Ο αγαπημένος ράπερ των Βορείων Προαστίων είναι Σαλονικιός και λέγεται ΛΕΞ.

Κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου στο YouTube το δεύτερό του σόλο άλμπουμ με τίτλο “2ΧΧΧ“, και έχει ξεπεράσει κιόλας τις 600.000 προβολές, και όλοι μιλάνει γι’αυτόν. Ο δίσκος περιέχει 9 κομμάτια με παραγωγές από Dof Twogee, Tyler Rydosz και τους Damned United. Μαζί με τον δίσκο κυκλοφορεί και νέο video clip με τίτλο «2017» όπου επιμελήθηκαν οι Damned United.

Ο πρώτος του δίσκος “Ταπεινοί Και Πεινασμένοι” είχε βγει το 2014, παρέα με τους φίλους του, τον Μικρό Κλέφτη, τον Κανόνα, τον Ζήνωνα, τον Jamal και τον Hatemost και είχε κάνει και τότε αίσθηση. Ξεκίνησε το 1999 ως μέλος των Βόρειων Αστεριών (Μικρός Κλέφτης, ΛΕΞ, Τζαμάλ, Ζήνων και Mondi), αργότερα έγιναν τα «Ανάποδα Καπέλα» (ΛΕΞ & Μικρός Κλέφτης). Έχει δώσει καλό ραπ στο ελληνικό κοινό και αποτελεί ένα από τα πιο “real” δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop και συνδέθηκε άμεσα με την οικονομική κρίση – αυτά που ζούμε.

Ασχολείται στα τραγούδια του περισσότερο με την οικονομική κρίση και την ελληνική οικογένεια, που περνάει κι αυτή μεγάλη κρίση, και γράφει στίχους όπως αυτούς: “Ζούμε τον έρωτα σε νοικιασμένα σπίτια/που’χουν κομμένα ρεύματα και απλήρωτα ενοίκια/μικρά δωμάτια και όνειρα τεράστια/μίσος σαν τα Γαλλικά προάστια“, “Ελλάδα φτώχεια, αμφίβολο το αύριο/μαθαίνει πιο καλά όποιος μαθαίνει με το άγριο“, και για τους νέους στην σύγχρονη Ελλάδα λέει “Τους υποσχόμαστε όλοι μέρες ωραίες, ηλιοβασιλέματα πάνω απ’ τις κεραίες. Δεν θα τελειώσει αμα δεν πούμε γεια, Καλή τύχη στα παιδιά που γεννάνε παιδιά“. Αλλά και με την αστυνομική βία και τον φασισμό.

Ο κόσμος που ακούει ραπ και χιπ χοπ περίμενε καιρό τη νέα του δουλειά και την έβγαλε ξαφνικά με τον δικό του τρόπο, μακριά από τα social media, ανεβάζοντας τα απευθείας στο YouTube. Τα λόγια του είναι σκοτεινά, απαισιόδοξα και μαύρα. Αλλά το κάνει για να μας δώσει κουράγιο, για να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα, να ξεφύγουμε από τα σύγχρονα πρότυπα των social media και τα σκουπίδια που μας σερβίρουν συνέχεια.

Στον ΛΕΞ δεν αρέσει να δίνει συχνά συνεντεύξεις και το έχει δηλώσει κιόλας:
Θέλουν να δώσω μια συνέντευξη να μάθουν τι μου αρέσει/πόσα έχω αρπάξει και για πόσα έχω δουλέψει/πόσο ψηλός είναι ο ψηλός γιατί μ’ άφησε η έτσι/μπας και καταλάβουνε το πως ραπάρω έτσι“. Πιστεύει ότι πρέπει να παίρνουμε τις απαντήσεις μέσα από τα τραγούδια του.

Ακούστε το VITTORIO:

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

20 − nine =