Η Εύα Μπαιλά επιστρέφει δυναμικά και διασκευάζει το κλασσικό “La Bambola”

Η InSideOut music web promotion με χαρά υποδέχεται την Εύα Μπάιλα στο δυναμικό της, μια τραγουδίστρια που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα χώρας, έχοντας αρκετές πετυχημένες επίσημες κυκλοφορίες και σημαντικές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως, Γιάννης Πάριος, Νότης Σφακιανάκης, Πασχάλης Τερζής, Σάκης Ρουβάς, Δέσποινα Βανδή κ.α. Σήμερα έχοντας στις αποσκευές της όλες εκείνες τις εμπειρίες και την ωριμότητα που χρειάζεται, έρχεται και μας παρουσιάζει το νέο της Digital Single με τίτλο «La Bambola», μια ιδιαίτερη πρόταση μέσα από την συνεργασία της με τον Ιωάννη Σκυλλά, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε όλο το εγχείρημα της διασκευής σε στίχους του Σωτήρη Μπίσδα, θέλοντας να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και στα μουσικά δρώμενα της χώρας, ελπίζοντας να αγαπηθεί το τραγούδι το ίδιο και από το κοινό, που είναι και ο τελικός αποδέκτης.

Η τεράστια ιταλική επιτυχία που πρωτοερμήνευσε το 1968 η διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνις Patty Pravo για το ομώνυμο δίσκο της σε σύνθεση των Ruggero Cini και Bruno Zambrini, ενώ ακούσαμε σε επανεκτέλεση, την ίδια χρονιά στα ελληνικά, με τη νοσταλγική φωνή της Μαίρης Αλεξοπούλου που έγινε επίσης επιτυχία ως «Η Μπάμπολα», σε ελληνική απόδοση του Νότη Κύτταρη. Το «La Bambola» είναι ένα τραγούδι που προτάθηκε σε πολλούς αστέρες της Ιταλικής ποπ σκηνής αλλά τελικά απέριψαν. Ένα κομμάτι που διασκευάστηκε από πολλούς διάσημους καλλιτέχνες αργότερα όπως: Dalida, Heidi Brühl, Anita Lindblom, Giusy Ferreri, Fredi, Felicia Weathers, Sara Lov, Sergio Dalma και Ivan Cattaneo σε διάφορες γλώσσες, ενώ ακούστηκε σε πολλές ταινίες.  Με αφορμή τη 40η επέτειο του κομματιού, το 2008 η Paty Pravo μπήκε ξανά στο στούντιο και το ξαναηχογράφησε.

Κυκλοφορεί από την 14 Music / Inside Music Web Promotion με διανομή από την Heaven Music.

Ακούστε την επανεκτέλεση από την Εύα Μπαιλά

Ακούστε το και στην αρχική εκτέλεση της Patty Pravo αλλά και από την Μαίρη Αλεξοπούλου

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.