Ζαφείρης Λογοθετίδης: «Η κάθε κριτική για εμένα είναι θετική!»

O Ζαφείρης Λογοθετίδης (DJ Zafiris Logothetidis) γεννήθηκε στο Φέλμπερτ της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το επάγγελμα του DJ από μικρή ηλικία. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2007 στο ”Cream Golden Bar” ενώ το 2009 ξεκίνησε συνεργασία που κρατάει μέχρι και σήμερα με το ”Africafe” στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στη συνέχεια ο Ζαφείρης Λογοθετίδης συνεργάστηκε ως Resident Dj με το ”James Bar” και το ”Provocateur” επίσης στην πόλη που μεγάλωσε, την Θεσσαλονίκη. Το 2011 ξεκινάει συνεργασία με το ”Sin City Club” ενώ έναν χρόνο αργότερα, ξεκινάει συνεργασία με το ”Liv Night Bar” ενώ αναλαμβάνει και την μουσική επιμέλεια στα Κυριακάτικα πάρτι του ”Χρώμα”. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, παράλληλα με το “Africafe” θα συνεργαστεί με το beach bar “Κυκλάδες” στα νέα Βρασνά. Το 2013, βρέθηκε στα decks του “Minibar” στην Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι στο “Kahlua Bar” στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Το χειμώνα του 2014, ο Ζαφείρης Λογοθετίδης συνέχισε δυναμικά στο “Minibar” και κάθε Τρίτη στο “Markiz Bar”, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα πάρτι σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 βρέθηκε στο Arte Music Bar και τις Τρίτες στο Casper at Verykoko. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους βρέθηκε στο Coral Summer Club στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και σε διάφορα event. Το χειμώνα του 2016 ξεκινάει η συνεργασία του με το Casper at Verykoko που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με απόλυτη επιτυχία. Επίσης βρέθηκε για πάρτι σε Γερμανία ( Μόναχο, Κολωνία) Κύπρο (Λεμεσό) αλλά και στην Ελλάδα όπως Ηράκλειο, Ρόδο, Βόλο, Γιάννενα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Σέρρες, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Τρίκαλα, Νάουσα, Βέροια κ.α Τέλος, ο Ζαφείρης Λογοθετίδης πέρασε και από το ραδιόφωνο καθώς μας κρατούσε συντροφιά αρκετά βράδια του Σαββάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό ”North 98.0”.

Είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων το επάγγελμα του DJ;

Σίγουρα η μουσική μας βγάζει κάποια συναισθήματα, μερικά τραγούδια μας κάνουν χαρούμενους ενώ κάποια άλλα μας βγάζουν ένα συναίσθημα λύπης. Σίγουρα όμως υπάρχει το συναίσθημα και στον κόσμο αλλά και στον εκάστοτε DJ που πρέπει να ανεβάσει και να μεταδώσει με τις μουσικές των κόσμο.

Οι απολαβές του DJ μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια; ή χρειάζεται να κάνει παράλληλα και ακόμη μια ή παραπάνω δουλειές;

Όταν μιλάμε για ένα επάγγελμα, όπως είναι του DJ σίγουρα αν το κάνεις επαγγελματικά και ασχολείσαι μόνο με αυτό, τότε ναι. Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου. Δεν μιλάμε για χόμπι, πρέπει να το ψάξεις, να το κυνηγήσεις, να δεις τι παίζει. Αν όμως το δεις σαν χόμπι τότε δύσκολα μπορείς να αντεπεξέλθεις.

Ως επαγγελματίας DJ τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να κάνεις σωστά την δουλειά σου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ενημερώνεσαι συνεχώς. Να ψάχνεις για νέες κυκλοφορίες που έχουν βγει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και να μελετάς στο σπίτι σου σε καθημερινή βάση. Ας πούμε εγώ προσωπικά παρακολούθησα σεμινάρια στην Αθήνα στην σχολή Dj Survival Concept Course, στην Mainstream sessions με τον Αντώνη Δημητριάδη. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι και να είσαι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Όλα αυτά είναι σημαντικά για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Έχεις δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα στην δουλειά σου;

Δεν μου αρέσει η φράση ”πισώπλατα μαχαιρώματα”. Μέσα από το επάγγελμα που κάνουμε μεταδίδουμε μουσικές που σε κάποιον άλλον Dj μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει. Η μουσική είναι γούστο του καθενός. Ο τρόπος που παίζει ο κάθε Dj είναι μοναδικός. Όλα τα σχόλια που ακούγονται πρέπει να ακούγονται για να γίνεσαι καλύτερος.

Βλέπουμε ότι είσαι πολύ δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα, πιστεύεις ότι αυτό βοηθάει στην επαγγελματική σου πορεία ;

Στις μέρες μας επειδή το ίντερνετ και γενικά τα social media έχουνε μεγάλο ρόλο στην ζωή μας και στην επαγγελματική μας πορεία, σίγουρα είναι ένα μέσο που πρέπει να αξιοποιήσεις για να κάνεις σωστή προώθηση της δουλειάς σου.

Ποια συνεργασία σου έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα;

Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και Dj’s, η κάθε μια συνεργασία είναι ξεχωριστή. Από όλους έχεις να μάθεις και να πάρεις πάρα πολλά. Μια συνεργασία πολλών χρόνων που κρατάει μέχρι και σήμερα είναι αυτή με τον Ηλία Καμπακάκη.

Ως DJ ασχολείσαι τα τελευταία 11 χρόνια, η άποψή σου για την μουσική σήμερα ποια είναι;

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να παίζω μουσική μέχρι και σήμερα η μουσική έχει αλλάξει πάρα πολύ. Παράδειγμα, παλιά ήταν στη μόδα τα house κομμάτια τώρα σιγά σιγά ξανά βλέπουμε ότι είναι το RnB. Υπάρχουν εναλλαγές. Αυτή την στιγμή στην χώρα μας ο κόσμος διασκεδάζει περισσότερο με τα Ελληνικά κομμάτια. Χρειάζεται να αλλάζει το ύφος της μουσικής, αυτή την στιγμή έχουμε αξιόλογους καλλιτέχνες με πάρα πολύ καλά κομμάτια. Αυτό στον δικό μας χώρο μας βοηθάει πάρα πολύ.

Προσωπικός σου στόχος;

Ο στόχος μου είναι ένας. Να κάνω αυτό που μου αρέσει και αγαπάω πάρα πολύ. Στην πορεία θα ήθελα να πάω κάπου στο εξωτερικό για να κάνω μια guest εμφάνιση. Ήδη έχω ξεκινήσει να κάνω κάποια remix, πρόσφατα έκανα από τις Μέλισσες το ”Κρυφτό” και να ασχοληθώ με την παραγωγή μουσικής.

Βλέπουμε ότι είσαι πολύ αγαπητός στον κόσμο και ειδικά στην νεολαία, πως το εξηγείς αυτό;

Δεν θα έλεγα ότι είναι μόνο η νεολαία. Είναι γενικά ο κόσμος που σε βλέπει, του αρέσει η μουσική που παίζεις και σε γνωρίζει καλύτερα στα μαγαζιά και ίσως λόγο της ηλικίας μου να είμαι πιο προσιτός και αγαπητός στη νεολαία. Τώρα αν είμαι αγαπητός ή όχι αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και πολύ καλά.

Υπάρχει κάτι που έχεις μετανιώσει στη δουλειά σου;

Δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Η συγκεκριμένη δουλειά μου αρέσει πάρα πολύ, στην αρχή το ξεκίνησα ως χόμπι και τώρα έχει γίνει επάγγελμα.

Ποιοι άνθρωποι είναι σημαντικοί για εσένα;

Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, ο κόσμος που έρχομαι σε επαφή καθημερινά είναι κακά τα ψέματα, το στήριγμα μου!

Η μεγαλύτερη πρόκληση ως τώρα στην καριέρα σου;

Η συνεργασία μου με το Casper at Verykoko. Είναι η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τόσο κόσμο. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου. Παίζεις μουσική σε 1000 άτομα, δεν είναι και λίγο. Είναι μια συνεργασία που κρατάει πάνω από τρία χρόνια. Δεν ήταν μια εμφάνιση που κράτησε για μια ημέρα. Άλλο να το κάνεις για μια ημέρα και άλλο για τρία χρόνια, υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες.

Πως διαχειρίζεσαι την κριτική στο επάγγελμα σου;

Η κάθε κριτική για εμένα είναι θετική. Είτε αρνητική είτε θετική. Νομίζω όλες οι κριτικές σε βοηθούν στο να γίνεσαι καλύτερος και ποιο ανταποδοτικός στην δουλειά σου.

Που μπορούμε να σε βρούμε αυτό το διάστημα;

Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι στο Casper at Verykoko στη Θεσσαλονίκη. Επίσης μπορείτε να με βρείτε σε διάφορα party σε πολλές πόλεις της χώρας.

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Λεοντής Μαχαιράς

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.