Είδαμε την παράσταση «Το Δρακοδόντι» στο Θέατρο Ροές

Όποιος ξέρει τους Χαΐνηδες, τότε γνωρίζει και την δισκογραφική τους δουλεία του 2005, «Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι».

Ο δίσκος εκείνος βρίσκει για πρώτη φορά τον Δημήτρη (Αποστολάκη) να δοκιμάζει να δημιουργήσει για πρώτη φορά έναν δίσκο με αρχή, μέση και τέλος. «Το Δρακοδόντι» είναι ένα αφήγημα δηλαδή περιγράφει μια ιστορία που υπάρχει ο λόγος με συνοδεία μουσικής και τραγουδιών. Αυτή την δισκογραφική στιγμή τους οι Χαΐνηδες μοιράζονται με την ομάδα «Κι όμΩς Κινείται» σε μια συνδυαστική παράσταση χορού και μουσικής, στο Θέατρο Ροές.

Όμως δεν είναι η πρώτη συνάντηση των Χαΐνηδων με την ομάδα επί σκηνής. Την Πρωτοχρονιά του 2008, η ομάδα πήρε μέρος σε μια συναυλία τους στο Κύτταρο ως μέρος ενός θεατρικού perfomance. Από εκείνη την στιγμή και μετά βρέθηκαν αρκετές φορές να μοιράζονται την ίδια σκηνή με μια από αυτές να είναι η παράσταση για τον «Ερωτόκριτο».

Αυτό το έμμετρο παραμύθι παρουσιάζουν στην σκηνή του Θεάτρου Ροές. Ποιά είναι η υπόθεση του παραμυθιού;

Μιλάει για έναν ήρωα που τάζει στην αγαπημένη του το δόντι ενός δράκου και ψάχνει να βρει τον δράκο. Η διαδρομή του ήρωα όμως πέρα από σκοτεινές περιπέτειες του επιφυλάσσει ανατροπές που θα του αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του συνολικά. Πρόκειται για ένα ποιητικό αφήγημα που το ακολουθεί η λογική και το συναίσθημα.

Αυτό που ξεχωρίζει στην παράσταση είναι η κατασκευή που αιωρείται και θυμίζει ένα μίνιμαλ δράκο. Απόφαση της ομάδας ήταν να μην ξανά χρησιμοποιήσουν σκέτα τα ακροβατικά όργανα. Να μην έχουν μόνο σχοινιά, πανιά και στεφάνια, έτσι όπως γίνεται στα νούμερα του τσίρκου. Αλλά να προσπαθήσουν να εντάξουν κάποιες κατασκευές που να εξυπηρετούν την σκηνική αφήγηση. Το μίνιμαλ δράκο το φαντάστηκε ο συνιδρυτής της ομάδας, Camilo Bentancor.

Μια παράσταση που δεν είναι για όλους αλλά σίγουρα αυτοί που θα επιλέξουν να διευρύνουν το τι παρακολουθούν στο Θέατρο και δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες παραστάσεις, χαμένοι δεν θα βγουν. Ενώ οι γνώστες του αντικειμένου θα γίνουν κοινωνοί μιας άρτιας παράστασης που συνδυάζει την μουσική των Χαΐνηδων με τους ταλαντούχους χορευτές της ομάδας «Κι όμΩς Κινείται».

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Ροές σε σκηνοθεσία/χορογραφίες: Κι όμΩς Κινείται – Σουγιουλτζή Χριστίνα

Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης – λύρα, τραγούδι, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – κιθάρα, τραγούδι, Peter Jacques – τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέι, Τάκης Κανέλλος – τύμπανα, Σπυριδούλα Μπάκα – τραγούδι, Μιχάλης Νικόπουλος – λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι, Γιάννης Νόνης – μπάσο.

Η ομάδα «Κι όμΩς Κινείται»: Γεωργούλης Μάλκομ, Δαμόπουλος Νώντας, Μακατσώρης Χριστόφορος, Νούσκας -Βαρελάς, Αλέξανδρος, Σουγιουλτζή Χριστίνα & Χαμηλοθώρη Λία.

More Stories
Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ στην Αμερική (vid)