Το νέο τραγούδι των Λευκή Συμφωνία “Μέχρι Τον Θάνατο”

Προάγγελος της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς

H Λευκή Συμφωνία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1984 στην Αθήνα με ιδρυτικά μέλη τους Θοδωρή Δημητρίου (φωνή,στίχοι), Τάκη Μπαρμπαγάλα (κιθάρα) , Διογένη Χατζηστεφανίδη (μπάσο) και Σπύρο Χαρίση (ντράμς).

Τον Απρίλιο του 1986 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Μυστικοί Κήποι” στην EMI Columbia. Tον Οκτώβριο του 1987 έδωσαν δύο συναυλίες στα clubs KGB και Celeste στην Βαρκελώνη και συμμετείχαν στον δίσκο συλλογή Βiennal 87 που κυκλοφόρησε σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία από την IPS.

Η σύνθεση της μπάντας το 1988 photo by Haris Dimoliatis

Τον Αύγουστο του 1988 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του γκρούπ με τίτλο “Ηχώ Του Πόθου” από την ΕΜΙ. Tο κομμάτι “Κοιτάζοντας Πίσω” γυρίστηκε σε video clip από το ΜTV στην Αθήνα και άρχισε να μεταδίδεται από το κανάλι κάνοντας γνωστό το συγκρότημα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Η Λευκή Συμφωνία είναι το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που video clip του μεταδόθηκε από το MTV.

Από το 1990 και για τρία χρόνια εμφανίζονται σε clubs της Γερμανίας έχοντας σαν έδρα το Βερολίνο .Το 1993 κυκλοφόρησαν το 12” βινύλιο maxi single “Θα Είμαι Εκεί” και το ομώνυμο τρίτο άλμπουμ “Λευκή Συμφωνία” από τη Warner. Το “Θα Είμαι Εκεί” γυρίστηκε σε video clip με σκηνοθέτη τον Νίκο Νικολαίδη και διευθυντή φωτογραφίας τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Στις 7 Μαϊου 1993 αυτοκτόνησε στα εικοσιεφτά του χρόνια ο ντράμερ τους Σπύρος Χαρίσης.

Τον Ιούνιο του 1993 συμμετέχουν στον 1ο Ροκ Μαραθώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα μαζί με τους Cult και Metallica.

Το 1994 επανακυκλοφόρησε από τη Warner το πρώτο τους άλμπουμ “Μυστικοί Κήποι” με την προσθήκη τριών live και δύο demo κομματιών.

Mε τους Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα) και Γιάννη Βεναρδή (ντράμς) νέα μέλη στη σύνθεσή τους ηχογραφούν το τέταρτο άλμπουμ τους “Λευκή Συμφωνία ΙV – Χρώματα” που κυκλοφορεί από την “FM Records” το 1996 και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Η Λευκή Συμφωνία εμφανίστηκε στη σκηνή του Piraeus 117 Academy στην Αθήνα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017.

Από τη συνέντευξη για το Popaganda το 2017 – photo by Andreas Simopoulos

Ακολούθησε η περιοδεία ”Το Φεγγάρι Αιμορραγεί Τour 2018” την Άνοιξη του 2018 και η χρονιά έκλεισε με την συναυλία στο Gagarin 205 στις 7 Δεκεμβρίου του 2018 όπου το συγκρότημα παρουσίασε 5 καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο νέο δίσκο.

Η επόμενη χρονιά ξεκινά με την εμφάνισή τους στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη στις 5 Ιανουαρίου και συνεχίζεται με live σε πολλές ακόμη πόλεις στην Ελλάδα.

Toν Ιανουάριο του 2019 επανακυκλοφορούν από τις Labyrinth Οf Thoughts Records και Τhe Lab Records τα albums “Μυστικοί Κήποι” του 1986 και “Χρώματα” του 1996 για πρώτη φορά σε έγχρωμο βινύλιο, με πολλές ακυκλοφόρητες συνθέσεις, νέο mastering και artwork.

To συγκρότημα γιορτάζει την επανακυκλοφορία των δύο αυτών δίσκων με μία συναυλία – γιορτή στο An Club, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, παίζοντας κομμάτια αποκλειστικά από τα δύο άλμπουμ, αλλά και ακυκλοφόρητα που ακούγονται για πρώτη φορά.

Με τον Κώστα Μιχαλό στην θέση του Σωτήρη Καστάνη στην κιθάρα η Λευκή Συμφωνία εμφανίζεται στις 30 Μαρτίου 2019 στο Κύτταρο Club και αμέσως το συγκρότημα ξεκινά τις ηχογραφήσεις του νέου πέμπτου album και ταυτόχρονα νέα περιοδεία στην Ελλάδα και εμφανίσεις σε φεστιβάλ.

Το νέο τραγούδι τους τραγούδι είναι γεγονός και έχει τίτλο ”Μέχρι Τον Θάνατο”, σε μουσική και στίχους του Θοδωρή Δημητρίου, και σε επιμέλεια ενορχήστρωσης των “Λευκή Συμφωνία”.

Μέχρι την κυκλοφορία του νέου album το τραγούδι θα είναι διαθέσιμο στο Βandcamp του γκρουπ: https://lefkisymphonia.bandcamp.com

More Stories
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΝΙΟΣ – ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ | «Τις Κυριακές από νωρίς…» στο Σταυρό του Νότου