Είδαμε «Τα τραγούδια των άλλων» με τον Διονύση Σαββόπουλο στο «Άλσος»!

Το πρόγραμμα του Διονύση Σαββόπουλου «Τα τραγούδια των άλλων», που παρακολουθήσαμε την Κυριακή 23/12/2018 στο τόσο όμορφα ανακαινισμένο «Άλσος», δεν αφορά μόνο τραγούδια. Αφορά κυρίως ιστορίες γύρω από τα τραγούδια αυτά. Ιστορίες που διασκεδάζουν, ιστορίες που προβληματίζουν, ιστορίες που ρίχνουν φως σε διάφορους καλλιτέχνες και περιστατικά της ζωής τους, στα χαρακτηριστικά κάποιων χρονικών περιόδων, των «σχολών τραγουδοποιών» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και σε άλλα πολλά… Ιστορίες που ο «Νιόνιος», όπως τον φώναζαν κάποιοι από το κοινό, παρουσιάζει μοναδικά, με τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει.

Από το πρόγραμμα, που ξεκίνησε με το «Τρεχαντήρι» του Αττίκ και περιλάμβανε τη «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη, τα «Κόκκινα γυαλιά» του Σταμάτη Κραουνάκη, την «Κουτσή κιθάρα» του Μάνου Λοΐζου, το «Πέντε μάγκες στον Περαία» του Γιοβάν Τσαούς και πολλά ακόμα τραγούδια «άλλων», δεν θα μπορούσε να λείπει η «Θαλασσογραφία», η «Μαύρη θάλασσα», το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου. Μάλιστα, έδεναν πολύ όμορφα με τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Σωκράτη Μάλαμα, ακόμα και του Κωστή Μαραβέγια! Εξαιρετικοί ήταν οι μουσικοί, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βασίλης Χατζηνικολάου, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Δημήτρης Λάππας, Βαγγέλης Τούντας και Εύη Μάζη. Έντονος ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ο ενθουσιασμός του κοινού, το οποίο ανήκε σε διάφορες ηλικιακές ομάδες , ενώ περιλάμβανε και την τραγουδοποιό Μελίνα Τανάγρη. Κι εμείς με ενθουσιασμό φύγαμε στο τέλος από το «Άλσος», και αν πάτε, έτσι θα φύγετε κι εσείς! Απομένουν ακόμα δυο ημερομηνίες για να το κάνετε, το Σάββατο 29/12 και η Κυριακή 30/12/2018.

Δείτε φώτος:

Tags:

 • mm

  Η Μαρία Δημητριάδου ζει στην Αθήνα, αγαπά πολύ τη μουσική και το θέατρο κι έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της από την αγγλική, συμμετοχές της σε βιβλία με κείμενα διαφόρων συγγραφέων και δικά της βιβλία από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  eight − seven =