Apple: Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο WWDC 2021

Νέα λειτουργικά συστήματα εισάγουν καινοτόμες τεχνολογίες σε όλες τις συσκευές, που αφορούν στην υγεία, την ασφάλεια, την επικοινωνία και την παραγωγικότητα

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι η Apple ανακοίνωσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών WWDC 2021, μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες που ανεβάζουν τον πήχη στην εμπειρία χρήσης των προϊόντων της. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με ανακοινώσεις λειτουργιών και χαρακτηριστικών, οι οποίες αφορούν στην υγεία, την ασφάλεια, την επικοινωνία και την παραγωγικότητα.

Το iOS 15, το λειτουργικό σύστημα των iPhone, κάνει τις FaceTime κλήσεις πιο «φυσικές», εισάγει το SharePlay που προωθεί τις κοινές εμπειρίες μεταξύ αγαπημένων προσώπων και βοηθά τους χρήστες να εστιάζουν στην εργασία τους, καθώς και να μένουν συγκεντρωμένοι χάρη στους νέους τρόπους διαχείρισης ειδοποιήσεων. Ταυτόχρονα, εισάγει ευφυείς καινοτομίες στην εφαρμογή Φωτογραφίες και στη λειτουργία της αναζήτησης για ασυναγώνιστα γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες. Οι Χάρτες της Apple αποκαλύπτουν όμορφους, νέους τρόπους εξερεύνησης, η εφαρμογή Καιρός επανασχεδιάζεται με χάρτες πλήρους οθόνης και γραφικές απεικονίσεις δεδομένων, το Walletπροσφέρει υποστήριξη για κλειδιά σπιτιού και ταυτότητες, ενώ η περιήγηση στο Διαδίκτυο με το Safari καθίσταται ακόμα πιο απλή με μια νέα γραμμή καρτελών και τα TabGroups. Το iOS 15 περιλαμβάνει, επίσης, νέα χαρακτηριστικά ελέγχου απορρήτου στο Siri, στο Mail και σε πολλές άλλες λειτουργίες του συστήματος με στόχο την περαιτέρω προστασία των πληροφοριών των χρηστών.

To iPad OS 15 προσφέρει νέες δυνατότητες, βοηθώντας τους χρήστες να εκμεταλλευτούν την ευελιξία του iPad ώστε να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικοί. Το iPadOS 15 εισάγει μια επανασχεδιασμένη εμπειρία Πολλαπλών Εργασιών που είναι ακόμα πιο διαισθητική, καθιστώντας λειτουργίες, όπως το SplitView και το SlideOver, πιο εύκολες από ποτέ στη χρήση και πιο ισχυρές. Οι Σημειώσεις προσφέρουν ολοκαίνουριους τρόπους συνεργασίας και οργάνωσης μέσω του QuickNote είτε ο χρήστης πληκτρολογεί, είτε χρησιμοποιεί το ApplePencil. Η νέα οργάνωση τωνwidgets στην Αρχική Οθόνη και τη βιβλιοθήκη εφαρμογών προσφέρει απλούς τρόπους εξατομίκευσης της εμπειρίας χρήσης του iPad και τη δυνατότητα της πλήρους οργάνωσης των apps. Η Μετάφραση παρέχει νέες δυνατότητες που αφορούν κείμενα και συνομιλίες, ενώ ο χρήστης μπορεί πλέον να δημιουργεί εφαρμογές για iPhone και iPad με το SwiftPlaygrounds. Το iPadOS 15, επίσης, περιλαμβάνει με τη σειρά του νέα χαρακτηριστικά που αφορούν στον έλεγχο απορρήτου, όπως το iOS 15.

To macOS Monterey είναι η τελευταία έκδοση του πιο προηγμένου λειτουργικού συστήματος υπολογιστών στον κόσμο. Το macOSMontereyφέρνει νέους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να είναι παραγωγικοί και να δουλέψουν απρόσκοπτα μεταξύ των συσκευών της Apple. Το SharePlayεπιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται εμπειρίες όπως video ή μουσική και η λειτουργίαSharedwithYou διευκολύνει την ανακάλυψη περιεχομένου που κοινοποιείται μέσω Μηνυμάτων απευθείας στις Φωτογραφίες, το Safari, τα ApplePodcasts, τα AppleNews και την εφαρμογή AppleTV. Η σημαντική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Safariπροσφέρει μια νέα, βελτιωμένη γραμμή καρτελών και την ευφυή οργάνωσή τους με τα TabGroups. Παράλληλα, οι συντομεύσεις έρχονται στο Mac, ώστε να αυτοματοποιήσουν καθημερινές εργασίες, ενώ η εφαρμογή Εστίαση βοηθά τους χρήστες να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην εργασία τους και μειώνει τους περισπασμούς. Επιπλέον, το UniversalControl και το AirPlayπροσφέρουν νέους τρόπους απρόσκοπτης συνεργασίας του Mac με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple.

Τέλος, η Apple παρουσίασε το watchOS 8, με νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε όποιον φοράει το AppleWatch να παραμείνει υγιής, ενεργός και πάντα σε επαφή με τα άτομα που είναι σημαντικά για εκείνον. Παράλληλα, οι ενημερώσεις στις εφαρμογές Wallet καθιστούν το AppleWatch ως ολοένα και πιο χρήσιμο εργαλείο, το οποίο προσφέρει αμέτρητες διευκολύνσεις στη καθημερινότητα του χρήστη. Ο επανασχεδιασμός της εφαρμογής Breathe και η εισαγωγή των νέων προπονήσεωνTaiChi και Pilates βοηθούν στην υποστήριξη της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ενώ το νέο watchface Πορτρέτου, καθώς και οι βελτιστοποιήσεις στις εφαρμογές Μηνυμάτων και Φωτογραφιών καθιστούν ακόμη πιο εύκολη τη σύνδεση με αγαπημένα πρόσωπα.

Δείτε το event:

Όλα τα νέα λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές Apple θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό το φθινόπωρο.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.