Vegas: «Όταν υπάρχει ο Καρράς, ο Ρέμος, ο Σφακιανάκης, με τεράστια προσφορά στο χώρο είναι δύσκολο να τους ανταγωνιστεί ο Αργυρός ή ο Βρεττός.»

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την ίδρυση τους οι Vegas παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα pop groups με σπουδαία πορεία στο Ελληνικό μουσικό στερέωμα και με πολλά μεγάλα hits στο ενεργητικό τους. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού βρεθήκαμε μαζί τους  στο Caffeine & Wine στο Πασαλιμάνι για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Νέο τραγούδι , φοβερή μελωδία αλλά και ιδιαίτερο μήνυμα μέσω του στίχου. Πείτε μας για την νέα σας δουλειά.

Κατερίνα : Το “Μην με ξεχνάς” κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες απο την Spicy και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Δεν θέλαμε να είναι μια ακόμα κλασσική ιστορία, ένα τραγούδι που μιλάει για αγάπη. Είχαμε την ανάγκη να μιλήσουμε για κάτι πιο ουσιαστικό, επειδή λοιπόν πολλοί συγγενείς και φίλοι μας έφυγαν από την Ελλάδα λόγω κρίσης, καταπιαστήκαμε με την μετανάστευση. Έπειτα από το ταξίδι μας στον Καναδά, έχοντας ακούσει πολλές ιστορίες που μας συγκίνησαν, “κλειδώσαμε¨. Πάνω στην μουσική του Σταύρου, ο οποίος σκηνοθέτησε και το βίντεο κλίπ, έγραψε ο Ζερό τους στίχους του και η Σοφία Παπαβασιλείου την εισαγωγή και αυτό το υπέροχο ρεφρέν.

Dj Airth : Το κομμάτι είναι βιωματικό γιατί ο αδελφός μου ζει πλέον στο εξωτερικό όπως και η αδελφή και η μητέρα του Ζερό καθώς και αρκετοί φίλοι μας. Είναι ουσιαστικά μια κατάθεση ψυχής εκπροσωπώντας παράλληλα όλους τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και όσους μένουν πίσω στην Ελλάδα μακριά από τους αγαπημένους τους.

Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, οι Vegas  έχουν αλλάξει;

Zeraw : Εννοείται πως έχουν αλλάξει οι Vegas, άλλωστε είμαστε ένα συγκρότημα που προσαρμόζεται στα δεδομένα κάθε εποχής κρατώντας πάντα την προσωπική μας ταυτότητα. Και σαν άνθρωποι αλλά και σαν καλλιτέχνες αλλάζουμε κάθε μέρα. Εφόσον η έμπνευση μας προέρχεται από προσωπικές μας στιγμές και τον περίγυρο μας είναι φυσιολογικό να υπάρχει αλλαγή και στον τρόπο που βλέπουμε την ζωή αλλά και στον τρόπο που δουλεύουμε σαν γκρούπ, κάτι που μας κάνει να εκφραζόμαστε διαφορετικά κατά τους καιρούς. Νομίζω ότι έχουμε ωριμάσει αφού πλέον δίνουμε μεγαλύτερη βάση σε τραγούδια με ουσία.

Υπάρχει πια πoπ σκηνή στην Ελλάδα;

Dj Airth  : Η pop σκηνή, όπως ήταν γνωστή πριν μερικά χρόνια, έχει πλέον συρρικνωθεί και τη θέση της έχει πάρει η trap, που ακολουθείται πιστά από τεράστια μερίδα νέων, και χωρίς καμία υποστήριξη από τα mainstream μέσα έχει τεράστιο ρεύμα.

Κατερίνα : Πριν λίγο καιρό, κάναμε μια συνεργασία με τον Kon Cept  (Doin’ it) που έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και παίζει τόσο στο MTV UK όσο και στον KISSτου Λονδίνου.

Σκεφτήκατε ποτέ να απαρνηθείτε την πoπ όπως έκαναν πολλοί καλλιτέχνες της και να πάτε σε πιο λαϊκά μονοπάτια;

Zeraw : Μέσα στην κρίση που πλήττει και τον χώρο μας με είδη μουσικής να παραμερίζονται και να δίνεται πολύ μεγάλη βάση στο λαϊκό τραγούδι, πολλοί καλλιτέχνες στράφηκαν σε αυτό για να μπορέσουν ζήσουν. Οι χώροι που υπήρχαν για ποπ καλλιτέχνες ή έκλεισαν η μετατράπηκαν σε μπουζούκια, τα οικονομικά όρια άρχισαν να στενεύουν ! Εκεί πρέπει να το σκεφτείς καλά. Περνάει σίγουρα από το μυαλό η σκέψη “να το κάνω να πάμε για το σίγουρο μεροκάματο και βλέπουμε ;” Πήραμε λοιπόν την απόφαση να ακολουθήσουμε τον ανηφορικό δρόμο, τον δύσκολο, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά και δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες, έτσι παραμείναμε πιστοί σε αυτό που κάνουμε.

Με τι κριτήρια επιλέγετε τα νέα σας τραγούδια;

Dj Airth  : Με πολλά “debate” τσακωμούς, αλλαγές και πολύ συναίσθημα.

Zeraw : Στην περίπτωση του “Μη Με Ξεχνάς” βέβαια, το ολοκληρώσαμε χωρίς καμία διαφωνία.

Κατερίνα : Έχουμε πετάξει και ολόκληρο κομμάτι πριν το τελευταίο στάδιο του.

Dj Airth  : Το καλό με όλη αυτή την διαδικασία είναι οτι έχουμε πάρα πολλά κομμάτια στο “συρτάρι” μας το οποίο αποφασίσαμε να ανοίξουμε και να τα δώσουμε στον κόσμο. Εκτός λοιπόν από τα επίσημα singles που θα κυκλοφορούν από την εταιρία μας την spicy θα βγάλουμε και το “κάψιμο του καλλιτέχνη” όπως το αποκαλώ εγώ. Δικά μας τραγούδια, τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ για κάποιους λόγους.

Οι εποχές άλλαξαν, υπάρχουν πιστεύετε πια πoπ είδωλα – ινδάλματα;

Κατερίνα : Σίγουρα υπάρχουν. Θεωρώ πως η Lady Gaga μετά το A Star Is Born έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το εκτόπισμα της σαν καλλιτέχνης.

Zeraw : Υπάρχουν ακόμα ινδάλματα. Η  Beyonce ήρθε για να μείνει, η Lady gaga ήρθε για να μείνει. Στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολλά από τα νέα παιδιά που ξεκινάνε στον χώρο έχουν να ανταγωνιστούν εν ενέργεια μύθους του ελληνικού ρεπερτορίου. Όταν υπάρχει ο Καρράς, ο Ρέμος, ο Σφακιανάκης, με τεράστια προσφορά στον χώρο είναι δύσκολο να τους ανταγωνιστεί ο Αργυρός η ο Βρεττός. Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Παντελής Παντελίδης, κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και έκανε πολλά , έγινε δυστυχώς όμως μύθος με τρόπο που κανείς δεν ήθελε. Η ποπ σκηνή στην Ελλάδα πλέον δεν παράγει μύθους…εκτός από τους Vegas  (Γέλια)

Υπάρχουν καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν από την νέα γενιά;

Κατερίνα : Ariana Grande, Bruno Mars…

Dj Airth  : Drake, Ed Sheran, J.Balvin, Maluma, Post Malone…

Zeraw : Επίσης έχω ξεχωρίσει μία ανερχόμενη σκηνή, η οποία στην Ελλάδα είναι σχετικά άγνωστη ακόμα, η αφροπόπ που στο εξωτερικό είναι ήδη αναγνωρισμένη με καλλιτέχνες όπως Davido, Tekno Miles, Wiz Kid…

Πως είναι η καθημερινότητα των Vegas;

Zeraw : Ο καθένας έχει τις αρμοδιότητες του. Η καθημερινότητα μας ποικίλει! Εγώ πχ κάνω τα ραντεβού για κάποιες συμφωνίες που πρέπει να κλειστούν για ότι έχει να κάνει σε σχέση με τα δισκογραφικά μας θέματα, να γράψω στίχους , να σκεφτώ κόνσεπτς για νέα τραγούδια… Έχω επίσης να σκεφτώ την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, και προσπαθώ να κρατησω μια σταθερότητα στο πρόγραμμα διατροφής που έχω αμελήσει εδώ και 4 μήνες (Γέλια) αλλά σε πληροφορώ οτι απο χθές έχω ξεκινήσει δυνατά και πονάει όλο το κορμί μου (Γέλια.)

Κατερίνα : Είμαστε όλοι πολύ αθλητικοί σε αυτό το γκρουπ (Γέλια) Και εγώ κάνω την γυμναστική μου! Στον ελεύθερο μου χρόνο κάθομαι πάρα πολύ στο πιάνο κάνοντας ασκήσεις για την φωνή μου.

Dj Airth : Αναγκαστικά έχουμε μοιράσει τις δουλειές , ο καθένας κάνει κάποια πράγματα για το συγκρότημα σε ανεξάρτητο επίπεδο και δόξα τω Θεώ υπάρχουν τα email και το Google Calendar που μας συντονίζουν. Είμαστε σε πολύ δημιουργική φάση αυτή την στιγμή, γράφουμε συνέχεια, οπότε την προσωπική ζωή μας την έχουμε βάλει στην άκρη λίγο παραπάνω. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα σε οικογένεια και δουλειά.

Πώς και πόσο σας έχει επηρεάσει η κρίση σαν γκρούπ αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

Zeraw : Κοίταξε, υπάρχει ένας μύθος ο οποίος πλανάται παγκοσμίως  ότι οι καλλιτέχνες είναι στο απυρόβλητο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ό,τι είναι αλεξίσφαιροι σε κακουχίες και στην ασχήμια της ζωής. Όλο αυτό είναι μακριά από την αλήθεια. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες που ζουν εδώ. Τον καθένα αναλογικά με την δουλειά του κτλ. Στην δική μας δουλειά είχε μεγάλη επίδραση η κρίση, γιατί αν ο κόσμος δεν έχει λεφτά η διασκέδαση περνάει σε δεύτερη μοίρα, που σημαίνει ότι τα έσοδα των καλλιτεχνών μειώνονται σημαντικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, η κρίση έχει και τα καλά της έχει και τα κακά της, ζούμε σε ένα μόνιμο άγχος για το τι μας ξημερώνει αύριο, οι πολιτικές εξελίξεις μοιάζουν με ρόλερ κόστερ. Από την άλλη όμως είναι μια εποχή στην οποία καλούμαστε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε από την ζωή μας αλλά και πώς θα το αποκτήσουμε. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κινηθούμε αναλόγως, πλέον μιλάμε για επιβίωση και έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σας είδαμε να ταξιδεύετε σε ΗΠΑ Αυστραλία Καναδά αλλά και επιστροφή πρόσφατα σε clubs της Αθήνας , ποιά είναι τα επόμενα σας σχέδια;

Κατερίνα : Έχουμε ήδη μπει στούντιο για το επόμενο μας σίνγκλ. Υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζοντας το “Μη Με Ξεχνάς¨.

Dj Airth : Όπως είπα και νωρίτερα είμαστε σε δημιουργική φάση, ετοιμάζουμε αρκετά κομμάτια που θα βγουν πέραν της επίσημης επόμενης κυκλοφορίας μας.

Zeraw : Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στο συγκρότημα να κάνουμε κάτι που δεν είχαμε κάνει τόσα χρόνια – να βγούμε πιo έξω από τα σύνορα της Ελλάδας μουσικά. Ήδη έχουμε κάνει το πρώτο βήμα με την κυκλοφορία ενός τραγουδιού στην Ρουμανία με την Roton Music το οποίο πήγε πολύ καλά και μας έδωσε την ώθηση να κυκλοφορήσουμε το  “Doin it” στην Μεγάλη Βρετανία το οποίο πέρασε και στο MTV UK !!!

Μπούλινγκ ,κοινωνικός ρατσισμός δύο φαινόμενα που μας απασχολούν πολύ τον τελευταίο καιρό , ποιά η γνώμη σας;

Zeraw : Mεγάλα κεφάλαια. Κάτι που δυστυχώς δεν θα σταματήσει να υπάρχει. Παρότι παιδοψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι έχουν μελετήσει το φαινόμενο πιστεύω ότι το θέμα είναι να καταλάβουν οι γονείς πως πρέπει να θωρακίσουν τα παιδιά τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες καταστάσεις. Το να το παρηγορήσεις, να του πεις “δεν πειράζει” ή “θα το λύσω εγώ” δεν είναι σωστό. Πρέπει μέσω συζήτησης να καταλάβει το παιδί γιατί γίνεται αυτό και να το αντιμετωπίσει χωρίς να του κάνει κακό. Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω να υπάρχει ενημέρωση ακόμα και μάθημα στα σχολεία από ειδικούς για να χτυπηθεί το φαινόμενο στην ρίζα του. Γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο το μπούλινγκ στα σχολεία αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μας.

O ρατσισμός είναι επίσης θέμα παιδείας, αλλά και εφαρμογής του νόμου, διότι  εφόσον πλέον υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς διακρίσεις και όχι απλά να υπάρχει!! Όταν επιφανείς άνθρωποι βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλάνε ρατσιστικά εναντίον συνανθρώπων τους πρέπει να πληρώνουν το τίμημα και να γίνονται παράδειγμα προς αποφυγήν!!! Τόσο απλά.

Μια ευχή για τους fans σας αλλά και για το Μικρόφωνο που φέτος γιορτάζει τα 5α του γενέθλια;

Vegas : Χρόνια πολλά στο μικρόφωνο, σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον. Υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε το Caffeine στο Πασαλιμάνι για τη φιλοξενία.

Επιμέλεια – συνέντευξη – απομαγνητοφώνηση: Βασιλική Κολιδά

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

11 − four =

You May Also Like

Happyland | Η νέα επιτυχία του Måns Zelmerlöw

O Måns Zelmerlöw κυκλοφόρησε video clip για το τελευταίο του single “Happyland” μέσα από ...

Πότε κυκλοφορεί η deluxe έκδοση των Paramore;

Πριν λίγες εβδομάδες η Hayley Williams πετούσε υποννοούμενα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο ...