Η νέα mini σειρά της HBO για την Αικατερίνη ΙΙ (vid)

Δύναμη, Πολιτική, Πάθος…

Catherine the Great ονομάζεται η νέα δραματική mini σειρά που θα μεταδοθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες από την HBO στις 21 Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Θα αποτελείται από 4 επεισόδια που πραγματεύονται την ιστορία της Αικατερίνης Β’ της Ρωσίας γνωστή και ως «Αικατερίνη η Μεγάλη» η γυναίκα Τσάρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας που έμεινε στον θρόνο όσο καμία άλλη. Ο τότε τσάρος Πέτρος Γ’ έκανε αρκετά διοικητικά και διπλωματικά λάθη γεγονός που τον έκανε εύκολο να εκθρονιστεί. Η Αικατερίνη διέθετε ικανό περίγυρο που ήταν έτοιμος να την στηρίξει σε κάθε της απόφαση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο εραστής της αξιωματικός του ιππικού, Γρηγόριος Ορλώφ.

Την Αικατερίνη θα υποδυθεί η Helen Mirren (RED), τον Γρηγόριο Ποτέμκιν εραστή της με τον οποίο φημολογείται ότι είχε παντρευτεί ενσαρκώνει ο Jason Clarke (Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή), την Κόμισσα Praskovya Aleksandrovna Bruce φίλη της Αικατερίνης υποδύεται η Gina McKee (Μια Βραδιά στο Νόττινγκ Χιλ), τον Γρηγόριο Ορλώφ πρώην εραστή της Αικατερίνης που υπήρξαν αυτός και ο αδερφός του Αλέξιος σημαντικοί αρωγοί για την άνοδο της Αικατερίνης στον θρόνο υποδύεται ο Richard Roxburgh (Moulin Rouge!) ενώ τον Αλέξιο υποδύεται ο Kevin McNally (Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ).

Αναμένουμε λοιπόν τον Οκτώβριο να δούμε την ιστορία αυτής την Αυτοκράτειρας με τους πολλούς εραστές -περίπου 23- που ήταν μια ισχυρογνώμων και διπλωμάτης που συνδέεται άμεσα με την αναγέννηση του ελληνικού βίου λόγω της συνθήκης Κιουτσούκ-Καϊναρτζή.

More Stories
Monoir & Osaka Feat. Brianna “The Violin Song” | Κυκλοφόρησε το video clip!