Με ένα αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο ξεκινά το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι

Τη συναυλιακή σεζόν του καλοκαιριού ανοίγει ένα αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, στις 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η φετινή καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου. Πάντα βέβαια, με την τήρηση των μέτρων προστασίας και υπό τις κατάλληλες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Έτσι, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα κάνει τρεις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο.

Πρώτη καλοκαιρινή συναυλία

Η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία, που θα ανοίξει και τη σεζόν, είναι η μουσική παράσταση «Τους προβολείς στήσε», αφιερωμένη στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, από θεατρικά έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη και τραγούδια σε ποίηση Ρίτσου, Καβάφη και Καββαδία.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Τα κείμενα είναι του Οδυσσέα Ιωάννου, σε απόδοση Ρένιας Λουιζίδου. Την επιμέλεια ανέλαβε ο Θύμιος Παπαδόπουλους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, στις 15 και 16 Ιουλίου.

Επόμενες συναυλίες

Μόνικα

Οι άλλες δύο συναυλίες, που θα είναι και αυτές διήμερες, ονομάζονται «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με το Γιάννη Αγγελάκα και το Νίκο Βελιώτη και «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο» με τη Μόνικα.

Προς τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας, στο Ηρώδειο θα μπορούν να μπουν μόνο 800 άτομα σε κάθε παράσταση. Επομένως, δε θα γεμίσουν οι 5.000 θέσεις του χώρου.

Να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

More Stories
Η Μελίνα Ασλανίδου επιστρέφει στο Vergina Theatro για 6 μοναδικές παραστάσεις!