Η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου ερμηνεύουν το μυθιστόρημα «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» live από το Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», σε ζωντανή μετάδοση από το Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χωρίς την παρουσία κοινού.

Οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά, ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20:30, σε ζωντανή μετάδοση από το Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χωρίς την παρουσία κοινού.

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των «Παραβάσεων» του ΚΠΙΣΝ.

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος»

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και επικοινωνία, στο πλαίσιο της πολύπλοκης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Καραντζάς
Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ελίνα Ρίζου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος

To μυθιστόρημα «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Το ΚΠΙΣΝ ευχαριστεί θερμά τις Εκδόσεις Καστανιώτη για τη χρήση του μυθιστορήματος για την παράσταση και για τη διαδικτυακή μετάδοση.

Παρακολουθήστε τις «Παραβάσεις» ζωντανά στο snfcc.org/karapanou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Κυριακή 17/05 στις 20:30.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Το Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου.

Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στο Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

Ταυτότητα

Περισσότερες Πληροφορίες: SNFCC.org

More Stories
«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση!