REC: «Η μουσική βιομηχανία αλλάζει, δεν θα λέγαμε προς το κακό..»

Το αγαπημένο συγκρότημα του νεανικού κοινού, οι REC, ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα της νέας γενιάς, στα πλαίσια του Colour Day Festival που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα παραχώρησαν στο MIKROFWNO.GR και τον συντάκτη Γιώργο Κοντζεδάκη μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη! 

Οι Rec αυτό το διάστημα βρίσκονται σε καλοκαιρινή περιοδεία, την οποία θα ολοκληρώσουν τον Οκτώβριο, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται να βγάλουν νέα κυκλοφορία και να εστιάσουν στα επόμενα δισκογραφικά τους σχέδια.

REC, σας καλωσορίζουμε ξανά στην παρέα του Μικρόφωνο.gr . Πριν σας «ανακρίνουμε» θέλουμε να συστηθείτε στον κόσμο.

Μετά από 8 χρόνια νομίζω ότι το να “συστηθούμε” είναι πιο εύκολο από ποτέ, είμαστε ο Άρης, η Ξένια και ο Mike και ναι εμείς αποτελούμε τους REC.

Έχετε μια νέα κυκλοφορία εδώ και δύο μήνες που έχει τίτλο «ΘΕΛΩ», ένα τραγούδι με καλοκαιρινή διάθεση. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Μόλις δύο μήνες κυκλοφορίας μετρά το νέο μας καλοκαιρινό τραγούδι και έχει ήδη περισσότερες από 1.600.000+ καλοκαιρινές προβολές και έχει γίνει ήδη ο ήχος του δικού σου Καλοκαιριού. Η μουσική είναι το hit maker Claydee και οι στίχοι της φίλης μας Μαρκέλλας Βασιλείου.

Θα σας γυρίσουμε λίγο πίσω, στο COLOUR DAY FESTIVAL 2018! Ποια είναι η εμπειρία σας από την συμμετοχή σας στο Φεστιβάλ;

Είναι ότι μεγαλύτερο μπορούσαμε να ζήσουμε.. και το ζήσαμε στην καλύτερη φάση μας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο festival που γίνεται για τον ήχο μας και όλα τα hot ονόματα ήταν εκεί με σκοπό να χρωματίσουν αλλά και να χαρίσουν χαμόγελα. Μια εμπειρία που θα κρατάμε για πάντα στην καρδιά μας.

Θα θέλατε να ξανά συμμετάσχετε σε ένα τόσο μεγάλο μουσικό event;

Φυσικά, είναι πλέον απαίτηση από τον εαυτό μας να μην λείψουμε ξανά ποτέ..

Ώρα για μια δύσκολη ερώτηση.. Θέλω να μας πείτε τι είναι αυτό που νομίζετε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα άλλα συγκροτήματα.

Αυτή την ερώτηση καλύτερα να την απαντήσουν οι fans μας. Είναι οι άνθρωποι που μας κάνουν ξεχωριστούς μέσα από την αγάπη τους για την μουσική μας, αλλά και εμάς τους ίδιους.

Πως βλέπετε τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής; Τι δε θα τραγουδούσατε ποτέ αν σας το πρότειναν και με ποιον καλλιτέχνη ΘΑ θέλατε να κάνετε συνεργασία;

Θα τραγουδούσαμε ότι μας άρεσε μουσικά και στιχουργικά και δεν θα τραγουδούσαμε κάτι που προσβάλει την αισθητική μας. Από τις μέχρι σήμερα επιλογές μας εύκολα αντιλαμβάνεσαι τι θα ήταν αυτό. Στο κομμάτι των συνεργασιών ως προς τα τραγούδια τώρα.. θα συνεργαζόμασταν και συνεργαζόμαστε ήδη με επιτυχημένους παραγωγούς, συνθέτες κλπ, αλλά με τραγουδιστές νομίζω ότι είναι κάτι παρωχημένο πλέον. Έχει γίνει και γίνεται ακόμη εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο με σκοπό ίσως κάποιο τηλεοπτικό event ή κάτι που θα είχε έναν ιδιαίτερο σκοπό θα το κάναμε.

Πως βιώνεται την σημερινή κρίση της εποχής; ( οικονομική – πολιτική ). Είναι κάτι που σας επηρεάζει στα τραγούδια σας και στην δουλειά σας;

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και εμείς, δεν διαφέρουν σε τίποτα οι αγωνίες μας με τις αγωνίες οποιουδήποτε συμπολίτη μας. Αγωνιούμε καθημερινά και δίνουμε τον δικό μας αγώνα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πολιτικά κρατάμε πάντοτε την γνώμη μας – ναι έχουμε γνώμη – για τον εαυτό μας και τους φίλους μας και προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις ή τουλάχιστον να της προλαβαίνουμε. Η μουσική βιομηχανία αλλάζει, δεν θα λέγαμε προς το κακό..

Μιας και είναι επίκαιρο το κεφάλαιο Eurovision θα σας ενδιέφερε να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ή είναι κάτι μακριά από εσάς;

Όχι σε καμία περίπτωση, είναι κάτι που θεωρούμε αρκετά μακριά μας και δεν το σκεφτόμαστε.

Το ενδεχόμενο μιας διεθνούς καριέρας σας πέρασε ποτέ από το μυαλό και αν ναι γιατί;

Ναι φυσικά και δουλεύουμε παράλληλα με κάποιους μεγάλους παραγωγούς στην Ρωσία αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η Ξένια μας αποτελεί μια πόρτα σε μια τεράστια αγορά και ελπίζουμε ότι σύντομα θα σας έχουμε πολύ καλά νέα.

Άρη, Ξένια, Mike το ενδεχόμενο της συμμετοχής ενός από σας εσάς ως κριτής σε ένα talent show το έχετε σκεφτεί; Είχατε δεχτεί κάποια πρόταση που θα σας ενδιέφερε;

Έχει γίνει πρόταση στον Άρη, για τους δικούς του λόγους όμως την απέρριψε.

Άρης: Δυστυχώς επειδή βλέπω ότι κάποιοι συνάδελφοι έχουν γίνει επαγγελματίες κριτές σε Show σκέφτηκα ότι το να απέχω θα με διαφοροποιήσει. Άλλωστε για να είμαι ειλικρινής σημασία δεν έχει να κρίνω κάποιον συμμετέχοντα αν δεν μπορώ να του προσφέρω και μια λύση προς την επιτυχία. Όπως είναι στημένα τα Shows μέχρι σήμερα δεν μπορούν να προσφέρουν δισκογραφικά αλλά μόνο τηλεοπτικά.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσαν μέσα από μουσικά talent show να αναδειχθούν «πραγματικά» ταλέντα;

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να δούμε ένα πραγματικό ταλέντο, όμως το θέμα είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο τα μουσικά ριάλιτι να έχουν τέτοια επαναληπτικότητα που βλέπουμε ακόμη και επαγγελματίες τραγουδιστές ως διαγωνιζόμενους. Πρέπει να τραβήξουμε μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στο τι πουλάει στην τηλεόραση και τι πουλάει μουσικά στον κόσμο.

Τα συγκροτήματα, καλώς ή κακώς, έχουν ημερομηνία λήξης. Ωστόσο πολλά γκρουπάκια κάνουν ένα «διάλειμμα» και δουλεύουν σε solo projects. Έχετε φτάσει στο σημείο αυτό μιας «προσωρινής διάλυσης»;

Διαφωνούμε, τα συγκροτήματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Απλά όταν είναι αφενός νεανικά κάποια στιγμή διαλύονται επειδή τα μέλη ή το κοινό μεγαλώνει ηλικιακά, είτε επειδή υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες πέρα από την μπάντα. Τα συγκροτήματα που τα συνδέει η μουσική και η δημιουργία δεν αγγίζονται από αυτή την “ασθένεια”.

Θέλω να μας πείτε ποια συνεργασία σας με άλλους καλλιτέχνες θεωρείται αξιοσημείωτη.. Από Mad Awards, κάποιο σχήμα, υπάρχει κάποια που σας έχει μείνει μέχρι τώρα στο μυαλό;

Όσες κάναμε ήταν πραγματικά υπέροχες.. πως να ξεχωρίσεις; Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς, Παντελής Παντελίδης, Boys and Noise.. όλες μία προς μία απλά μοναδικές! Σίγουρα όμως εκείνη που θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας είναι αυτή με τον Παντελή..

Ξένια, τώρα που έχει περάσει αρκετά ο καιρός, τελικά η συμμετοχή σου στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ είναι κάτι που μετάνιωσες για αυτό;

Ξένια: Φυσικά και όχι. Το απόλαυσα το παιχνίδι και κρατώ όλες τις όμορφες και δυνατές εμπειρίες που μου χάρισε για όλη μου την ζωή. Η αγάπη που εισπράττω καθημερινά από τον κόσμο είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα..

Υπήρξε κάποια στιγμή που σκέφτηκες να αποχωρήσεις οικειοθελώς;

Λόγω του ότι μου έλειπαν οι REC και οι οικογένεια μου ναι, αλλά όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Άρη εσύ έγινες πρόσφατα μπαμπάς. Ξένια, Mike το ενδεχόμενο να γίνεται γονείς υπάρχει στο άμεσο μέλλον;

Ξένια: Σίγουρα κάποια στιγμή και εγώ θα δημιουργήσω την οικογένεια μου, αλλά είναι κάτι που είμαι αρκετά μικρή για να σκέφτομαι από τώρα.

Mike: Εγώ το σκέφτομαι έντονα, αγαπώ την οικογένεια και σίγουρα θα κάνω, δεν έχω βρει όμως ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο για να δημιουργήσω οικογένεια.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδεία σας;

Έχουμε πολλούς και καθημερινά μπαίνουν και νέοι : Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κύπρος, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Μαρούσι, Γλυφάδα, Δήλεσι, Αιδηψός, Σαντορίνη, Κρήτη, Μύκονος, Πάτμος και πολλούς ακόμη.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της ομάδας; Σε κάποιο σχήμα θα σας δούμε τον χειμώνα; Κάτι που μπορείτε να μας αποκαλύψετε;

Είναι κάτι που κοιτάει η δισκογραφική μας εταιρεία η Heaven Music, εμείς κάνουμε focus στην περιοδεία μας για τώρα, μια περιοδεία που θα κρατήσει σίγουρα μέχρι και τον Οκτώμβρη.

Δισκογραφικά να περιμένουμε κάτι; Νέο άλμπουμ;

Πολλά να περιμένετε και να έχετε υπομονή :) .

Ποια είναι η σχέση σας με το κοινό; Μια ευχή για το κοινό που σας ακολουθεί;

Είναι σχεδόν προσωπική. Απαντάμε σε όλους μέσω Social media τους σεβόμαστε και τους προσέχουμε όσο μπορούμε. Ευχόμαστε να είναι όπως μας λένε πάντοτε περήφανοι για εμάς. Αυτό είναι που αξίζει όσο τίποτε άλλο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε μέσα στην μέρα και σας γεμίζει με θετική ενέργεια;

Άρης: Εγώ αγκαλιάζω την κόρη μου και μου δίνει ένα φιλάκι

Ξένια: Εγώ κάνω γυμναστική και μιλάω με την οικογένεια μου μέσω Skype

Mike: Οι μαθητές μου που τους συναντώ καθημερινά στην ζωή μου είναι η δική μου ενέργεια για μια υπέροχη ημέρα.

Πως πηγάζει στον καθένα σας ξεχωριστά η αυτοπεποίθηση;

Στην πίστη σε όσα κάνουμε, στην αγάπη μας για την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και στην ειλικρίνεια.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν και οι άνθρωποι στους οποίους δεν αρέσει η δουλειά σας δισκογραφικά. Τι θα απαντάγατε στους λεγόμενους «haters»;

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας γουστάρουν μουσικά, προσωπικά και επαγγελματικά.. εμείς δεν τους απαντάμε, τους κάνουμε τις απαραίτητες γνωριμίες και τους αφήνουμε να συζητάνε μόνοι τους για εμάς (χαχαχαχαχα).

Θέλω να μας πείτε δύο λόγια για το Μικρόφωνο.gr και τους αναγνώστες του.

Να έχουν ένα υπέροχο Καλοκαίρι, να κρατούν σφιχτά αγκαλιά τους ανθρώπους τους και να τους λένε ένα μεγάλο “σ’ αγαπώ” σε κάθε ευκαιρία. Είναι πραγματικά συγκλονιτικό και δεν περιγράφεται σίγουρα με λόγια αυτό που αντικρύσαμε ολοι αυτό το διάστημα με τις φωτιές αλλά και τις πλυμμήρες. Τίποτα πιο σημαντικό από τους ανθρώπους που αγαπάμε.. Να έχουμε όλοι τύχη στη ζωή και υγεία..

Σας ευχαριστούμε πολύ!!

Επιμέλεια άρθρου : Γιώργος Κοντζεδάκης, Βασίλης Κοντζεδάκης

Επιμέλεια ερωτήσεων : Γιώτα Μπαντέ

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

seventeen + 1 =

Ads