14 γυναίκες ηθοποιοί συναντούν τη Μελίνα Μερκούρη στη μεγάλη οθόνη

Στις 4 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν στο Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή Ρεξ Κοτοπούλη, τα γυρίσματα του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη «Μελίνα Στοπ Καρέ αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα», που έγραψε και σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι βραβευθείσες με το θεατρικό έπαθλο Μελίνα ΜερκούρηΛένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου. Μαζί τους και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Άγγελος Παπαδόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Στις 18 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, πρόκειται να ανέβει στο διαδίκτυο ένα επτάλεπτο απόσπασμα από το φιλμαρισμένο ντοκιμαντέρ, που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ μέσα στο 2021 αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο το φιλμ.

Το «Μελίνα Στοπ Καρέ αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» είναι μια συμπαραγωγή του ΥΠ.ΠΟ.Α., του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Στεφανία Γουλιώτη
Ιωάννα Παππά
Μαρίνα Ασλάνογλου
Λουκία Μιχαλοπούλου
Έλενα Μαυρίδου
Γιούλικα Σκαφιδά
Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Ζέτα Δούκα
Λένα Παπαληγούρα
Μαρία Κίτσου
Εύη Σαουλίδου
Ιωάννα Κολλιοπούλου
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.