«Το Πιο Λαμπρό Αρχείο» : Ένα «διαμάντι» στη βιβλιοθήκη μας

Το Πιο Λαμπρό Αρχείο” είναι ένα πολυτελές λεύκωμα (coffee-table book) εξακοσίων σελίδων που είναι αφιερωμένο στην ιστορία, στους ιδρυτές και στην ταινιοθήκη της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος που ανέρχεται στις 340 ταινίες.

Πέραν από τις 110 αυθεντικές παραγωγές της εταιρείας (Το πιο λαμπρό αστέρι, Βίβα Ρένα, Ο τρελός τα’ χει 400, Ο τζαναμπέτης, Αγάπη μου παλιόγρια, Μια γυναίκα στην αντίσταση, Δημήτρη μου Δημήτρη μου, Η αγάπη μας, Το πιο λαμπρό μπουζούκι, Καπετάν φάντης μπαστούνι κ.α.) στο λεύκωμα συμπεριλαμβάνονται άλλες 230 ταινίες που αγοράστηκαν από τα τέλη του ’90 μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου: Στέλλα, Το κορίτσι με τα μαύρα, Η κάλπικη λίρα, Το τελευταίο ψέμα, Τα κόκκινα φανάρια, Το χώμα βάφτηκε κόκκινο, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Μοντέρνα Σταχτοπούτα, Η γυνή να φοβείται τον άντρα, Γάμος αλά Ελληνικά, Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Το κοροΐδάκι της δεσποινίδος, Επιχείρηση Απόλλων, Ο ζηλιαρόγατος, Σάντα Τσικίτα και πολλές άλλες. 

Για κάθε μια από τις ταινίες γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε μία μέχρι έξι σελίδες με πολλές πληροφορίες-trivia. Το συλλεκτικό αυτό λεύκωμα περιλαμβάνει 2500 εικόνες που αποτελούν σπάνιες φωτογραφίες, αφίσες και ντοκουμέντα. 

Λίγα λόγια για τον Κρίστη Κουπάτο

Ο συγγραφέας του  χορευτής και χορογράφος στο επάγγελμα Κρίστης Κουπάτος γεννήθηκε στην Κύπρο το 1976.

Το 1996 φεύγει για το Λονδίνο για σπουδές στα οικονομικά στο University College London (UCL), όπου ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα στο Gwenethe Welshe Studio of Ballroom & Latin Dance και συμμετέχει σε πανεπιστημιακούς διαγωνισμούς σε όλη τη Βρετανία με την ομάδα Latin του University of London, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις.

Το 1999 με το που παίρνει το πτυχίο του ξεκινά σπουδές στο μουσικό θέατρο στο Laine Theatre Arts. Φοιτητής ακόμα λαμβάνει μέρος σαν χορευτής σε δύο Χριστουγεννιάτικα shows του ITV και στις παραστάσεις: “Dick Whittington” (2001) στο Εδιμβούργο της Σκοτίας και “Fast Track” (2001) και “That’ s The Way I Like It” (2002) στο Έψομ στην κομητεία του Σάρεϊ, σε χορογραφίες των: Barbara Evans, Gerry Zuccarello, Tudor Davies και Dollie Henry. Το 2002 λίγο πριν την ολοκλήρωση των σπουδών του παίρνει το I.S.T.D. Teaching Associate in Modern Dance και αποσπά το 1ο βραβείο χορογραφίας “LTA Prelims” που του απονεμήθηκε από τη Ruthie Henshall.

Το 2002 μετά την αποφοίτησή του μετακομίζει στην Ελλάδα, όπου αρχίζει να δουλεύει σαν χορευτής σε τηλεοπτικά shows (Fame Story in Concert, Dream Show, X-Factor, Mad Awards, Εθνικά Καλλιστεία, Εθνικοί Τελικοί Γιουροβίζιον κ.α.) και νυχτερινά μαγαζιά.  Έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους μεταξύ των οποίων: Φωκάς Ευαγγελινός, Δημήτρης Παπάζογλου και Gary Mardon, και τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής: Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή, Σάκη Ρουβά,  Έλλη Κοκκίνου, Πέγκυ Ζήνα κ.α., ενώ έχει λάβει μέρος σε μουσικές παραστάσεις με τους: Γιώργο Νταλάρα, Μαρινέλλα, Φωτεινή Δάρρα και Τάκη Ζαχαράτο.

Σημαντική στιγμή στην πορεία του η συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Γιουροβίζιον του 2005 στο Κίεβο της Ουκρανίας με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου και το τραγούδι “My Number One”, το οποίο χάρισε την πρωτιά στην Ελλάδα.

Μεταξύ 2006-2009 χορογραφεί σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ το 2007 έπειτα από ακρόαση παίρνει υποτροφία από τον διεθνώς αναγνωρισμένο χορογράφο και σκηνοθέτη Chet Walker και παρακολουθεί τρεις βδομάδες σεμινάρια χορού στο Jacob’ s Pillow στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

Το 2012 φεύγει και πάλι για το Λονδίνο, όπου κατά την παραμονή του εκεί παρακολουθεί σεμινάρια χορού, χορογραφίας και σκηνοθεσίας για μιούζικαλ.

Το 2013 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου αρχίζει να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις: “Priscilla Queen Of The Desert”, “Sweet Charity”, “Μέρες Ραδιοφώνου” και “Μια Ελλάδα Θέατρο”, οι δύο τελευταίες σε δική του χορογραφία.

“Το Πιο Λαμπρό Αρχείο” είναι η πρώτη του συγγραφική δουλειά ή όποια κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία Ελλάδας και Κύπρου

More Stories
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης περιοδεύει με τη “Μικρή Βαλίτσα” του, στο Ηνωμένο Βασίλειο