάσχει για 61η φορά το Ηνωμένο Βασίλειο στο διαγωνισμό ελπίζοντας – για άλλη μια χρονιά- να αποφύγει τα μέτρια αποτελέσματα. Το τραγούδι τιτλοφορείται “Storm” και είναι τόσο αδιάφορο που πεθαίνεις… Τα τρία λεπτά φαίνονται αιώνας…

Η Surie συμμετείχε με την αποστολή του Βελγίου τόσο το 2015 όσο και πέρσι στο Κίεβο . Ελπίζουμε η εμπειρία της να τη βοηθήσει να διαχειριστεί το κακό αποτέλεσμα που έρχεται, καθώς η συμμετοχή έχει θέσει ήδη υποψηφιότητα για την τελευταία θέση στον τελικό της 12ης Μαϊου .

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 5 νίκες στο διαγωνισμό και 15(!) δέυτερες θέσεις. Τρεις φορές κατέληξε στην τελευταία θέση με αξέχαστη συμμετοχή αυτή του 2003 που έφυγε  από τη Ρίγα χωρίς βαθμό!

Πρόβλεψη : Βottom 5

 

Tags:

 • mm

  Είμαι ο Λευτέρης Αλεξόπουλος, κατάγομαι από την Καλαμάτα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συνέβη το κακό. Το intro της ΕΒU, που το άκουγα και στα Παιχνίδια χωρίς Σύνορα , η φωνή της Δάφνης Μπόκοτα (μαγεία) , οι σημαίες των χωρών , η Καίτη Γαρμπή (πόρωση) με αιχμαλώτισαν.. Δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος.. Από τότε έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια αλλά η κατάσταση μου παραμένει κρίσιμη. Είμαι το ίδιο ερωτευμένος με αυτό το θεσμό και συνεχίζω να κάνω για κάποιον ανεξήγητο λόγο το σταυρό μου πριν την εμφάνιση της Ελλάδας . Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή δε λένε;

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  20 + 15 =