Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ίσαρης

Επιπλοκές λόγω κορονοϊού στοίχισαν τη ζωή του 81χρονου λογοτέχνη.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λογοτέχνης και ποιητής Αλέξανδρος Ίσαρης, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού.

Θαυμαστές και φίλοι του συγγραφέα εξέφρασαν τη θλίψη τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια για το χώρο της τέχνης. Πέρα από το συγγραφικό του έργο, ο Ίσαρης υπήρξε μεταφραστής και ζωγράφος και μέσα από τις δημιουργίες του παρίστανε την αποδοχή του θανάτου και της ανυπαρξίας με μια αίσθηση απόλυτης γαλήνης.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δημοσίευσε σχετική δήλωση μιλώντας για τη συμβολή του Ίσαρη στην ελληνική τέχνη, εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες. «Ο Αλέξανδρος Ισαρης εκφράστηκε με πολλά πρόσωπα, με πολλά γνωρίσματα, με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της πολύπλευρης δημιουργικότητάς του» επισημαίνει η Μενδώνη. «Από την αρχιτεκτονική και την αποτύπωση του ανακτόρου της Ζάκρου, δίπλα στον καθηγητή Νικόλαο Πλάτωνα, μέχρι τη ζωγραφική, την ποίηση, την πεζογραφία, τη μετάφραση, τη γραφιστική, τη φωτογραφία, η τέχνη του Ισαρη δεν είχε περιορισμούς, κανόνες, στεγανά. Στην πλούσια, ευρύτατη εργογραφία του, βρίσκονται ταυτόχρονα οι μεταφράσεις του Ρίλκε και του Μπέρνχαρτντ, με την επιμέλεια του καταλόγου για έργα Μπαχ στο Μέγαρο Μουσικής, και με δεκάδες εξώφυλλα βιβλίων που φιλοτέχνησε για πολλούς εκδοτικούς οίκους. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος έγραφε, ζωγράφιζε, φωτογράφιζε ή έκανε παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, πάντα με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση στην τέχνη του».

Πηγή: www.athinorama.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.