Ευθύμης Γεωργόπουλος: «Το δράμα σε καλλιεργεί και σε εκπαιδεύει με τον δικό του τρόπο.»

Στο θέατρο ΠΚ για πρώτη φορά παρουσιάζεται  το θεατρικό κείμενο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη «Ερυθρό», το οποίο γράφτηκε στα πλαίσια του Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, με θέμα που κόβει την ανάσα. “Τα χείλη της βάφτηκαν κόκκινα. Τα χέρια του επίσης”. Το “Ερυθρό” ειναι μία ιστορία για τη βία. Την κρυφή βία. Εκείνη που στη σύγχρονη οικογένεια κρύβεται πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Ανοίγουμε;

“Δεκαεννέα χρόνια μετά ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος πια. Δεμένος. Θυμάται αυτό που αποκαλούσε Σπίτι. Αυτούς που αποκαλούσε Μπαμπά και Μαμά. Αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό που λέγεται νοητική αδυναμία. Στην διαταραχή του κατά την περίοδο της ανάπτυξης του. Ο Μάρκος θυμάται το παιδί, ο Μάρκος ανακαλεί την ανάμνηση των ανθρώπων που  χτίσανε την φυλακή τους. Οι τελευταίες στιγμές, οι αδυναμίες τους, οι αρρωστημένες πράξεις τους, το ψυχολογικό χάος που κατέληξε σε ωμή βία. Δεκαεννέα χρόνια μετά. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος. Δεμένος. Ο Μάρκος  θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.”

Το mikrofwno.gr  συνάντησε και μίλησε με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Ευθύμη Γεωργόπουλο.

 

Πως και πότε μπήκε το θέατρο στη ζωή σας;

Από το σχολείο μάλλον, που για μένα ήταν μια επώδυνη διαδικασία. Το σχολείο σου στερεί την φαντασία απότομα και εμένα μου άρεσαν πολύ τα παραμύθια και τα αστεία. Προσπαθούσα να βλέπω καθημερινά το κωμικό της κατάστασης. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τη μέρα που ένας καθηγητής μου, μου είπε καλό θα ήταν να σκεφτώ το θέατρο και την υποκριτική σαν επάγγελμα…

Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στη παράσταση «Ερυθρό» και σας έκανε να δεχτείτε το ρόλο;

Ο σκηνοθέτης καταρχάς. Είναι βασικό να εμπιστεύεσαι τους συνεργάτες σου και με το Στέλιο έχουμε αρκετά κοινή αισθητική. Ο ρόλος από μόνος του είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Οπότε πρέπει να έχεις καλή επαφή με το σκηνοθέτη. Τέλος η ομάδα και εννοώ όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για να γίνει αυτή η δουλειά . Οι παραστάσεις που μας απομένουν είναι λίγες αλλά νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Το θέμα της παράστασης είναι αρκετά σκληρό… τι μηνύματα περνάει στο θεατή;

Αν διαβάσεις το ερυθρό σκέφτεσαι πολλές φορές ότι η λύση του προβλήματος των ηρώων είναι απλή. Η λύσεις στη ζωή είναι απλές, το ερυθρό απλώς σε παρακαλά να μην εθελοτυφλείς.

Θεωρείτε ότι το κοινό – αντιμετωπίζοντας καθημερινά τα δικά του προβλήματα, εύκολα παρακολουθεί παραστάσεις που θα το προβληματίσουν;

Πολλές φορές μετά από μια δύσκολη μέρα βρήκα την ανακούφιση μέσα στην αίθουσα ενός θεάτρου ή ενός κινηματογράφου βλέποντας ένα άλλο άνθρωπο να αντιμετωπίζει προβλήματα σαν και τα δικά μου. Το δράμα σε καλλιεργεί και σε εκπαιδεύει με τον δικό του τρόπο. Το θέμα όμως δεν είναι μεταξύ δράματος και κωμωδίας αλλά τι απασχολεί περισσότερο τη σκέψη του κοινού αυτή τη στιγμή.

Μιλήστε μου για το δικό σας ρόλο… υπήρξε δυσκολία στη προσέγγιση;

Το να υποδύεσαι ένα τέτοιο ρόλο μπορεί να αποδειχθεί πολύ βοηθητικό αν γίνει με συνέπεια και ειλικρίνεια αλλά ταυτόχρονα φέρει και μια μεγάλη ευθύνη. Ευτυχώς εκεί έρχεται  ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης και σου απαντά σοβαρότατα και στην πιο γελοία απορία που μπορεί να έχεις!

Τι σας ενθουσιάζει στο θέατρο και τι σας απογοητεύει;

Με ενθουσιάζει η αλήθεια. Να βλέπω πραγματικές στιγμές πραγματικών ανθρώπων επί σκηνής. Με ενθουσιάζει η μαγεία, πως με ένα όμορφο φωτισμό και πέντε κομμάτια ύφασμα μπορώ να μεταφερθώ ξαφνικά στη Μέση Ανατολή. Με ενθουσιάζει η απλότητα. Τα πράγματα που με απογοητεύουν προσπαθώ να τα αλλάζω ή να τα αποφεύγω. Η δουλειά μας είναι αρκετά περίεργη από μόνη της, δεν χρειάζεται να έχεις πρόσθετα προβλήματα.

Πως διαχειριστήκατε την δημοσιότητα που σας έδωσε η τηλεοπτική σας εμφάνιση;

Το να δέχεσαι 10 χαμόγελα στο δρόμο και να μιλάς με μερικούς ακόμα ανθρώπους δεν αλλάζει τόσο τρομερά την ζωή σου. Σου δίνει όμως ένα ωραίο συναίσθημα.

Πως εξαργυρώνετε την δημοσιότητα αυτή;

Με τη δυνατότητα να μπορείς να συνεργαστείς με περισσότερους ανθρώπους.

Μιλήστε μου για τον ρόλο σας στη σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα»;

Ο Γεράσιμος Χατζής είναι από τους ανθρώπους που πολύ θα ήθελαν να ζήσουν μια εβδομάδα από τη ζωή του. Επιθετικός, έξυπνος, βρώμικος αλλά και κύριος όταν χρειαστεί. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει κάτι τέτοιο;

Πως είναι η συνεργασία σας με τους συνάδελφους σας στη σειρά;

Το καλό κλίμα φέρνει καλό αποτέλεσμα και αντίστροφα.

Ποιοι ρόλοι σας  ιντριγκάρουν;

Οι ραδιούργοι, οι τρελοί και οι παλιάνθρωποι μάλλον…

Είστε ένας νέος ηθοποιός και νέος άνθρωπος …Υπάρχει κάτι που ονειρεύεστε, που επιθυμείτε για το μέλλον – και στα επαγγελματικά και στα προσωπικά σας;

Επαγγελματικά θα ήθελα να κάνω κινηματογράφο θα ήθελα να παίξω με άλλους συναδέλφους που εκτιμώ αλλά δεν έχω συνεργαστεί ακόμα αλλά θα ήθελα να δω και το επάγγελμα μου κάποια στιγμή να αντιμετωπίζεται ως επάγγελμα στη χώρα μου.

Τηλεόραση ή Θέατρο; Τι προτιμάτε;

Το επάγγελμά μας είναι υπέροχο σε όποιο μέσα και αν το εξασκείς. Αλλά το να παίζεις μια καλή κωμωδία με φίλους μπορεί και να το προτιμώ και από νυχτερινή έξοδο.

Που αλλού σας βλέπουμε την περίοδο αυτή;

Το σπίτι των επιθυμιών είναι σε κατάσταση προβών και έρχεται στα μέσα του φλεβάρη στο Αγγέλων Βήμα.

Υπάρχουν επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Θα σας ενημερώσω όταν τα μάθω.

Τι εύχεστε για το νέο έτος;

Φαντασία, αγάπη, υγεία, υπευθυνότητα


INFO: Τελευταίες δυο παραστάσεις για το “Ερυθρό” στο θέατρο ΠΚ. (Λεπτομέρειες ΕΔΩ!)

Facebook Page : https://www.facebook.com/erithro | Ιnstagram Account: @erithro_pk

More Stories
Νέα εποχή για την Lorde!