Απάντηση Χρυσικού για αγωγές Κιμούλη: «Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που έχουμε πει» (vid)

Αγωγές με τις οποίες διεκδικεί ποσό αποζημίωσης περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένους συναδέλφους του, αλλά και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας ο Γιώργος Κιμούλης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιώνει συνολικά ποσό 1,212 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο επιμερίζει και εξειδικεύει στα δικόγραφα που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο, ως αποζημίωση για ηθική και περιουσιακή βλάβη που υπέστη, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του για κακοποιητική συμπεριφορά που είχε επιδείξει εναντίον της η ηθοποιός Ζέτα Δούκα την οποία υιοθέτησε αμέσως το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών στο στάδιο ερευνών του για το meToo.

 

Παράλληλα με τις αγωγές του ο ηθοποιός στρέφεται με την πρώτη αγωγή κατά της καταγγέλουσας ηθοποιού, καθώς και κατά των συναδέλφων του, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά.

Και οι τρεις συμπρωταγωνιστούσαν το 2008-2009 μαζί του στην παράσταση “Πιο κοντά” και σύμφωνα με τον Γιώργο Κιμούλη, η κ. Χρυσικού και ο κ. Ψαρράς με ανακοίνωσή τους την επόμενη ημέρα της δημόσιας καταγγελίας της κας. Δούκα ανέφεραν ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που εκείνη κατήγγειλε και δήλωναν πρόθυμοι να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές εφόσον κληθούν. Ο κ. Κιμούλης ζητά από το δικαστήριο να διατάξει τους τρεις ηθοποιούς να του καταβάλλουν “αλληλέγγύως και εις ολόκληρον” για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί, το συνολικό ποσό των 231.227,80 ευρώ. Επιπλέον, ζητεί για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η κ. Δούκα 250.000 ευρώ, η κ. Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο κ. Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, η Δώρα Χρυσικού απάντησε σχετικά με την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη. Νωρίτερα μάλιστα ο δικηγόρος του, Βασίλης Καπερνάρος είχε εξηγήσει στην εκπομπή τους λόγους που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης προέβη στην αγωγή.

Η απάντηση της Δώρας Χρυσικού

Η Δώρα Χρυσικού δήλωσε: «Την αγωγή δεν την έχω διαβάσει, όπως δεν την έχει διαβάσει ούτε η Ζέτα ούτε ο Νίκος… Οπότε δε θα μιλήσω καθόλου για το νομικό πλαίσιο γιατί δεν το ξέρω. Μετά από όλο αυτό το κύμα με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε ακόμη αν το θυμήθηκε μετά από 13 χρόνια. Επίσης είναι άκομψο να λέμε για μια γυναίκα αν είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχτηκε ή δε δέχτηκε κακοποίηση.

Όπως δεν γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα. Είναι επίσης αρκετά αμήχανο για εμάς να ακούμε ότι σε ένα περιστατικό που ήμασταν μπροστά δε συνέβη. Ποιος άνθρωπος που έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση… Γιατί το καταγγέλλει μετά από χρόνια; Για να κερδίσει δημοσιότητα; Γιατί αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει αυτιά ανοιχτά για να ακούσει. Και οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν τη δύναμη. Εμείς κάνουμε ηθικά αυτό που νιώθουμε. Είδαμε κάτι, το είπαμε, τέλος.

Βλέπετε καμία από τις καταγγελίες που έγιναν προσφάτως να έγινε τον καιρό που συνέβη; Γιατί πιστεύτε πως γίνεται αυτό; Γιατί η κοινωνία έδωσε το θάρρος στους ανθρώπους να μιλήσουν. Αυτό είναι το θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι τα κουβαλάνε μέσα τους όλα αυτά. Δεν το θυμήθηκαν τώρα.

Και θα σας πω και κάτι άλλο. Η κυρία Ζέτα Δούκα κάλεσε το ασθενοφόρο κάποια στιγμή γιατί είχε αρρωστήσει. Δεν κάναμε κάτι να αποτρέψουμε αυτό που συνέβη. Εξίσου παγωμένοι είμασταν και εμείς. Θα απολογηθούμε γιατί δεν είχαμε την αντίδραση που περίμενε ο κύριος Καρπενάρος να έχουμε σε ένα σοκαριστικό περιστατικό; Εμείς με τον Νίκο και τη Ζέτα εμμένουμε σε αυτά που είπαμε. Θα βγάλουμε μια επίσημη ανακοίνωση σύντομα και θεωρούμε πως έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει. Δεν αλλάζουμε κάτι από αυτά που έχουμε πει».

Πηγή: fthis.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.